Ilmastouutisia

Tähän juosteeseen on koottu tiivistettyjä ilmasto- ym uutisia ja kommentteja maailmalta ja Suomesta. Uusimmat uutiset ovat ensimmäisenä.

— — — — — ***

26.3.2024 Valeinformaatiosta ja sen analysoijista eli faktantarkastajista on tehty tutkimus Harvardissa. Siitä paljastuu valeinformaation analysoijien, ”eksperttien” poliittinen suuntautuneisuus, toki vasta ”Appendix”-osiossa. Björn Lomborg teki tiedoista havainnollisen grafiikan (liitekuva) kommentoiden asiaa X-palvelussa:

https://twitter.com/BjornLomborg/status/1771508496921448790?cn=ZmxleGlibGVfcmVjcw%3D%3D&refsrc=email

>Misinformation experts are perhaps not quite unbiased ”Experts leaned strongly toward the left of the political spectrum” Data from Harvard Misinformation Review, survey of 150 misinformation experts.< https://misinforeview.hks.harvard.edu/wp-content/uploads/2023/07/altay_survey_expert_views_misinfo_20230727.pdf…

Tutkimus koskee kaikkea valeinformaatiota, mutta tämän blogin pääaiheeseen liittyen tietyt hakukoneissa ensimmäisiksi tulevat sivustot kuten Sceptical Science ja Desmoblog asettuvat oikeaan valoon. Myös Wikipedia käyttänee samoja faktantarkastajia päätellen siitä, että erittäin leimaavia nimityksiä heitetään jopa Nobel-tason tutkijoiden kritiikkiin täysin perustelematta eli ”ad hominem”-periaatteella. 


19.3.2024  Saksan vihreät luonnonsuojelijat vastustavat Teslan sähköautotehtaan laajennusta. Laajennuksen alta pitäisi kaataa metsää eli ei käy vihreille vaikka kyse on sähköautoista. Ilmeisesti viimeinkin on herätty siihen, että sähköauto ei olekaan päästötön. Tuotanto malmin kaivuineen ja prosesseineen tehdään fossiilisella energialla, ja Saksassa 65 prosenttia sähköstä tuotetaan ruskohiilivoimalla. Ruskohiili on vain hieman tiiviimpää ja vanhempaa turvetta, mikä on meillä vaan ei Ruotsissa julistettu käyttökieltoon kolikonheitolla.

Sen sijaan Suomessa ei vastusteta metsien ja peltojen uhraamista ”tuulipuistoille” ja ”aurinkopuistoille” sekä niiden vaatimille tie- ja sähkölinjoille. Juuri uutisoitiin suunnitelmasta rakentaa 200 hehtaarin aurinkopuisto. Aurinkopuistojen maa-ala jää paneelien varjoon eikä kasva mitään (enintään pajupusikkoa) eikä sido ”pahaa” hiilidioksidia. Tämä varmaankin kompensoidaan kieltämällä hakkuut vastaavan kokoiselta talousmetsältä. Kun katsoo Fingridin sivulta aurinkovoiman vuosituottoa Suomessa (liitekuva), tämä ei voi mitenkään olla kannattavaa pelkästään sähkön myynnillä. Sähkön paras tuotto ajoittuu kello 10 ja 14 välille ja kesäaikaan, jolloin sähkön tarve on pienimmillään. Teslalta saisi akkuja, joilla kesäsähkö voitaisiin varastoida odottamaan talviaikaa. Hinta kylläkin saattaa tulla esteeksi … <ironiaa>.

Lisäksi tulee muistaa, että 75 prosenttia auringon säteilystä muuttuu lämmöksi paneelien tummassa pinnassa. Tämä lämmittää ilmastoa ja kuivattaa alla olevaa maata. Liitekuvassa on infrapunakuva aurinkopuistosta. Paneelien pinnalla voisi paistaa kananmunia.


7.2.2024 Tuulisähkö teki uuden tuotantoennätyksen: 6000 MWh/h

Helmikuun alussa hehkutettiin tuulisähkön tuotantoennätystä.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9826014e-6420-4c8e-a29c-169cc79a3f4a

”Tuulivoima on ensimmäistä kertaa saavuttanut 6 000 megawatin tehon. 6 000 megawatin rajan paremmalla puolella oltiin tosin vain noin puolen tunnin ajan.”

Ennätys saatiin navakoiden lämpimien lounaistuulten aikana. Viisi päivää myöhemmin ilmavirtaus tuleekin pohjoisesta ja koillisesta, pakkanen kiristyy ja tuulivoiman tuotanto on romahtanut viidessä päivässä 5953 MW:sta 25 MW:aan (liitekuva). Olipa todella hyödyllinen 6000 MW:n ennätys sille, joka ehti käyttää tuon puolen tunnin ”ilmaisen” sähkön. 


10.1.2024 Akkukäyttöiset bussit ja junat ilmastoa ”pelastamassa”

Oslon sähköbussit eivät toimi 11 asteen pakkasessa. Akut tyhjenevät nopeasti liikkumisen ja lämmityksen vaatiessa enemmän sähköä, latausajat pitenevät, vuoroja jää ajamatta ja autojen kylmetessä muu tekniikka jähmettyy. Sama koskee junia. Englannissa Liverpoolissa otettiin käyttöön akkukäyttöinen sähköjuna säännöllisessä reittiliikenteessä korvaamaan dieseljunaa. Rataosuus ei ollut sähköistetty, joten idea on suoraan vihreästä käsikirjoituksesta : Dieseljuna pois – akkujuna tilalle – maailma pelastuu. Kuinka tässä onnistuttiin?

https://www.bbc.com/news/uk-england-merseyside-67917719

Vastaus: Ei hyvin. Viiveet hankaloittivat liikennettä niin paljon, että matkustajille on myönnetty suuria korvauksia. Ilmeisesti liikennöintiä kuitenkin jatketaan, vaikka sähköbusseista saadut kokemukset kertovat vaikeuksien olevan, ei vika vaan ”ominaisuus”. Matkustajat tosin vaativat kovaäänisesti takaisin luotettavia dieseljunia, mutta kun maa haluaa pelastaa yhteisen ilmastomme <ironiaa>.


27.12.2023 Kaakkois-Aasiassa ennätyksellisen kylmää.

Kiinassa on ollut 70 vuoden mittaushistorian kylmin joulukuu. Jopa -40 C pakkasia on mitattu.

https://joannenova.com.au/2023/12/beijing-has-coldest-december-since-records-began-70-years-ago/

Suihkuvirtaukset ovat ohjanneet ennätyksellisen kylmää myös Korean niemimaalle ja Kaakkois-Aasiaan. Korean hallitus on antanut varoituksen kylmästä, sillä luoteistuuli lisää -10 C pakkasen vaikutusta. Luntakin on maassa (linkin kuva).

https://www.koreatimes.co.kr/www/nation/2023/12/113_341742.html

IPCC:n AR5-raportissa (s.750-) todetaan, että hiilidioksidipitoisuuden kasvaessa talvet ja etenkin yöt lämpenevät eniten. Yöaikana kuulaan sään vallitessa CO2 toimisi ”lämpöhuopana”. OCO-2 satelliittikuvan mukaan (liite) Kiinalla on varsin paksu lämpöhuopa, ja silti tehdään pakkasennätyksiä. Kuinka kylmää Kiinassa olisikaan, jos maan kaikki energia tuotettaisiin päästöttömästi? <ironiaa: Meilläkin Lapissa pilvettöminä öinä pakkanen laskee -30 asteeseen kuten aiemmin.>


5.12.2023 Poikkeuksellinen avauspuheenvuoro COP28-ilmastokokouksessa

Tämänvuotisesta COP28 ilmastokokouksesta kuuluu kummia. Puheenjohtaja, Yhdistyneiden arabiemiraattien sulttaani, öljysheikki (hän johtaa myös maansa vihreän energian yhtiötä), al Jaber on avannut tilaisuuden ennenkuulumattoman räväkällä tavalla.
https://www.theguardian.com/environment/2023/dec/03/back-into-caves-cop28-president-dismisses-phase-out-of-fossil-fuels
”Näyttäkää minulle selkeä toimiva suunnitelma fossiilisten polttoaineiden käytön lopettamiseksi, suunnitelma, joka samalla mahdollistaa kestävän sosioekonomisen kehityksen. Ellei sellaista ole, ihmiskunta päätyy takaisin asumaan luolissa.”
Tämä on likaisen (öljyisen) rukkasen heitto ortodoksisen kokousväen naamalle. Saa nähdä, päästäänkö laajempialaiseen keskusteluun ilmastopolitiikasta yleensä ja sen toistaiseksi olemattomista tuloksista erikseen.


15.11.2023 Saksan taloudella on edessään varsin synkkää, eikä paremmasta ole mitään tietoa. Raskas teollisuus on liputtanut ulos jo yli kymmenen vuoden ajan. Vielä jäljellä oleva teollisuus supistaa toimintaansa ja työvoimaa. Lakkautusuhka koskee perinteisiä teollisuuslaitoksia. Puhutaan jo ”taloudellisesta verilöylystä”.

https://notrickszone.com/2023/11/14/green-bloodbath-major-industries-closing-down-as-german-energy-prices-soar/

Syy on kunnianhimoinen Energiewende. Saksan sähkö on nyt kolme kertaa kalliimpaa kuin USA:ssa, vaikka myös USA panostaa Bidenin politiikan mukaan uusiutuviin eikä ole myöntänyt uusia lupia säröytyskaasulle. Tämä syvältä maaperästä saatava kaasu oli tärkein syy sille, että USA on pudonnut hiilipäästöissä kolmannelle sijalle Intian ja Kiinan alapuolelle, vähentäen edelleen päästöjään. Liitekuva: Saksan sähkön hinnan kehitys. Jälkiviisaus: Olisiko kannattanut pysyä ydinvoimassa ??

 


6.11.2023 Sähkö- vai bensa-auto? Mietittävää

Sähköautoja markkinoidaan kaikissa EU-maissa suurilla kampanjoilla. Näin on asian laita myös Englannissa. Suosittu kakkos- tai kaupunkiauto, Mini, on saatavilla kahtena versiona, sähköautona ja perinteisellä polttomoottorilla varustettuna.

https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2023/11/05/mini-electric-costs-10k-more-than-petrol-and-has-an-effective-range-of-100-miles/

Halvimman sähköllä kulkevan Minin hinta on 32 550 puntaa. Auton akun luvataan riittävän 140 kilometrin taipaleeseen, mutta käytännössä lastatun auton toimintamatka on 100 kilometriä. Vastaava bensiinimalli maksaa 22 935 puntaa, lähes 10 000 puntaa vähemmän. Tankin koko on 40 litraa. Keskimääräisen normikulutuksen 5,5 l/100km mukaan tankillisella pääsee yli 700 kilometriä. Bensaa saa 10 000 punnalla 6500 litraa (Englannissa 95E maksaa keskimäärin 1,54 senttiä/litra). Ostohinnan erolla ajaa bensaminiä lähes 120 000 kilometriä. Minikokoisten autojen vuosiajot ovat yleensä luokkaa 40 000km/A, joten vasta kolmen vuoden ajon jälkeen bensa-auto on yhtä kallis kuin sähköauto. Sähköautolle tulee vielä laskea mukaan lataussähkön kustannukset, nopeammin kuluvat renkaat ja bensiiniautoa kalliimmat vakuutusmaksut, mikä vielä kasvattaa eroa.

 


1.10.2023 Hiilivapaa lentoliikenne on suurissa vaikeuksissa

Hiilivapaa lentoliikenne edellyttää synteettisten polttoaineiden käyttöä. Niiden valmistus tarvitsee erittäin paljon sähköä. Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa on tehnyt laskelmat, mitä siirtyminen ”kestävän kehityksen polttoaineisiin” (sustainable aviation fuels, SAF) merkitsee yhtiön näkökulmasta.

https://fortune.com/2023/09/26/lufthansa-airlines-carsten-spohr-half-germany-electricity-green-fuel-e-kerosene-saf/

Yhtiön toimitusjohtaja Carsten Spohr asiantuntijoineen on päätynyt laskelmaan, jonka mukaan tarvittavan polttoainemäärän valmistaminen kuluttaisi puolet koko Saksan sähköntuotannosta. Tämä ei ole mitenkään mahdollista. Yhtiö sinänsä haluaisi käyttää näitä polttoaineita, jos asiakkaat suostuvat maksamaan erittäin paljon kalliimmaksi muuttuvat lennot. Tällä hetkellä SAF- polttoaineita on saatavilla niin vähän, että vaikka Lufthansa ostaisi koko maailman tuotannon, yhtiö lentäisi niiden turvin vain vajaat kaksi viikkoa.

Helpompaa ei ole sähköisellä ilmailulla. Kannattava lentäminen edellyttää, että koneet ovat ilmassa mahdollisimman paljon. Yön yli kentällä lataaminen ei voi koskaan kilpailla polttoaineen tankkauksen kanssa.

https://joannenova.com.au/2023/06/bad-news-for-electric-planes-batteries-only-last-a-few-weeks/

Rolls Roycen 9-paikkaisen sähkölentokoneen (Tecnam P-Volt) laskettiin pystyvän 90 mailin lentoihin vuonna 2025 ja jopa 250 mailin lentoihin vuonna 2030. Koelennot paljastivat, etteivät akut kestä säännöllisen reittilento-ohjelman edellyttämiä pikalatauksia, vaan tuhoutuvat muutamassa viikossa.

”Odotusajat ovat aivan liian pitkiä, akkujen teho liian pieni ja niiden kestoikä hirvittävän huono.”

Akkujen energiatiheyden *) ja latauskestävyyden pitäisi parantua erittäin paljon, jotta edes lyhyiden syöttölentojen lentäminen sähköllä olisi millään mittarilla järkevää ja kannattavaa. Lomamatkojen lennot sähköllä voi toistaiseksi unohtaa. Tai sitten pitää siirtyä sähkömoottorilla liikkuvien Zeppeliinien käyttöön ja päällystää ne aurinkokennoilla. Matka-ajat pitenevät merkittävästi, mutta toki tiedostava turisti sen sietää, sillä onhan kyse vihreästä hiilivapaasta matkailusta 

*)  Akun energiatiheys on 170 W/kg ja Jet-A1 polttoaineen 12000 W/kg. Akuilla on melkoisesti kiinni kurottavaa. Lisäksi tulee huomioida yksi erittäin tärkeä seikka. Esimerkiksi syöttöliikenteen tyyppikone SAAB 340 tankkaa 2580kg polttoainetta. Polttoainetta kuluu lennon aikana, ja laskeuduttaessa sitä on jäljellä enää reservi varakentälle lentoa varten. Kone on yli 2000kg kevyempi laskeutuessaan. Sen sijaan sähköllä toimiva lentokone nousee ja laskee aina täyden ”tankin” eli akun painon rasittamana. Tämä heijastuu pidemmän kiitoradan, tehokkaampien jarrujen ja lujarakenteisempien laskutelineiden tarpeeseen. Myös hyötykuorma on edellä olevan vuoksi perinteistä lentokonetta pienempi,  mikä lisää kustannuksia.


19.8.2023 Auringon vaikutusta vähätellään, kun kaikki politiikka perustetaan vain ja ainoastaan hiilidioksidiin. Kuitenkin käytännössä kaikki energia maapallolle tulee nimenomaan auringosta. Vahvaa näyttöä auringon osuudesta on olemassa ja lisää löytyy. Auringon on havaittu lähettävän erittäin energeettisiä fotoneita, joita ei aiemmin ollut osattu odottaa saati mitata. Muistettaneen myös Marsin napajäätiköiden vaihtelu. Nyt on uutta tietoa niinkin kaukaa kuin Neptunuksesta saakka:

https://www.avaruus.fi/uutiset/aurinko-planeetat-ja-kuut/neptunuksen-pilvet-vaikuttavat-noudattavan-auringon-11-vuotista-aktiivisuussyklia.html

Neptunuksen pilvisyys noudattaa auringon aktiivisuusykliä. Jos aurinko vaikuttaa noin kauas, miksei vaikutusta olisi myös paljon lähempänä olevan Maa-planeetan pilvisyyteen ja sitä kautta ilmastoon. Mutta uskonnon kaltainen ”konsensus”-ajattelu on edelleen vallalla – valitettavasti!


2.8.2023 Kun syksyisten rankkasateiden myötä olemme päässeet nyt eroon ”ennätyksellisistä, käristävistä hellepäivistä” ainakin vähäksi aikaa, on hyvä katsoa, miten ”ennätyksellisesti sulavat” Grönlanti ja Pohjoisnapa jaksavat.  Tony Heller on julkaissut kotisivullaan viralliset Tanskan ilmatieteen laitoksen kuvat.

https://realclimatescience.com/2023/08/shortest-summer-on-record-in-the-arctic/

Kuva 1 on Pohjoisnavalta. Tämän kesän sulamiskausi (oranssi viiva) on päättynyt kaksi viikkoa aiemmin verrattuna vuosien 1958- 2002 keskiarvoon. Nyt ollaan siis jo pakkasen puolella.

Kuva 2 on Grönlannista. Sielläkin sulaminen on loppunut, ja uutta jäämassaa kertyy kaiken aikaa lisää (oikean laidan nouseva sininen viiva). Täälläkin koko sulamiskausi, sinisen viivan ”kuoppa” on ollut poikkeuksellisen lyhytaikainen ”lämpöennätyksiä” tehneestä kesästä huolimatta.

Media voisi nyt kirjoittaa kerrankin hyvän uutisen: Meidän ei tarvitse ainakaan ensi kesään saakka pelätä Grönlannin ja Pohjoisnavan jään sulamista ja meriveden hyökyaaltoa. Taitaa kuitenkin olla turha odottaa näkevänsä tällaista lööppiä.


18.6.2023 Teslan 37000 $ autoja myydään Kiinassa seitsemän kertaa halvemmalla! Kiina totalitaarisena maana ei ole suojassa näille maille tyypilliseltä sisäiseltä korruptiolta. Ukrainan sota on paljastanut Venäjän aseteollisuuden valtavan korruption, mikä jatkaa CCCP:n ”kunniallisia” (sic!) perinteitä. Kiinalaisia sähköautoja on linkin raportin mukaan valmistettu valtavat määrät, ne on rekisteröity jo tehtaalla ja merkitty myydyiksi, siis ilmoitettu mukaan ”päästöttömään liikenteeseen”, mutta autot onkin ajettu syrjäseuduille ja jätetty sinne.

https://joannenova.com.au/2023/06/thousands-of-evs-rotting-in-fields-in-china/

Syynä tähän on Kiinan sisäinen vihreä tukipolitiikka. Jotkin kaupungit ovat maksaneet valtion tuen lisäksi autokohtaisen yli 1440 dollarin tuen. Kiinalaisen Teslan edullisen hinnan selittää valtion ja kaupunkien tuki.

Tällaista ”tee nopeasti halvalla – tuet takaavat katteen – hylkää tuote jonnekin pois silmistä” menetelmää käytetään todennäköisesti muussakin tuotannossa. Tuki riitti pitämään tehtaat käynnissä, joten autot voitiin ajaa tehtaalta suoraan kaatopaikalle. Miksi nähdä vaivaa myynnissä? Näin vältetään myös ikävät reklamaatiot. Kiinassa kaikkien autotyyppien myynti on romahtanut lähes 20 prosenttia, kun tukien maksu loppui.

Tässä on opiksi otettavaa EU:n vihreän siirtymän tukipolitiikalle. Vetyvillitykseenkin tulisi suhtautua ”jäitä hattuun” periaatteella. Nyt rahaa upotetaan kymmeniin pilottihankkeisiin. Vain Nesteen järkevän kokoinen (120MW hydrolyyseri) pilotti on uskottavalla pohjalla. Pitäisi olla malttia odottaa sen tuloksia ennen kuin valtio menee takaamaan kymmenien miljardien rahoituksen ulkomaisille hämärille ”Wittusille”.

https://www.neste.fi/tiedotteet-ja-uutiset/vastuullisuus/nesteen-uusiutuvan-vedyn-projekti-porvoossa-etenee


23.5.2023 Saksan vihreillä on nyt vaikeaa. Viimeisimmän gallupin mukaan kannatus on kymmenessä kuukaudessa laskenut 23 prosentista 14 prosenttiin. Jos tilanne pysyy tällaisena tai pahenee edelleen, tämä heijastuu merkittävällä tavalla Saksan ja EU:n politiikkaan. Ei huono asia ollenkaan.

https://notrickszone.com/2023/05/20/germanys-growing-list-of-bans-next-up-wood-stoves-and-heating-with-wood/

Pakkovaihto tehokkaampiin liesiin, lämpöpumppujen pakolliset maksulliset tarkastukset, kaasun ja öljyn käytön vähentäminen ja lopettaminen, puu- ja pellettiliesien sekä puunpolton kieltäminen 2024 alkaen ym jokapäiväistä elämää haittaavat kiellot ovat suututtaneet kansalaiset energian hinnan ohella.

https://pleiteticker.de/umfragen-tief-so-zieht-habeck-die-gruenen-nach-unten/

Tämän lisäksi on paljastunut korruptiolta haiskahtavia, vihreiden päättäjien hyväveli- nimityksiä ja valintoja. Vvm Robert Habeckin tärkein neuvonantaja järjesteli valtion sopimuksia perheenjäsenille ja muille sidosryhmilleen. Talous- ja ilmastoministeriön valtiosihteeri Patrick Graichenia syytetään siitä, että hän on järjestänyt valtion sopimuksia tutkimuslaitokselle, jonka johdossa on useita hänen perheensä jäseniä. Hän myös nimitti bestmaninsa Saksan Energiaministeriön johtajaksi. Graichen on pinteessä myös tohtorinväitöskirjansa kanssa. Epäillään, että hän on rikkonut sääntöjä lainatessaan muiden tekstejä (eli kopioinut tekstit merkiten ne omikseen). Saksan vihreät ovat määränneet, että kansalaisten tulee pärjätä jatkossa tuuli- ja aurinkoenergialla. Kokeilun edetessä energiaköyhyydestä kärsivät kansalaiset ovat vihdoin tehneet omat johtopäätöksensä. Toivottavasti tämä ”Saksan tauti” tarttuu mahdollisimman pian suomalaisiin, ettemme ajaisi alla olevan kuvan osoittamaan vihreän tavoitteen (EU Green Deal) maaliin …


15.5.2023 Asuinalueiden sähköautojen latausasemat ja ilmalämpöpumput ovat varkaiden uusi kohde. Etenkin meitä edellä olevissa Saksassa ja Englannissa varkaat ovat havainneet toiminnan olevan tuottoisaa.  Laitteet varastetaan asukkaiden ollessa töissä tai nukkuessa. Vihreän siirtymän vuoksi laitteille on hyvät jälkimarkkinat aivan kuten elintason noustessa vuosikymmeniä sitten luksusautojen magnesiumvanteille. Yksityiset asukkaat häviävät ja laitevalmistajat voittavat. Kotivakuutuksiin tulee varmasti lisäehtoja ja lisämaksuja. Toiminta on jo levinnyt Suomeenkin:

https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/5deda23f-c73e-4c50-b77e-92fc88aecace

https://yle.fi/a/3-5706086 ”Ilmalämpöpumppuja varastettu Riihimäellä”


2.5.2023 Ennätyksellinen kuivuus – syynä ilmastonmuutos (?) Media toistaa toistamistaan uutisia Italian, Espanjan ja Afrikan sarven ennätyskuivuudesta. Syy on, tietenkin, ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos. Sitä ei kerrota, että USA:n länsi- ja luoteisosissa on ollut ennätyksellisen kylmä ja luminen talvi ja tulvavaara uhkaa. Atlanta sai kaatosateesta 30 senttimetriä vettä kaduilleen. Kongossa, Kaakkois-Aasiassa ja Etelä-Amerikassa kaatosateiden aiheuttamat mutavyöryt surmaavat ihmisiä. Maapallolta löytyy aina samanaikaisesti sekä kuivuutta että tulvia. On ”kirskikan poimintaa” uutisoida vain ilmastopolitiikkaan sopivat uutiset. Ilmastoahdistuksen hoidoksi on hyvä tutkia historiaa, sillä kirjallisia raportteja ei kaikin osin voida muuntaa orwellilaiseen tyyliin. Musta kirja kertoo Egyptin seitsemästä viljavasta vuodesta ja heti niiden perään tulleista seitsemästä kuivuuden ja kadon vuosista. Afrikan sarvessa on monsuunisateiden suuren vaihtelun vuoksi aina ollut pitkiäkin vakavan kuivuuden kausia ennen teollista aikaa hiilipäästöineen. Kuivuuskausi voi jopa tuhota sivilisaation. Uuden Meksikon Anasazi-heimon kohtalo on tästä yksi esimerkki. 1200-luvulla oli dokumentoitu 70 vuoden kuivuusjakso, mikä tuhosi Anasazit. Varsin mittavat ja korkeasta kulttuurista kertovat rauniot ovat vieläkin nähtävissä. Kuva on Mesa Verden kallioon louhitun autioituneen kaupungin osasta (Wikipedia).

https://en.wikipedia.org/wiki/Ancestral_Puebloans

Heimon tuhon aiheutti ilmastonmuutos, pitkittynyt kuivuuskausi, jolloin elämänolosuhteet muuttuivat mahdottomiksi. Nykyisiä kuivuusjaksoja ajatellen on hyvä muistaa menneisyys. Luonto on kovakätinen ja arvaamaton opettaja mitä tulee kylmiin, kuumiin, kuiviin ja sateisiin ajanjaksoihin ja niiden pituuteen. Ihmisen on pakko ottaa vastaan mitä tulee. Vaihtoehtoja on kaksi: sopeutuminen tai tuhoutuminen. Voimavarojen tuhlaaminen turhiin, tehottomiin ja kalliisiin keinoihin, kuten hiilidioksidin vastaiseen sotaan ”vihreällä siirtymällä” ei ole viisasta. Kaikki tähän uhratut voimavarat ovat pois sopeutumisesta, joka on ainut apu, tapahtuipa ilmastossa mitä tahansa.


26.4.2023 Tämä ei ole varsinaisesti ilmastouutinen, mutta Egyptin ilmastokokous lienee riittävä yhdistäjä.

EU-neuvoston belgialainen puheenjohtaja Charles Michel vaatii voimakkaita ilmastotoimia. Meidän kaikkien pitää osallistua talkoisiin, vähentää kulutustamme, vaihtaa sähköautoon tai -polkupyörään ja siirtyä kasvis- ja hyönteisruokaan. Hän ei ole itse kuitenkaan ollut esimerkkinä ja tyytynyt matkoillaan turistiluokkaan tai junakyytiin, vaan on käyttänyt runsaasti kalliita yksityislentoja. Hänen yhdessä vuodessa lentoihin kuluttama summa on häkellyttävät seitsemänsataatuhatta euroa: 700.000 € !!

https://notrickszone.com/2023/04/25/europes-prince-of-private-jets-eu-council-president-charles-michels-700000-euros-for-flights/

Esimerkiksi matka Brysselistä Pariisiin sujuisi junalla alle 90 minuutissa. Miksi lentää tämä lyhyt väli, kun ajansäästökin on minimaalinen ottaen huomioon lentokentillä kuluva aika? Pitkien lentojen huippu oli matka yksityiskoneella Pekingiin (460.000€). Menolento yksityissuihkukoneella Egyptin ilmastokokoukseen maksoi 103.632€, mutta paluulento ”vain” 50.550€. Paluulennon kustannuksia lienee puolittanut mukana ollut EU:n puheenjohtaja Ursula von der Leyen.

Mikä sopii härälle, ei sovi Jupiterille.


15.4.2023 BBC jäi taas kiinni väärästä uutisesta. Uutiskuvassa on merikilpikonna, jolla on kaulassaan kahvanreiästään kiinni jäänyt muovikassi. Kuva on todistettu väärennökseksi, ja BBC myöntää asian. Mutta kun virheellinen tieto pyydettiin oikaisemaan, yhtiö katsoo, että pelkkä kuvan poisto uutisesta riittää. Ei elettäkään erillisen anteeksipyynnön ja oikaisuartikkelin suuntaan.

https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2023/04/14/bbc-admit-to-using-fake-image-but-dont-apologise/

On vähintään tekopyhyyttä väittää, ettei ketään lukijaa ole johdettu harhaan. Pelkkä kuvan vaihtaminen tai poistaminen seuraavana päivänä ei riitä. Tämä ei valitettavasti ollut ensimmäinen ja tuskinpa viimeinenkään kerta, kun BBC jää kiinni muunnetusta totuudestaan. Esimerkkinä alempana oleva uutiskommentti 11.2.2023.


9.4.2023 Lämpenemisen väitetään johtavan lajien katoon ja sukupuuttoon. Tässäkin asiassa on hyvä katsoa, mitä on tapahtunut aikaisemmin, ennen kuin vedetään yksipuolisia johtopäätöksiä. Arktisen alueen menneisyyttä on tutkittu mm Huippuvuorilla. Ja kuinka ollakaan, kuusi astetta lämpimämmissä oloissa sekä kylmää että lämmintä sietävien lajien runsaus oli suurempaa kuin nyt alueen jäähdyttyä.

https://notrickszone.com/2023/04/06/scientists-say-a-6c-warmer-than-today-arctic-is-optimal-for-thermophile-species/

”Holoseenin (nykyisen lämpimän maailmankauden) alkuaikana CO2-taso oli 255ppm ja lämpötila oli kuusi astetta C nykyistä korkeampi. Huippuvuorten Svalbaardin alue oli tarpeeksi lämmin, jotta lämpöä tarvitsevat lajit menestyivät näinkin pohjoisessa. Nykyisen kuusi astetta kylmenneen ilmaston aikana näistä lajeista löytyy vain kuolleita, maaperään hautautuneita jäänteitä.”

Liitekuva näyttää jäätikköasteen (sininen), lämpötilan (punainen), lämpöä vaativien lajien runsauden (oranssi) ja kylmää sietävien lajien runsauden (vihreä). Sopeutuminen vaikuttaa sekä kylmenevään että lämpenevään suuntaan, mikä on hyvä ja rauhoittava tieto.

Tämä tutkimus on yhdenmukainen aiempien paleontologisten tutkimusten kanssa. Elämä on fossiililöydösten mukaan ollut sekä lajien että niiden määrien suhteen runsainta juuri lämpiminä kausina. Devoni-, jura- ja liitukausi ovat tästä hyvä esimerkki. Jääkaudet ovat olleet kaikille lajeille vakavan kriisin paikka. Lajikadolla ja sukupuutoilla pelottelu tulisikin kohdistaa tuleviin jääkausiin, ei nykyiseen vaatimattomaan lämpenemiseen, joka on ollut satelliittimittausten mukaan varsin vähäistä. Alla oleva kuvaan on koottu aiemmat maailmankaudet ja niiden hiilidioksidipitoisuus. Huomattakoon, että nykyinen CO2-taso on kaikkein matalin, eli mitään pelättävää tässä suhteessa ei ole, ilmastohätätilasta ja paniikista puhumattakaan.


28.3.2023 Kauppalehti: ”Erikoista energiakauppaa: Luxemburg saa Suomesta aurinkovoimaa 40 miljoonalla eurolla – Mutta vain paperilla.”

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/erikoista-energiakauppaa-luxemburg-saa-suomesta-aurinkovoimaa-40-miljoonalla-eurolla-mutta-vain-paperilla/d8b0e171-1b91-4ab0-a0d0-d93c912ba259

Valtioneuvoston virallinen sivu:

https://valtioneuvosto.fi/en/-/1410877/luxembourg-supports-finnish-solar-energy-projects-by-eur-40-million-through-eu-mechanism

”Mekanismissa ”rahoitusosuusjäsenvaltio” (tässä tapauksessa Luxemburg) saa vastineeksi rahoituksestaan ​​80 prosenttia hankkeen tuottamasta tuotannosta tilastollisena siirtona 15 vuoden ajan. ”Isäntäjäsenvaltio” (Suomi) sallii mekanismilla rahoitetun hankkeen rakentamisen alueellaan ja hyötyy investoinneista ja tuotetusta energiasta. Tukea saaviin hankkeisiin sovelletaan kaikilta osin kansallista lainsäädäntöä.”

”Mutta vain paperilla” tarkoittanee, että Luxemburg hyötyy myymällä tai käyttämällä itse 80 prosentin tuotannon mukaiset päästöoikeudet. Epäilen, että ne lasketaan nimikilpitehon mukaan, mikä selittäisi investoinnin kannattavuuden 15 vuoden jänteellä. Merkillistä on tämä EU:n ikioma päästökauppa, muistuttaa anekauppaa. Ja ”ilmaiset” <ironiaa> vihreät tuet mahdollistavat tällaiset viritykset, kuten liitekuva kertoo …


23.3.2023 ”Fortum ja Outokumpu käynnistävät selvityksen Suomeen sijoitettavasta pienydinvoimalasta – sijoituspaikaksi harkitaan Tornion tehtaita. Outokumpu käyttää sähköä lähes yhtä paljon kuin koko Helsinki. Yhtiö haluaa ydinvoimaa, jotta se saa päästötöntä sähköä myös tuulettomina päivinä.”  Lähde: YLE-uutinen: https://yle.fi/a/74-20023567

Tuulivoima on tänä vuonna vaihdellut välillä miinus 3 MWh/h – plus 4734 MWh/h, keskiarvo 2144 MWh/h. Koko tuulivoiman kapasiteetti on 5400 MWh/h. Tuotannon keskiarvo siitä on 39%, maksimi 88% ja minimi tarkoittaa sitä, että tuulivoima tarvitsee verkkosähköä (jäänesto, öljyjen lämmitys, laakerien pyöritys jne)

Terästehdas tarvitsee varman sähkölähteen toimiakseen jatkuvasti. Pienydinvoimala tuottaa tasaisesti 24/7/365 päästötöntä sähköä. Mihin enää tarvitaan päästötöntä, vaihtelevaa tuulivoimaa, kun ydinsähkö hoitaisi asian yksinään? Kyseessä on kaksinkertainen investointi, joissa tuulivoima on turha osapuoli.

Kiinnittäkää huomiota sanoihin ”myös tuulettomina päivinä”Tällä myönnetään suoraan, ettei tuulivoimaan voi luottaa sen suuren vaihtelun vuoksi. Ydinvoimalat kestävät yli 80 vuotta, kun tuulivoimaloille 25 vuotta näyttää olevan tavoittamaton toimintaikä. Tämä lisää hukkainvestoinnin kustannukset ainakin kolminkertaisiksi.


20.3.2023 Petteri Taalas: ”Paluuta ’vanhoihin hyviin aikoihin’ ei enää ole”

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/84b3d9a5-0a6f-446a-8ac4-7efcd03718ff

Petteri Taalas jakaa tuomiopäivän sanomaa IPCC:n arviointikokouksen edellä:

”[Ilmastonmuutoksen] … vaikutukset näkyvät maataloudessa, kalakantojen muutoksina, terveydessä, muuttoliikkeinä, tulva- ja myrskytuhoina sekä talouden tappioina. Kaikki ilmakehästä mitatut tekijät etenevät väärään suuntaan: helleaallot, kuivuus, metsäpalot, rankkasateet, jäätiköiden sulaminen, meriveden pinnan nousu, merten happamoituminen sekä hiilidioksidin, metaanin ja ilokaasun pitoisuudet.”

Asiassa on yksi ongelma. Mikään edellä esitetyistä muutoksista ei ole toteutunut. Pitää varmasti paikkansa, että paluuta vanhaan ei ole, jos nykyisellä ilmastopolitiikalla pusketaan jääräpäisesti eteenpäin. Petterin olisi hyvä pohtia mitattavissa ja laskettavissa olevia faktoja.

Ilmastopolitiikan 30 vuoden aikana on satsattu käsittämätön summa, 3800 miljardia dollaria uusiutuvaan energiaan ja päästövähennyksiin. On rakennettu kymmeniä tuhansia tuulivoimaloita ja maa-alaa on katettu sadoilla neliökilometreillä aurinkopaneeleita. Biopolttoaineita tehdään mm maissista.

Kysymys: Kuinka paljon edellä olevat vihreät toimenpiteet ovat vähentäneet hiilidioksidin päästöjä ja alentaneet lämpötilaa? Niiden vaikutuksen pitäisi näkyä tässä ajassa. Ellei mitään objektiivisesti mitattua vaikutusta löydy, voitaisiinko myöntää että ainakin lääke on väärä, vaikkei itse diagnoosia vielä epäiltäisikään.

Aiemmassa kirjoituksessa käsiteltiin Taalaksen sanomisia Ukrainan sodasta:

https://anttilehtniemi.nettisivu.org/2022/05/08/petteri-taalas-venajan-hyokkays-vaikuttaa-ilmastoonkin/

Kuvasta näkyy 30 vuoden ilmastopolitiikan vaikutus hiilidioksidipitoisuuteen: ei vaikutusta !


14.3.2023 Kaliforniassa peloteltiin kuivuuden kestävän ikuisuuteen, ellei fossiilisia polttoaineita kielletä nopeasti. Ilmeisesti intiaanit ovat pitäneet kunnon sadetanssit, sillä nyt lunta ja sen sulaessa vettä on vähintään ”tarpeeksi”: tulvavaroituksia annetaan. Alla oleva lyhyt Youtube on katsomisen arvoinen. Myös Squaw Valleyn olympiakylässä on metri lunta ja toista metriä odotellaan pelolla.

https://www.youtube.com/watch?v=Iiw_Ln5ERB8


7.3.2023 YLE: ” Ministeriö selvittää Luontopaneelin puheenjohtajan sidonnaisuuksia – toiminta kaivosyhtiön konsulttina on herättänyt arvostelua”

https://yle.fi/a/74-20020834

”Vahvasti suojellun, Sodankylässä sijaitsevan Viiankiaavan suojelijana tunnettu Riikka Karppinen arvostelee Suomen Luontopaneelin puheenjohtaja Janne Kotiahon toimintaa kaivosyhtiö Anglo American Sakatti Miningin konsulttina. [-] Minusta on huolestuttavaa ja myös kyseenalaista, että Luontopaneelin arvovaltaa käytetään edistämään kaivosyhtiön hanketta kaksinkertaisesti suojellulla suojelualueella … Helsingin yliopiston tutkimusjohtaja Atte Moilasen kanssa. Tiedemiehet tekivät yhdessä myös kaivosyhtiölle hyvityslaskelman yhtiön Inarista ostamasta vanhasta metsästä, jota on määrä käyttää kaivoksen luontohaittojen korvaamiseen. Riikka Karppisen mukaan ei ole sopivaa, että Luontopaneelin puheenjohtaja on kaivosyhtiön palkkaama konsultti ja antaa yhtiön kompensaatiosuunnnitelmista myönteisiä lausuntoja julkisuuteen. Tutkijoiden ja Luontopaneelin ei pitäisi sekaantua tällaiseen [-] Suomen Luonnonsuojeluliiton Lapin piirin toiminnanjohtaja Mika Flöjt katsoo Kotiahon konsulttiroolin olevan ristiriidassa Luontopaneelin riippumattomuuden kanssa. – Mielestäni koko Luontopaneelin uskottavuuden kannalta on erittäin arveluttavaa, että Luontopaneelin johtaja sortuu tämmöiseen. Viiankiaavalle kaivosta puskevan kaivosyhtiön kannalta Luontopaneelin puheenjohtajan konsulttirahoilla tehty puoltolausunto on varmasti kultakimpale, vastaa Flöjt sähköpostilla.” – – Kuva: YLE Janne Kotiaho

Suomessahan ei ole korruptiota ... Saa nähdä suojeleeko ”vihreä kortti” tässäkin Monopoli-pelissä vankilaan joutumiselta.

7.2.2023


6.3.2023 Suomeen tyrkytetään erittäin paljon tuulivoimaa. Päättäjämme uhkuvat: ”Suomesta tulee tuulisähkövedyn energiajättiläinen”. Olisi hyvä kysyä, MIKSI juuri meille tuputetaan tuulivoimaa ja vetytekniikkaa. Aikooko hallitus maksaa näille tulijoille tukirahaa ja jos, niin kuinka paljon? Tiedämme, että tuulivoimaloiden vastustus on voimakasta muualla Euroopassa. Tässäkin asiassa kannattaisi seurata, mitä tapahtuu muualla, millä vaikutuksilla ja kustannuksilla. Englannilla on valtavasti merituulivoimaa. On ”vain” <ironiaa> kaksi ongelmaa: tuotannon epätasaisuus ja kannattavuus ilman vihreitä tukia.

”Jättiläismäinen merituulipuisto suuressa vaarassa ilman valtion tukea”

https://www.energylivenews.com/2023/03/03/giant-uk-offshore-wind-farm-at-risk-without-government-support/

Hornsea-3 tuulipuistolla on vakavia talousvaikeuksia. Puistoa rakentaa tanskalainen tuulivoimalatehdas Orsted. Muillakin valmistajilla on vastaavanlaisia, tukirahoja saavia tuulipuistoja. Projektin kustannukset ovat 8 miljardia puntaa (oletetaan nousevan jopa 11 miljardiin …), nimikilpiteho on 2852 megawattia ja sähkön myyntihinta 27,35 puntaa/MWh. Tätä pidetään utopistisena, sillä jo toiminnassa olevien, tukia saavien merituulipuistojen kannattavuusraja on yli 94 puntaa/MWh. Sen lisäksi, että kustannusarviossa on ”ilmaa”, projektia rasittaa korkojen nousu neljään prosenttiin. Se lisää pääomakuluja, joten sähkön hintaa täytyy nostaa ainakin 28 punnalla. Alun perin projektin piti tulla toimeen ilman valtion tukia, mutta nyt niitä ollaan kerjäämässä kirjaimellisesti hattu kädessä.

Suuret joko itse tai bulvaanien *) välityksellä tuulipuistoja rakentavat yhtiöt kuten Orsted-Vestas, Siemens-Gamesa ja General Electric-Haliade tekivät jatkuvasti tappiota jo ennen kuin kiinalaiset tuulivoimalat tulivat markkinoille. Dumpataanko tappiolla valmistetut ylijäämävoimalat Suomen maa- ja merialueille? Luonnon suojelu ja ennallistaminen on tietoisesti unohdettu. Tuulivoiman alta metsien hakkaaminen voittaa luontoarvot, sillä toisin kuin puunjalostusteollisuuttamme, ”vihreä kortti” suojelee tuuli- ja aurinkovoimaa kuten kaikkea muutakin vihreää.

*) Tutkiva journalismi voisi selvittää meille tunkevien yritysten todelliset omistajat ja taustat. Toki tässä kohdataan vaikeuksia samaan tapaan kuin ”Panaman papereissa”. Rakennus- ja etenkin purkuvaiheen kustannuksia ajatellen asia olisi hyvä selvittää jo ennen sopimuksien tekoa.

Kaikki vihreä on aina tarvinnut ja tarvitsee jatkossakin yhteiskunnan (lue: veronmaksajien) tukirahaa. 


22.2.2023  Otaniemen syväporakaivo onnistui, mutta tuotti vain haaleaa vettä. Ei saatu kaukolämmölle uutta ”Sampoa”. Toisentyyppinen, suuremman reiän projekti tulee Australiasta. Uusiutuvan energian tueksi oli tarkoitus tehdä pumppuvoimala: vesivarasto, josta vettä lasketaan tunnelia pitkin 16 kilometrin syvyydessä oleviin turbiineihin silloin kun tuulivoima ei riitä (mitä tapahtuu päivittäin…) ja ”ylimääräisellä” vihreällä sähköllä vettä pumpataan takaisin yläaltaaseen. Valtava 2400 tonnin painoinen porakone lähetettiin yksisuuntaiselle matkalle alas. Menomatkalla kanavaa betonoitiin. Alhaalla porakoneen piti tehdä laajempi onkalo vesivarastoksi. Kymmenen kuukauden poraamisen jälkeen kone jäi kiinni: se ei pääse alas eikä ylös. Kustannusarvioltaan 6-10 miljardin (AU$) Snowy Hydro 2.o projekti on pahasti jumissa.

https://joannenova.com.au/2023/02/australias-biggest-renewable-energy-project-snowy-2-0-grinds-to-a-halt-with-a-stuck-bore/

Eräs kaivos- ja tunnelitekniikan asiantuntija meni katsomaan. Poraustietojen mukaan koneen piti olla kymmenen kuukauden jälkeen jo 9 km syvyydessä. Löydettyään porausaukon mies totesi valmista kanavaa olevan juuri ja juuri 150 metrin verran. Koneen luvattiin pystyvän 30- 50 metrin päivävauhtiin, joten nykyinen vauhti 60cm/päivä ei ole kovin kehuttava saavutus. Miten kone saadaan liikkeelle ja huollettua on myös hyvä kysymys. Vihreä vaihtoehto, biopumppuvoimala saattaisi auttaa


11.2.2023 BBC:n objektiivinen tiedonvälitys on kärsinyt toistuvia haaksirikkoja. Opiksi ei ole kuitenkaan otettu, sillä sama harhaanjohtava ja vääristävä uutisointi jatkuu. Sähköntuotannon  käsitteillä tehdään politiikkaa. Kapasiteetti tuodaan esille, mutta tärkeämpi, todellisen tuotannon osuus ”unohdetaan” eli jätetään uutisoimatta.

https://www.bbc.co.uk/news/science-environment-64553915

”Kuningatar Elisabethin palkinto aurinkovoimayritykselle”. Artikkelissa on BP:n tilastoista kuva, jossa näytetään maailman sähköntuotannon kapasiteetti. Hienoa, fossiilit vähenemässä ja aurinko- ja tuulivoima kasvavat kaiken aikaa. Vihreä siirtymä etenee! Kaavio osoittaa tämän selvästi – todellako?

BP:n samasta tilastosta olisi löytynyt myös sähkön tuotannon näyttävä kuva. https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2023/02/10/bbcs-solar-power-misinformation/

Tuulen ja auringon yhteistuotanto oli vaatimatonta, noin 10% vuonna 2010. Sen jälkeen etenkin hiilen lisääntynyt käyttö on vain pienentänyt niiden suhteellista osuutta. Kun tätä ei ole mainittu edes alaviitteessä, koko uutinen on tarkoituksenhakuista politiikkaa, ei objektiivista uutisointia.


3.2.2023 Meri-ilman bentseeni ja tolueeni luettiin aiemmin ihmiskunnan saasteiksi. Uteliaat tutkijat mittasivat asiaa tarkemmin, ja paljastuikin aivan uutta tietoa.

https://phys.org/news/2023-01-highlights-impact-marine-gases-climate.html

Sen sijaan, että aineet olisivat ihmiskunnan syytä, niitä muodostaa merten keijusto, kasviplankton. Tällä on suuri merkitys, sillä nämä kaksi kaasumaista ainetta lisäävät orgaanisten aerosolien määrää kahdeksasta jopa kahdeksankymmeneen prosenttiin.

https://joannenova.com.au/2023/02/ocean-life-is-seeding-the-clouds-above-it-and-the-modellers-didnt-know/

Toimiessaan tiivistymiskeskuksina aerosolit ovat olennainen osa pilvien muodostumisessa. Pilvet puolestaan määräävät ilmaston lämpötilan. Ala- ja yläpilvien erilaisesta vaikutuksesta lämpötilaan löytyy paljon tutkimuksia ja julkaisuja, mutta ne on jätetty huomiotta hiilidioksidiin keskittyvässä ilmastopolitiikassa. Liitekuvassa on Suomi-satelliitin (hyperspektrikameralla) ottama kuva eteläisen merialueen kesäajan klorofyllista. Vihreä meri sitoo hiilidioksidia, vapauttaa happea ja auttaa pilvien muodostumista. Vihreän alueen koko kertoo, että maapallon keuhkokapasiteettia on täällä monin verroin enemmän kuin sademetsissä (jotka eivät ole merkittävä hiilinielu: Shellenberger).

Ilmastomallit käyvät virherajat ylittäen paljon satelliitti- ja ilmapallomittauksia kuumempina, eivätkä ne pysty huomioimaan pilvien vaikutusta. Menneisyyden CO2-arvoilla saadaan järjettömiä tuloksia. MIKSI siis mallien ennusteilla, ”skenaarioilla” tehdään kallista, tuloksetonta ilmastopolitiikkaa?

Kuva on NASA:n ja Suomen yhteistyönä suomalaisen satelliitin ottama: Suomi National Polar-Orbiting Partnership (Suomi NPP) spacecraft.


31.1.2023 Aurinkopaneelilla lisälämpöä viralliseen mittariin. Sydneyssä ilmatieteen laitoksen yhden virallisen mittausaseman eteläpuolelle oli ilmaantunut aurinkopaneeli, josta ei edes otettu sähköä. Sen sijaan se heijasti keskipäivällä auringonvaloa ja lämpöä mittauslaitteisiin. Päivälämpötilan maksimiarvo arvattavasti kohentui tällä systeemillä mukavasti. Kun asia tuli ilmi, kuinkas kävikään: paneeli katosi yhtä salaperäisesti kuin se oli ilmaantunut!

https://joannenova.com.au/2023/01/just-like-that-the-suspicious-solar-panel-disappears-the-bureau-of-met-experts-at-work/

Paneelin vähin äänin poistaminen tukee lämpötilamittausten manipulaatioepäilyjä. Australian varsin viileä kesä on tarvinnutkin ”dopingia” lämpenemispolitiikan tueksi, mutta nyt kävi nolo käry. Mitään kommenttia ei tietenkään ole saatu viralliselta taholta. Ettei vain olisi hieman harvinaista yleisempi ”yksittäistapaus”, sillä kaikki asemat eivät ole näin hyvin yleisön nähtävissä.


24.1.2023 & 1.2.2023 USA:n merentutkimuslaitos NOAA ilmoittaa, että vuoden 2016 jälkeen USA:n itärannikon ryhävalaiden vuosittainen kuolinmäärä lähes kolminkertaistui 174 kuolemaan jääden kohonneelle tasolle. Alueelta on löydetty myös kuolleita kaskelotteja ja erittäin uhanalaisia mustavalaita. Osalla oli tulehduserite- ja verenvuotoa korvista. NOAA:n tutkimuksista vastaava Lauren Gaches kertoo, että ilmiö on alkanut ennen merituulivoiman valmisteluja.

https://www.fisheries.noaa.gov/national/marine-life-distress/2016-2023-humpback-whale-unusual-mortality-event-along-atlantic-coast

Mutta: Kuolemien hyppäyksellinen lisääntyminen ajoittuu kuitenkin juuri merituulivoimaprojektien kartoitusvaiheeseen

https://www.cfact.org/2023/01/23/evidence-says-offshore-wind-development-is-killing-lots-of-whales/

Kartoituksessa käytetään erittäin voimakasta kaikuluotausta, ja se kestää vuorokausia. Tietoa kerätään satojen kilometrien matkalta. Ääniaallot etenevät vedessä nopeammin ja pidemmälle kuin ilmassa. Valaat vaeltavat tuulivoimala-alueen läpi kahdesti vuodessa, joten vahingoittuneet valaat saattavat kuolla kaukana merituulipuistoista. Voimakas korrelaatio viittaa voimakkaaseen todisteeseen etenkin, kun yksikään osapuoli ei ole löytänyt tai esittänyt muuta mahdollista syytä lisääntyneille valaskuolemille. Kartoitukset sen sijaan jatkuvat, sillä suunnitteilla on lisää megaluokan tuulipuistoja.

1.2.2023: Iltalehti: Suuri ryhävalas on rantautunut New Yorkin uimarannalle. Tämä on kooltaan suurin valas vuosikymmeneen. Uutisen lopussa on edelliseen juttuun sopiva maininta kuin ohimennen: ”Tämä oli jo 18. valas joka on rantautunut itärannikolle joulukuun 2022 alun jälkeen.” Eli valaita ajautuu varsin tiheään tahtiin USA:n itärannikolle.

https://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/a/abb6f0b5-145d-4892-8237-700405614b65

 

Shellenberger: ”Ilmasto lämpenee”, sivu 133- : Fossiiliset polttoaineet ja kasviöljyt pelastivat valaat, kun valaanrasvan käyttö päättyi. Hiilidioksidikauhun vuoksi rakennettava merituulivoima saattaa valaat taas uhanalaisiksi. Greenpeace: Tässä on uuden valasprojektin paikka !


18.1.2023 Turun Yliopiston tutkimuksessa on havaittu, että tuulivoimalat karkottavat lepakoita.

https://www.utu.fi/en/news/press-release/researchers-find-that-wind-turbines-repel-bats-in-finnish-forests

Tuloksien mukaan lepakot eivät tulleet tuulivoimaloiden läheisyyteen vaan pysyttelivät kaukana. Pohjanlepakot tulivat enintään 800 metrin päähän tuulivoimaloista ja aitosiipoille etäisyys oli suurempi kuin mitä tutkijat olivat valmistautuneet mittaamaan. On kuitenkin epäselvää, johtuuko tuulivoimaloiden vaikutus itse tuulivoimalasta vai metsän hakkuusta voimalan ympärillä, mutta joka tapauksessa tuulivoimala ajaa lepakot pois niiden luonnollisesta elinympäristöstä. Suomalaisia lepakoita ajatellen tulos on huolestuttava, sillä länsirannikko on usean vaeltelevan lepakkolajin elinympäristöä, ja myös aluetta, johon suuri osa Suomen tuulivoimasta on sijoitettuna. Voimaloiden määrä lisääntyy nopeassa tahdissa. Tutkimuksen mukaan tuulivoima vaikuttaa jo nyt 7 prosenttiin Suomen pinta-alasta. Tuulivoimaloilla on myös tappava efekti niin lepakoihin kuin lintuihin ja hyönteisiin. Useissa tutkimuksissa on havaittu, että lepakoita kuolee tuulivoimaloiden läheisyydessä. Tämän aiheuttaa painevaurio: lepakon keuhkot repeävät, kun ne lentävät tuulivoimalan siiven (kärkinopeus luokkaa 200km/h – 280km/h) aiheuttaman paineaallon lähelle.

Muistettaneen myös, kuinka media ilakoi, kun perussuomalaisten Matti Putkinen kertoi lepakkojen kuolemista. Median nauramat ”räjähtelevät lepakot” ovatkin totta.


14.1.2023 Ilmastomallien mukaan napa-alueiden pitäisi lämmetä ja sulaa yhä nopeammin. Uusi etelänavan jäävuorten historian tutkimus antaa tuloksia, jotka olivat odotusten vastaisia.

https://joannenova.com.au/2023/01/2000-gigatons-of-plant-wrecking-co2-and-icebergs-around-antarctica-are-the-same-as-the-1700s/

Löytöretkeilijä James Cook teki tarkkoja muistiinpanoa etelänavan jäävuorista. Leveys- ja pituuspiirien määritykseen hänellä oli sekstantin ohella tuon ajan tarkin kello, mikä antaa tiedoille luotettavuutta. Ja tulokset:

* Niin 1700-luvun kuin nykyisen satelliittiajan tietojen mukaan jäävuoria esiintyy yhtä paljon

* Jäävuorialueet ja sulat alueet ovat edelleen saman kokoisia ja sijainniltaan samoja

Mikään ei ole muuttunut huolimatta ihmiskunnan 2000 gigatonnin hiilipäästöistä. Miksi ollaan huolissaan päästöistä, etelänavan sulamisesta, ja missä piileskelee ”ilmastohätätila”?


IL 13.1.2023: VTT: Mahdollinen rahasade metsänomistajille – jopa 9 000 euroa hehtaarilta, jos hiilinieluista aletaan maksaa.

https://www.iltalehti.fi/talous/a/b57ead5c-22b0-4fd2-953b-5ecfc3f38089

”Hiilihyvitys olisi suurempi kuin metsästä saatavat hakkuutulot. Kaikkein suurimmalla päästöoikeuden hinnalla metsänomistajien tulot jopa kolminkertaistuisivat verrattuna pelkkiin hakkuutuloihin, VTT:n erikoistutkija Jyrki Raitila sanoo. […] Tämä todennäköisesti johtaisi siihen, että hiilinielut vahvistuisivat, koska metsänomistajien suurin mielenkiinto taloudellisesti ei olisi enää puun myynti. He saisivat enemmän tuloa siitä, että puu kasvaa.”

Aiheeton hiilidioksidifobia ja -homeopatia sekoittaa Suomen talouden. Kuka viime kädessä maksaa metsänomistajalle tällaiset summat? Ei ainakaan Saksa ja EU, joiden ”hiilinieluksi” Suomea ollaan siirtämässä.


9.1.2023 Saksassa raivataan jopa ikivanhoja luonnonpuistoja (esim. Reinhardswald) tuulivoiman alta. Koska tuulivoima vaihtelee, tarvitaan varavoimaa. Tähän Saksa nuukana maana käyttää omaa likaista ruskohiiltä. Siitäkin on niin kova pula, että kaivosten alta raivataan vanhempia tuulipuistoja ja jopa asuttuja kyliä! Lützerathin kylä puretaan ruskohiilikaivoksen laajennuksen alta. Asukkaat protestoivat, mutta mikään ei auta, häätö tulee.

https://www.dw.com/en/germany-lützerath-anti-coal-activists-brace-for-clearance/a-64262667

Suomen metsät pitäisi ilmeisesti jättää hiilinieluiksi saksalaisille, vieläpä maksaa sakkoja tästä EU:lle. Tätä voimakasta ristiriitaa ei jostain syystä tuoda esille. Median olisi myös hyvä kertoa, että Saksan sähköstä seitsemänkymmentäneljä prosenttia (74%) tuotetaan edelleen fossiilisilla polttoaineilla:

Suomi voisi pitää päästötalkoissaan huoleti muutaman vuosikymmenen taukoa ja odotella, että Saksa saa meitä edes hieman kiinni. Suomessa sähkön tuotannosta lähes 90% on jo nyt hiilivapaata. Ydinvoiman osuus on 26 prosenttia, vesivoiman 18 prosenttia ja biomassan 16 prosenttia ja loppuosa on vaihtelevan tuulivoiman tuottamaa. Kun saamme mukaan Olkiluoto-III:n tuotannon, voimme kehua olevamme maailman johtavia maita mitä tulee sähkön päästöttömyyteen. Ei ole siis mitään syytä kiristää Suomen muitakaan päästötavoitteita. Ilmakehä on yhteinen ja olemme jo tehneet vähintään oman osuutemme. Suomi on edelleen suuri hiilinielu, vaikka media lähes päivittäin kaivaa esille tämän tosiasian vastaisia uutiskertomuksia.


3.1.2023 & 5.1.2023 Norjalainen terästehdas suunnittelee vihreää terästä valmistavaa tehdasta Inkooseen. Projekti on täysin alkuvaiheessaan, joten malttia tarvitaan sekä etenkin luotettavia laskelmia. Kyseessä on uusi ja kokematon yritys, joten riski ”vihreydellä rahastuksesta” on olemassa. Prototyypeistähän meillä on huonoja kokemuksia: Talvivaara, Olkiluoto-III, joten on suuri vaara, että tässä on sarjaan kolmas tulokas.

https://www.iltalehti.fi/talous/a/9c121e8d-020d-472e-bc7b-9ae7c788f14a

Inkoon terästehdas söisi 7 prosentin verran koko Suomen sähkönkulutuksesta – miten sähkö voi riittää?

”[…] Professori Peter Lund arvioi, että Suomessa sähkö riittää, kunhan tuulivoimarakentaminen etenee. […] Kun tarkoituksena on tuottaa nimenomaan vihreää terästä, tulisi vedyn tuotantoon vaadittavan sähkön olla päästötöntä, käytännössä tuuli- tai aurinkosähköä. […] Lund arvioi, että tilanteiden varalle, jolloin tuulivoimaa ei olisi saatavilla, tehtaalla voisi olla pieni vetyvarasto, joka tasaisi vaihteluja. Tuotantoa voitaisiin todennäköisesti myös suhteuttaa sähkönsaannin vaihteluihin. Myös pörssisähkön osto on vaihtoehto.”

Jokainen terästehtaalla vieraillut tietää, että tuotannon täytyy olla jatkuvaa. Sulatusta ja valssausta ei voi sovittaa sähkön saannin vaihteluun, sillä teräs jähmettyy. Toki Inkoon kaasulaivasta saa ensiapua lämmitykseen ja jopa vedyn valmistukseen, mutta silloin menetetään idean ydin, vihreys. Ostosähkönkin täytyy olla hiilivapaata, kuten blogissani kerrotaan.

https://anttilehtniemi.nettisivu.org/2022/11/03/tuulivoimalla-vihreaa-vetya-ja-metaania/

Tuulisähkön vaihteleva tuotanto ei anna lujaa pohjaa tuotannolle, vaikka se olisi pelkän bulkkiraudan jalostusta teräkseksi (joka sekin pitäisi valmistaa ”vihreästi” vedyllä).


23.12.2022 Suomen hiilinielut ovat romahtaneet !? Onneksi varsin moni blogisti ja poliitikko on reagoinut tähän järjettömyyteen. Miten hiilinielut, CO2-pitoisuus tai maapallon lämpötila muuttuvat sillä, että SUOMI maksaa miljardeja velaksi ottamaansa rahaa – niin mihin tai kenelle ja mihin tarkoitukseen?? US-Puheenvuorossa Tapio Sakin blogin keskustelun lopussa on linkki Ivan Pupolon tviittin. Se kiteyttää asian osuvasti: maailman paras metsiensä hoitaja joutuu maksamaan huonosti asian hoitaneiden laiminlyönnit – ikuisesti.


19.12.2022  Energiatiheyden rautainen laki: Energiatiheydeltään matalat tuotantomuodot tarvitsevat kaikkia materiaaleja ainakin kymmenkertaisesti sen, mitä energiatiheimmät tuotantotavat. Näin ollen niiden kannattavuus ja tuotto on aina tiheitä tuotantotapoja heikompaa ja siten myös saastuttavampaa ja päästöjä lisäävää.

https://www.realclearenergy.org/articles/2022/12/02/siemens_power_ceo_confirms_the_iron_law_of_power_density_867905.html

Energiatiheyden rautainen laki kiteytyy professori Roger Pielke Jr:n sanomassa: ”Jos luotetaan matalan energiatiheyden lähteisiin kuten maissietanoliin (0,1 W/m²) tai tuulivoimaan (1 W/m²) tai aurinkovoimaan (10 W/m²), niiden matala tiheys täytyy kompensoida joko muilla energialähteillä tai laajentamalla matalan energian saantoalueita. Maissietanolin osalta tämä merkitsee, että tarvitaan erittäin suuret viljelyalueet, paljon lannoitteita ja dieselpolttoainetta maakoneille, jotta saadaan kasvatettua tarpeeksi maissia. Maissin jalostus etanoliksi tarvitsee paljon energiaa, etenkin mäskin tislaus +82 asteen lämpötilassa. Bloombergin data-analyytikko Dave Merrill julkaisi tiedon, että kaksi kolmasosaa USA:n kokonaishiilijäljestä on etanolimaissin aiheuttamaa. Neljäkymmentä prosenttia USA:n maissisadosta käytetään etanolin valmistukseen. Etanolimaissi tarvitsee maa-alaa enemmän kuin kaikki muut energialähteet tarvitsevat yhteensä. Raportti paljastaa, että biopolttoaineet (valtaosin maissietanoli) tarvitsevat 80 000 neliömailin, yli 200 000 neliökilometrin verran pinta-alaa. Alue on suurempi kuin Nebraskan osavaltio.”

https://www.bloomberg.com/graphics/2021-energy-land-use-economy/


9.12.2022 Tekniikan Maailma kertoo kotisivullaan merkittävästä löydöksestä. Grönlannin pohjoiskärjen luoteispuolelta syvältä savikerroksesta saatiin eristettyä muinaista DNA:ta. Kaikkien tutkijoiden hämmästykseksi tämä DNA oli identtistä mastodonttien DNA:n kanssa ja peräti kaksi miljoonaa vuotta vanhaa! Mastodonttien oletettiin eläneen vain Pohjois-Amerikassa. Samoin poroja ei pitänyt tuolloin olla edes olemassa. Tutkijoiden mukaan lämpötila oli tuolloin 11 – 19 astetta (C) nykyistä korkeampi.

Oma välikommentti: Huomionarvoista on, että vaikka lämpötila oli tuolloin, kvartäärikauden pleistoseenissä noinkin paljon nykyistä korkeampi, ilmakehän hiilidioksidipitoisuus oli vain nykyisellä tai nykyistä alemmalla tasolla. Mikä siis lämmitti? Ei ainakaan hiilidioksidi.

https://tekniikanmaailma.fi/2-miljoonaa-vuotta-vanha-dna-tarjosi-valtavan-yllatyksen-kukaan-ei-olisi-osannut-odottaa-mastodonttien-elaneen-gronlannissa/

Ensin todetaan löydöksen merkittävyys: ”Luultua useammat lajit pystyvät sopeutumaan merkittäviin ilmastollisiin muutoksiin.”

Sitten seuraa ”ilmastouskontunnustus”, jolla julkaisu läpäisi Naturen seulan: ”Elinolosuhteet Pohjois-Grönlannissa olivat kaksi miljoonaa vuotta vastaavat, millaisiksi ilmastotutkijat odottavat nykymaailman ennen pitkää muuttuvan.” ja”Nykyinen ilmastonmuutos on niin nopeaa, ettei organismeilla ja lajeilla ole aikaa sopeutua. Se on valtava uhka luonnon monimuotoisuudelle. Sukupuutto on monilla lajeilla, puut mukaan lukien, näköpiirissä.”

Viittaan aikaisempaan kirjoitukseeni Grönlannista: Miksi pelätään ilmastonmuutosta ja parin asteen lämpenemistä, jos muinoin alue on ollut täysin jäätön, ilmasto kesäisen lämmin ja elämälle ihanteellinen, koskapa valtavat mastodontitkin ovat voineet elää alueella?

https://anttilehtniemi.nettisivu.org/2021/01/20/gronlannin-jaanmuodostus/


1.12.2022 Australiasta kuuluu kummia. Juuri valtaan noussut Labor-party julistaa että suuri valliriutta on hyvässä kunnossa.

https://joannenova.com.au/2022/12/un-shakedown-threats-to-list-healthy-reef-as-in-danger-just-a-way-to-extort-climate-money/

Kuitenkin UNESCO uhkaa luetteloida valliriutan edelleenkin ”vaarassa olevaksi” huolimatta kahden viime vuoden aikaisesta kiistattomasta toipumisesta. Vaaraleima vähentää turistien mielenkiintoa, joten ministeriö haluaa YK:n järjestön lopettavan leimaamisen.

Sitten seuraakin jutun ydin: Ministeriö myöntää, että YK:n järjestön vaarassa-oleva listaus ei koskekaan itse riuttaa. Se koskee sitä, ettei Australia ole maksanut tarpeeksi rahaa YK:n tarkoituksiin eikä omaksunut YK:n ”Net Zero”-liturgiaa julkituloissaan. Tämä on selvää kiristystä, anekauppaa ja moraalitonta. Mitähän painostusta liittyy muihin kohteisiin, sillä tämä ei taida olla ”yksittäistapaus”.


30.11.2022 ”Yllättävä syy nostaa nyt sähkön hintaa: Tuulivoimalat jäätyvät…”

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/yllattava-syy-nostaa-nyt-sahkon-hintaa-tuulivoimalat-jaatyvat-eivatka-ennusteet-osaa-laskea-vaikutusta/6fee0995-fa98-4df9-838b-0cbe1884e47e?ref=iltalehti:2a7e&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_kauppalehti_ohjausboksi&utm_content=ohjausboksi

Miten tämä on mikään yllätys meidän ilmastossamme ja muutenkaan talvisin? Jäänkappaleita on sinkoillut jäätyneistä lavoista Suomessakin. Ruotsissa helikopteri sulatti kuumalla vedellä jäätyneitä lapoja. Teksasissa helmikuussa 2021 tuulivoimalat jäätyivät, ja seurannut sähköpula ja kylmä tappoi yli 200 asukasta. Talvi 2022-23 taitaa valitettavasti toteuttaa moton: ”Siperia opettaa”.


21.11.2022 Australiassa sähkölinjojen alle jäävän yksityisen maan korvaukset ovat toista luokkaa kuin Suomessa:

https://wattsupwiththat.com/2022/11/20/australias-green-energy-dream-sinking-under-royalty-demands-tradie-shortages/

“A few weeks ago farmers reached an agreement to be paid $200,000 per km ($320,000 / mile) for green energy grid lines which cross their land, on the grounds that the new lines are a fire hazard – fire fighting helicopters refuse to approach power lines, for obvious reasons.”

Samat korvaukset Suomeenkin, niin tuulivoiman lisärakentamiselle ja Fingridille tulee mietittävää.


20.11.2022 Australian asuttaminen on hyvä esimerkki vastapainona BBC:n lööppien lämpenemisen laukaisemille kansainvaellukselle.

https://wattsupwiththat.com/2022/11/19/bbc-is-the-world-ready-for-mass-migration-due-to-climate-change/

Englannista ja Irlannista tulleet siirtolaiset olivat kotimaissaan tottuneet keskimääräiseen lämpötilaan 9°C – 23°C (Lontoon alue). Australiassa heitä oli vastassa Sydneyn alueen lämpötila, jonka vaihteluväli oli 17°C – 26°C. Siirtolaiset toivat mukanaan kotimaansa viljelykasvit ja kotieläimet. Muutaman epäonnistuneen yrityksen jälkeen siirtolaiset oppivat ja sopeutuivat uuden mantereen ilmastoon. Tuolloin ei ollut tietoa lämpövyöhykkeistä ja vuodenaikojen eroista eteläisellä pallonpuoliskolla. Niinpä syysvehnän kylvö Euroopan syksyn aikaan epäonnistui. Virheistä opittiin, viljaa opittiin kasvattamaan oikein ja karjanhoito sujui hyvin, vaikka oltiin huomattavasti kotimaata lämpimämmissä olosuhteissa.

Uusi muutos tapahtui, kun siirtokunnat laajenivat pohjoiseen kohti päiväntasaajaa yhä kuumempiin olosuhteisiin. Havaittiin, että haluttaessa kasvattaa Maine-lajin perunoita subtrooppisen Bundabergin alueella, perunat piti istuttaa etelän syksyllä (huhti-toukokuussa). Kylmää sietävä lajike kasvoi mainiosti alueen Englantiin verrattuna lämpimän ”talven” aikana, ja sato voitiin korjata keväällä (elo-syyskuussa) ennen kesähelteiden tuloa.

Tämä historian esimerkki kertoo, ettei ilmaston lämpeneminen ole mikään uhka elämälle lämpimissä maissa. Tarvitaan vain järkevää johdonmukaista sopeutumista, mikä lämpenemiseen on helpompaa kuin kylmään, esimerkiksi pieneen jääkauteen. Pienen jääkauden aikalaiskirjoitukset ovat voimakas kontrasti tälle Australian asutuksesta kertovalle historiikille.


10.11.2022 Saksan suojelupoliisi varoittaa: Ilmastoaktivistit radikalisoituvat ja liittoutuvat äärivasemmiston kanssa – ”Samalla tiellä kuin Baader-Meinhof-ryhmä”.

https://www.suomenuutiset.fi/saksan-suojelupoliisi-varoittaa-ilmastoaktivistit-radikalisoituvat-ja-liittoutuvat-aarivasemmiston-kanssa-samalla-tiella-kuin-baader-meinhof-ryhma/

Tässä ei ole mitään uutta. Asian historia on kerrottu mm Darwallin kirjassa ”Vihreä tyrannia”, tiivistelmä löytyy sivulta 17, kappale ”Saksa”.  60-luvun anarkistiset DDR:n tukemat liikkeet muuttuivat vihreiksi, joten ympyrä vain sulkeutuu, kun palataan takaisin punaiseen terroriin. Saksan talous sukeltaa, energian hinta on noussut pilviin eikä tulevaisuus anna positiivista ajateltavaa, joten väkivalta pyrkii helposti demokratian sijaan. Ei marxilaisuus mihinkään ole kadonnut. Se on pitänyt valepukunaan milloin aatteen punaista, milloin rauhanliikkeen keltaista ja nyt ilmastonmuutoksen vihreää viittaa. Viitan alla on kuitenkin aina ollut sama ”aito asia”.

Jos Saksa ei muuta energiapolitiikkaansa realistiseen suuntaan ja korjaa talouttaan nopeasti, tilanne pahenee. EU:n sisäiset levottomuudet olisivat Putinille kirjaimellisesti ”taivaan lahja”. Kiinakin vain hykertelisi mottonaan: ”Tapelkaa pojat kunnolla, niin saatte tupakkaa!”

Vaikka EU:n ”oma talo on tulessa”, tärkeimmät (sic!) asiat ovat ilmastonmuutoksen pysäyttäminen, Suomen metsien sosialisoiminen hiilinieluiksi, päästöjen radikaali vähentäminen ja maapallon monimuotoisuuden pelastaminen …


16.10.2022 & 19.10.2022 Halvat kiinalaiset sähköautot uhkaavat Euroopan autoteollisuutta. Aurinkopaneelit menivät jo, tuulivoimalayritykset tekevät tappiota, autot seuraavana menossa. Kiina jyrää vihreän buumin laitteissa.

https://www.iltalehti.fi/sahkoautot/a/868af5e7-325e-4354-bdc1-7b74d5c87e80

” Ympäristöjärjestö peräänkuuluttaa EU:n tasoisia tukia kohtuuhintaisen sähköautotuotannon varmistamiseksi.”

Kaikessa vihreässä toistuu sama sana ”tuki”. Se ei taida kuitenkaan auttaa, sillä syynä on EU-alueen liian kallis energia ja epävarmuus energian riittävyydestä tulevaisuudessa. VW siirtää tuotantoaan Saksasta USA:an. BMW siirtää Mini-sähköautojen tuotannon Englannista Kiinaan. Samoin tekee akkutehdas Britishvolt. Eräissä maissa sähköautojen hankintatuen lopettaminen pysäytti myynnin kuin seinään.

https://www.netzerowatch.com/no-growth-while-net-zero-is-in-place/

”Nykyinen taloudellinen kriisi väistyy vain, jos Eurooppaan saadaan halpaa energiaa [eli Nollapäästötavoite haudataan]”. Darwall: Nollapäästötavoitteessa voittajia ovat Kiina ja Venäjä. Eurooppa voittaa vain ottamalla käyttöön omat fossiiliset energialähteet. Hiiltä ja öljyä löytyy ja säröytyksellä saataisiin kaasua jopa vientiin. Mutta on lyöty lukkoon vihreä siirtymä, Energiewende ja nollapäästöt (joita ei tulla missään nimessä saavuttamaan).


18.9.2022 Karmivaa tekstiä sähkökatkon vaikutuksista:
https://notrickszone.com/2022/09/17/power-grid-expert-99-9-chance-germany-will-see-blackout-civil-war-unless-people-prepare/
”Saksan energiatilanne on niin kriittinen, että Jungnischke neuvoo ihmisiä olemaan käyttämättä hissejä talvella. Äkillinen sähkökatkos jumittaisi hisseihin hyvin paljon ihmisiä. Berliinin kohdalla tämä tarkoittaisi sitä, että tehtyjen laskelmien mukaan kestää viisi päivää, ennen kuin kaikki hissit on tarkistettu ja mahdollisesti jumiin jääneet ihmiset on saatu pelastettua hisseistä. Kaikki hälytysjärjestelmät ovat pois pelistä. Siksi ei tiedetä, missä hisseissä on tai ei ole ihmisiä, joten on pakko tarkistaa jokainen hissi. Siinä vaiheessa kun kaupungin kaikki hissit on tarkistettu, varsin moni jumiin jäänyt ihminen on ehtinyt kuolla.”


9.9.2022 USA:n lehdistö alkaa ryhdistäytyä ilmastouutisoinnissa. Wall Street Journal (WSJ) käsittelee Kalifornian synkkää energiatilannetta artikkelissaan 8.9.2022.

https://www.wsj.com/articles/gavin-newsoms-dirty-climate-secret-california-rolling-blackouts-green-energy-grid-11662583198?mod=opinion_lead_pos2

[Kuvernööri] Gavin Newsomin likainen ilmastosalaisuus. Ilmasto ei ole muuttunut, vaan Kalifornian sähköntuotanto on muuttunut dramaattisesti vuoden 2006 jälkeen. Päästötkin ovat vain kasvaneet. Alla jutun ydinlause, jollainen ei olisi tullut kuuloonkaan Jerry Brownin kuvernöörikausien aikana.

”Kalifornian tämänhetkiset sähköverkon ongelmat vain kasvavat ja leviävät laajemmalle, kun täysin ylimitoitetut vihreän energian tuet ja rakennusoikeudet levittävät vahingollista vaikutustaan koko USA:n talouteen tulevina vuosina. Syyllinen on vasemmiston energiapolitiikka, ei ilmastonmuutos.”

Meillä Suomessa Sirpa Pietikäinen ja Ville Niinistö ovat kiirehtineet lausumaan, ettei ole kyse EU:n energiapolitiikan virheestä vaan liian hitaasta (?) siirtymisestä vihreään energiaan. Suomenmaassa vihreiden Satu Hassi syyttää arvostelijoita: – ”Jokainen, joka syyttää ilmastotoimia fossiilienergian saatavuuskriisistä, laulaa Putinin lauluja”. Niinpä niin, paraskin itään osoittelija.

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/perussuomalaiset-ideologinen-ilmastopolitiikka-energiakriisin-perimmainen-syy-tekee-valikysymyksen/


7.9.2022 Saksassa on suuria vaikeuksia. Energiapula iskee asukkaisiin ja teollisuuteen. Vienti suurissa vaikeuksissa.

https://blackout-news.de/aktuelles/energieversorgung-in-deutschland-pech-fuer-die-verbraucher/

21 miljoonaa asukasta on kaasulämmityksen varassa, ja kaasun hinta on jyrkässä nousussa. Asukkaat ovat saaneet ennakkoilmoituksia hinnan nostosta 7-8-kertaiseksi. Yrityksistä 16 % on joko sulkenut toimintansa kokonaan tai vähentänyt tuotantoaan erittäin paljon. Teräsyhtiö ArcelorMittal on sulkenut koko tuotantonsa.

Tämä ei ole voinut tulla yllätyksenä. Saksan ”Energiewendestä” on varoitettu aivan alusta alkaen, joten hirttäytyminen uusiutuviin ja Venäjän maakaasuun on ollut tiedossa. Varotuksia on kuulunut niin omalta teollisuudelta, oppositiolta kuin USA:n ex-presidentti Trumpilta. Pisteenä i:n päälle syyttömät maksavat eniten: ”Kuluttajat, joiden hiilijalanjälki on jo kaikkein pienin, maksavat eniten tehdyistä virheistä ainakin suhteessa heidän tulotasoonsa nähden.” Talven pakkasia odotellaan kauhulla. Toivottavasti edessä on lauhahko talvi. Muuten sivistyneessä Euroopassa voi tapahtua kauheita.


29.8.2022 EU:n vaatimus metsien ennallistamisesta oli aiemmin esillä. Suomeen kohdistuneiden vaatimusten sijaan Saksa voisi ennallistaa ensin tuulivoiman tieltä hakkaamansa tuhannet hehtaarit. Sama koskee Englantia, tarkemmin sanoen Skotlantia, jossa alueen geologia huomioiden (vrt Vera Stanhope- sarjan maisemat: metsittäminen vaikeaa) vaikeasti uusiutuvaa metsää on kaadettu reippaasti etelän sähköntarpeiden vuoksi.

https://www.heraldscotland.com/news/18270734.14m-trees-cut-scotland-make-way-wind-farms/

” 14 milloin trees have been cut down in Scotland to make way for wind farms.”

Tuulivoima pohjoisessa poissa silmistä – sähkö etelän käyttöön. OK?


25.8.2022 Uusin TM (15/2022 s.62-) käsittelee metsien kasvua. Kun lukee artikkelin, asiasta saa varsin toisenlaisen käsityksen kuin Suomen ilmastopaneelin kertomasta. Ollikainen oli kovin innoissaan kertoessaan, että Suomi saattaa joutua ostamaan päästöoikeuksia seitsemällä miljardilla. TM:n artikkelin osalainauksia:

”Erityisesti Pohjois-Suomessa mäntymetsät ovat ikävaiheessa, jossa nopein kasvu on ohi”, ”Pohjoisessa suojeltuja [vanhoja] metsiä on paljon – [niiden kasvu on pysähtynyt] – se on yksi syy siihen [notkoon]”, ”Kasvukaudet  2008 -2018 olivat poikkeuksellisen hyvät”, ”Ikärakenteen lisäksi hakkuut tehdään nyt nuorempina”, ”kiertoaikojen pidentäminen auttaa tässä”, ”Pitkällä tähtäimellä metsän hoito voi lisätä puun kasvua”.

Ja lopuksi: ”Lämpeneminen on lisännyt kasvua  – – vaikutukset näkyvät jo1990-luvulta lähtien kasvun kiihtymisenä.”

Missä siis ”hätätila” ?? Jalat maassa todelliset mittaukset ja realismi mukana eteenpäin.


23.8.2022 Saksalaisten tilanne pahenee nopeasti. Nyt arvioidaan, että yli puolet (!) saksalaisista saattaa pudota tulevana talvena energiaköyhyyteen. Se tarkoittaa, että heidän tulonsa kuluvat kokonaan elämiseen, jos edes riittävät. Säästöistä on turha puhua. Saksa vajoaa vääjäämättä lamaan. Vientiteollisuus sakkaa, kauppatase on syöksynyt ennätyksellisen nopeasti negatiiviseksi, ensimmäistä kertaa 2000-luvulla. Breitbarin uutinen:

https://www.breitbart.com/europe/2022/08/22/winter-of-discontent-gas-crisis-to-leave-over-half-of-germans-living-paycheque-to-paycheque-at-best/

Angela Merkeliltä voisi kysyä, mitä hän onkaan tehnyt omalla Energiewende-ohjelmallaan. Se on paljastunut täydelliseksi Energiekatastrofeksi. Vältytäänkö yhteiskunnallisilta levottomuuksilta on vakava kysymys. Kukaan ei halunne 30-luvun tapahtumien uusintaa.


12.8.2022 Mihin uusiutuvan energian miljardien subventiot tuuli-, aurinko-, bio- ja vetyvoimaan lopulta päätyvät? Tätä on ollut vaikea selvittää, sillä esteenä on monimutkainen omistussuhteiden verkosto. Ketjun pää on usein piilossa veroparatiisisaarilla. Lainsäädäntö ei kaikkialla vaadi paljastamaan perimmäisiä omistajia. Teksasissa asia on toisin: ketjun pää ja vastuuhenkilöt pitää julkaista. The Conversation– lehti tutki asiaa. Linkissä on heidän raporttinsa.

https://theconversation.com/who-benefits-from-renewable-energy-subsidies-in-texas-its-often-fossil-fuel-companies-that-are-fighting-clean-energy-elsewhere-187832

Tulokset kiteytettynä:

– vihreitä verohelpotuksia saavista 191 yrityksestä suurin osa, 101, oli fossiilisen alan yrityksiä

– tuulivoimaprojektit valmistuttuaan vaihtavat omistajaa varsin nopeasti, jopa parissa vuodessa

– ostajana ovat fossiiliyritykset, etenkin kaasuyritykset ( 3. kuva: 68 fossiiliyritystä vs 19 aidosti vihreää)

– vihreä energia ei korvaa fossiilisia vaan sitä myydään fossiilisten lisänä, joten CO2-vähennyksiä ei tule

Etenkin kaasuyrityksille tämä on ”Win – win” tilanne:

* Jos tuulee, saamme tuloja myymällä sähköä

* Jos ei tuule, varavoimaan tarvittava kaasumme menee kaupaksi hyvällä hinnalla.

* Verovähennykset ovat ”ilmaista” rahaa

– Tuskinpa Euroopassakaan ollaan Teksasia huonompia helpon ”ilmaisen” rahan pois keräämisessä. Ainakin Shell ja BP ovat hankkineet osuuksia uusiutuvasta tuotannosta, vetyohjelmat mukaan lukien.


29.7.2022 Grönlannin jäätikön sulamisella on helppo pelotella, sillä jäätikkö on erittäin massiivinen. Uutisiin saadaan hiuksia nostattavan suuria lukemia, joita ei kuitenkaan suhteuteta kilometrejä paksun jäämassan kokoon ja sulamiskauden rajoittumiseen 70 päivään. Esimerkki otsikosta: MSN

”Helleaalto sulattaa lähes 6 000 000 000 000 (kuusi miljardia) kiloa jäätä kolmessa päivässä!”

Tony Heller on tutkinut asiaa.

https://realclimatescience.com/2022/07/logic-and-proportion/

Kesän sulamiskauden 70 vuorokauden aikana Grönlannin jäätä sulaa keskimäärin 210 miljardia kiloa eli kolme miljardia kiloa vuorokaudessa. Jotta totuus ei unohtuisi, on hyvä katsoa, mitä tapahtuu sulamiskauden jälkeen (365vrk – 70vrk = 297vrk). Useina talvikauden päivinä Grönlanti saa uutta jäätä 10 miljardia kiloa vuorokaudessa. Se siitä sulamisesta.


10.6.2022 Hullua on ollut ilmastonmuutokseen liittyvä meno, ja yhä hullumpaa tulee. Uuden Seelannin pääministeri Jacinda Ardern esittää lihatuotteille ympäristöveroa. Perusteena on nauta- ja lammaskarjan märehtiessä ja ulostaessa päästämä metaani. Maanviljelijät aiotaan laittaa maksamaan elukoidensa päästöistä veroa! Eikä ole aprillia, alla linkki BBC:n uutiseen 9.6.2022:

https://www.bbc.com/news/business-61741352

” New Zealand has unveiled a plan to tax sheep and cattle burps in a bid to tackle one of the country’s biggest sources of greenhouse gases.”

Tässä ei taida riittää prinssi Charlesin lobbaamat maskitkaan. Lisäksi maskit maksaisivat paljon ja niiden asentaminen ja vaihtaminen olisi kova urakka. Uudessa Seelannissa on 10 miljoonaa nautaa ja 26 miljoonaa lammasta. Mutta kuka pannaan maksamaan villieläinten röyhtäilyt ja pierut? Eikö niillä olekaan ilmastovaikutusta? Analogia tosin sopii, sillä ihmiskuntaa syyllistetään 4% osuudestaan luonnon saadessa elää 96%:n kanssa vapaamatkustajana.

-Samaan aikaan Australiassa talvi on alkanut ennätyksellisen kylmänä.

https://wattsupwiththat.com/2022/06/09/what-global-warming-australia-endures-record-breaking-cold/

Australian alpeilla (Thredbo) on satanut viikossa 125cm lunta. Paikallinen pitkäaikainen asukas kertoo, ettei ole koskaan nähnyt kylässä vastaavaa lumipeitettä. Kuitenkin maan meteorologinen laitos yhdessä median kanssa jatkaa uutisointia, että lapsemme eivät näe lunta kuin kuvissa.

https://joannenova.com.au/2022/06/expert-scientists-wrong-again-bumper-snow-season-kicks-off-in-australia/

”Kuten Jennifer Mahorasy kertoo, ilmatieteen laitos on sulkenut pitkään toimineita sääasemia ja asettanut lämpömittareille alarajan -10,4 C. Niinpä jos Australiassa koettaisiin uusia kylmyysennätyksiä, emme saisi koskaan tietää asiasta. Charlotten solassa mitattiin vuonna 1994 -23 C. Emme siis jatkossa voi mitata ennätyksiä, kun mittarien lukeminen rajataan -10 C:een.


7.6.2022 ”Vihreän loikan” tutkimuksiin ja tuotekehittelyyn saa helposti rahaa. Aiemmin on ollut esillä ”veikeitä” tutkimusaiheita, jotka ovat varsin nopeasti saaneet rahoituksen, läpäisseet vertaisarvioinnin ja päässeet arvovaltaisiin lehtiin. Keksintöjen saralta löytyy alla oleva esimerkki. Märehtivät lehmät päästävät ilmaan metaania, joka on hiilidioksidia pahempi kasvihuonekaasu. Kekseliäs yrittäjä on valmistanut lehmille kaasua sitovan maskin. Näin märehtimisen aikana vapautuva metaani ei pääse tuhoamaan ilmakehää.

https://www.msn.com/en-gb/news/world/prince-charles-loves-gimp-masks-for-cows-that-will-cut-methane-from-their-burps/ar-AAWGOb4

Laitteella on jopa kuninkaallinen suosittelija, lähes jokaisessa ilmastokokouksessa esiintyvä prinssi Charles. Häneltä on hyvä palauttaa mieliin eräs ennusteensa:

Prinssi Charles: ”Meillä on aikaa on vain 100 kuukautta.”

Ennuste on annettu vuonna 2009, joten dead line oli ja meni vuonna 2017


21.5.2022 Sri Lanka siirtyi orgaaniseen eli biodynaamiseen viljelyyn. Kansallisessa kokeilussa luovuttiin keinotekoisista lannoitteista vuonna 2019. Väitettiin, että näin saadaan samantasoiset sadot.

https://wattsupwiththat.com/2022/05/21/go-organic-and-starve/

Kuinkas kävikään? Riisin tuotanto laski 20% ensimmäisten 6 kuukauden aikana. Omavaraisuudesta päädyttiin riisin tuontiin. Teesato tuhoutui. Inflaatio karkasi huippulukemiin, valuutan arvo päätyi syöksykierteeseen. Puoli miljoonaa asukasta on suistunut takaisin köyhyyteen. Valtion velkojen maksua aiotaan lykätä. Tavoitteesta on jouduttu osin luopumaan riisin, teen ja kookospähkinän suhteen, mutta koko ideaa ei ole vielä haudattu.


23.4.2022 Saksa jatkaa itsepäisesti Energiewenden tiellä. Tosiasiat eivät vaikuta asiaan. Energia-alan asiantuntija, professori Fritz Vahrenholt kiteyttää tilanteen:

http://notrickszone.com/#sthash.SfETrJje.dpbs

Hallituksen energiapolitiikan mukaan vaihtoehtoisten energialähteiden, lähinnä tuulivoiman osuutta kasvatetaan entisestään. Samaan aikaan suunnitellaan (aiemman 4000MW ruskohiilivoiman lisäksi) rakennettavan 50 uutta kaasuvoimalaa. Nämä ovat täysin välttämättömiä verkon vakauden ylläpitoon, jotta tuuli- ja aurinkovoiman epätasaisuus ei kaada koko systeemiä.

Huomaatko ongelman? Ilman tasapainottavaa kaasukäyttöistä varavoimaa kaikki tuuli- ja aurinkovoiman lisärakentaminen on järjetöntä. Kun uusiutuvien osuutta lisätään nykyisestään, kaasuvoiman tarve kasvaa voimakkaasti. Jos kaasun osto Venäjältä lopetetaan tai kaasua ei enää saa, koko sähköntuottojärjestelmä romahtaa pysyvästi, kun myös aikaisemmin rakennetut kaasuvoimalat sammuvat.

Tätä asiaa ei kuitenkaan ole kerrottu Saksan kansalaisille, eikä valitettavasti lehdistökään kirjoita asiasta mitään. Miksi?


16.4.2022 Tästä saattaa kehkeytyä Climategate-II tai ainakin vähintään kiusallista julkisuutta. Kaliforniassa Los Angelesin yliopisto (UCLA) on pimittänyt raportteja, joissa käsitellään toisinajattelijoiden tutkimusten viivästyttämistä, julkaisun estoa ja boikottia. Kokouksissa on ollut mukana ilmastoaktivisteja mutta myös osavaltion lainsäädännön väkeä. Jerry Brownin dynastian puuhia, oletan.

https://wattsupwiththat.com/2022/04/15/ucla-ordered-to-release-records-showing-coordination-between-law-enforcement-to-attack-climate-denialism/

Vetoomukset sisäisiin salaisiin raportteihin eivät ole auttaneet, vaan tiedonsaannin vapauden pykälät näyttävät voittaneen (California Public Records Act). Mukana on mm Enronin kampanjointi Kioton sopimuksen puolesta. Shellenberger kirjoittaa: Enron olisi hyötynyt suunnattomasti, jos eurooppalainen päästökauppa olisi astunut sellaisenaan voimaan USA:ssa Kioton sopimuksen ratifioinnin myötä.


6.4.2022 Vetytalouden kovia suunnitelmia hehkutetaan aivan alkumetreillä. Australiassa suunnitellaan tehtävän tuuli- ja aurinkosähköllä vetyä. Vety muunnetaan ammoniakiksi, jota on helpompi kuljettaa kohteeseen, tässä tapauksessa Saksaan. Siellä ammoniakki hajotetaan vedyksi, jolla korvataan venäläinen maakaasu. Hienoa, eikö niin. Vihreää vetyä viedään Saksaan!  Jos se on näin helppoa, miksei tämä ole jo käytössä?

https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2022/04/05/can-australian-green-hydrogen-replace-russian-gas/#more-56069

Sitten paluu maan pinnalle: Saatu vety on paljon kalliimpaa kuin sähkö, jolla se tuotettiin!

“The first thing to note is that hydrogen does not grow on trees! FFI plan to use wind and solar power in Australia to produce hydrogen via electrolysis, an expensive process which also wastes some of the energy input. … It therefore goes without saying that in energy terms hydrogen is much more expensive than the electricity used in the first place.


14.3.2022 Realiteetit pääsevät jo lehtien otsikoihin. Kohteliaan vaikenemisen aika on ohi. Faktat tuodaan esille karulla tavalla.

https://www.manhattancontrarian.com/blog/2022-3-14-no-amount-of-incremental-wind-and-solar-power-can-ever-provide-energy-independence

No Amount of Incremental Wind And Solar Power Can Ever Provide Energy Independence!”

“Mikään lisä tuuli- ja aurinkovoimaa ei voi koskaan tuottaa yhteiskunnalle tarpeeksi energiaa.”


14.3.2022 Maatalouden lisäksi metsätalouskin on uhanalainen:
EU on tekemässä luonnon ennallistamisesta pakollista. Kolmasosa Suomesta pitäisi olla luonnontilaista luontoa. Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-12349326
Suomea pakotetaan kovaa vauhtia EU:n luontoreservaatiksi. 50-luvulla sotakorvausten vuoksi pakkotilanteessa aloitettu metsien kiertokäyttö (taimivaihe – alkuharvennus – väliharvennus – päätehakkuu – uusi taimikko) kielletään. Eikö ennallistaminen koskekaan Saksaa ja niitä satoja tuhansia hehtaareita, jotka on hakattu tuulivoiman alta? Yli 80 metrin pituiset siivet vaativat melkoiset tiet, samoin suurten nosturien paikalle saaminen. Jokainen tuulipuisto tarvitsee alueverkot ja kantaverkkolinjan – taas kaatuu metsää ja muuta luontoa. Ja MIKSI nimenomaan Suomi joutuu kantamaan suhteettoman suuren osan tavoitteesta? Shellenbergerin kirjassa (s.60) Brasilian presidentti Bolsonaro vastaa Saksan puuttumiselle Amazonin metsäasioihin:
”Harvoilla mailla on moraalista oikeutta arvostella Brasiliaa metsien hakkuusta. Haluan lähettää viestin rakastetulle Angela Merkelille: ”Pitäkää tunkkinne ja metsittäkää Saksa uudelleen, eikö niin? Sielläpäin metsittämiselle on suurempi tarve kuin meillä.”
-Löytyisikö meiltä näin rohkeita poliitikkoja? Edes yksi?


28.2.2022 Kalevalan päivän kunniaksi julkaistiin uusin IPCC:n raportin lyhennelmä päättäjille ja medialle (IPCC AR6 WGII). Apokalyptinen sanoma on taaskin aiempaa voimakkaampaa. YLE:n uutisissa 18:00 asiantuntijana oli Osuuskunta Lumimuutoksen Tero Mustonen. Osuuskuntaan ja henkilöön en ole törmännyt missään. Siispä google töihin etenkin, kun uutistenlukija kertoi Mustosen olevan yksi IPCC:n raportin pääkirjoittajista. Pisti ihmettelemään.

http://www.lumi.fi/esittely/

Järjestö näyttäisi olevan jonkinlainen linkola-tyyppinen kalastajayhteisö:

Osuuskunnan tarkoituksena on harjoittaa luontaiselinkeinoihin, paikalliskulttuureihin ja kansanperinteeseen liittyvien tietojen, taitojen ja palveluiden tuottamista, välittämistä ja tarjoamista kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Edistämme metsäsuomalaista perinnettä, kulttuuria ja ajattelua toiminnassamme.”

Mustonen on Lumimuutoksen puheenjohtaja, kalastaja ja tutkija. Hän edistää Elpyvä maisema (Landscape Rewilding) -ennallistamisohjelmaa. Koulutukseltaan hän on filosofian tohtori. Väitöksen aihe on:

https://erepo.uef.fi/handle/123456789/8691

”KARHUN VÄEN AJAST-AIKOJEN AVARTUVA AVARA : TUTKIMUS KOLMEN EURAASIALAISEN LUONTAISTALOUSYHTEISÖN PAIKALLISESTA TIEDOSTA POHJOISEN ILMASTONMUUTOKSEN KEHYKSESSÄ.”

Eikö Suomesta löytynyt yhtään varsinaista ilmastotutkijaa? Nyt saa sen vaikutelman, että täältä nimitettiin tai kutsun arvovaltaiseen raatiin sai Oras Tynkkynen V 2.o.


20.2.2022 Meillekin kaupataan fossiilivapaata sähköä. Onko se sitä vai ei? Esimerkiksi Englannin ”vihreää sähköä” käyttävät kotitaloudet maksavat jopa1000 puntaa enemmän vuodessa. Eikä heidän saamansa sähkö edes ole vihreää, vaan tuotettu fossiilisilla polttoaineilla!

https://www.telegraph.co.uk/money/consumer-affairs/households-pay-1000-green-energy-not-even-renewable/

Alkuperäinen artikkeli on maksu- tai rekisteröitymismuurin takana. Referaatti löytyy täältä:

https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2022/02/19/households-pay-1000-more-for-green-energy-which-is-not-even-renewable/

”Energiakriisin, etenkin kaasun nopeasti nousevan hinnan vuoksi useat asiakkaat ovat valinneet vihreän sähkön sopimuksen. Kuitenkin juuri nämä asiakkaat joutuvat maksamaan satoja puntia, jopa tuhat puntaa enemmän kuin perinteisen sähkösopimuksen piirissä olevat.”

”Vihreän sähkön valinneet asiakkaat eivät ehkä tiedä, että kaikki Englannin sähkö kulkee valtakunnan verkossa, josta se jaellaan käyttäjille. On mahdotonta erotella vihreää sähköä, josta on ollut pulaa heikosti tuottavan tuulivoiman vuoksi.”


5.2.2022 Suomen metsät pitäisi EU:n ilmastostrategian (Saksan ollessa ”primus motor”) nimissä suojella vanhoina metsinä, jättää hyödyntämättä teollisuuden tarpeisiin ja antaa kasvaa EU:n hiilinieluina täältä ikuisuuteen. Saksa tarvitseekin kipeästi hiilinieluja, sillä maa tuhoaa viimeisen, ikivanhan Grimmin satujen tyyppisen (kuva) luonnonpuistonsa tuulivoimalle. (Linkin lopussa saksalaisia sivuja asiasta)

https://notrickszone.com/2022/02/04/green-wrecking-ball-germany-clearing-1000-year-old-forest-to-make-way-for-massive-wind-park/

2000 hehtaarin alue hakataan, ja sinne raivataan turbiinien osien kuljetuksen vaatimat tiet. Alkuvaiheessa rakennetaan 50- 60 turbiinia, mutta lupa kattaa jopa 140 turbiinin rakennusluvan. Ironista on se, että Hessenissä valtaa pitävät CDU ja – vihreät.

Minkä EU meiltä kieltää, sen se Saksalle sallii. Maakaasukin on nyt uusiutuvaa energiaa, kun Merkelin ja seuraajiensa ahterit alkoivat jäätyä kiinni penkkiin.


27.1.2022 Kiinan virallinen kanta: “Ilmastotavoitteet eivät saa vaarantaa energiaturvallisuutta.” Näin sanoo Kiinan presidentti Xi. Kiina päästää yli puolet kaikesta ihmiskunnan CO2:sta.

https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2022/01/26/chinas-xi-says-climate-targets-cant-compromise-energy-security/

Siinäpä sitten lankeaakin meille Suomalaisille todella kova savotta paikata tämä vähentämällä omia päästöjämme. Eikö? Mutta ”We can!”, vai miten se menikään?


7.1.2022 Englannissa ollaan sähköautoilussa ja asiaan liittyvissä määräyksissä paljon Suomea pidemmällä.

https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2022/01/06/ev-chargers-to-be-separately-metered/

Vodaphonelta tuli liitekuvan mukainen tiedotus kotilataajille. Pikainen suomennos:

”Kotilataus pitää kytkeä erillisen mittarin kautta. Kulutustieto kerätään automaattisesti. Lataussähkö laskutetaan ja verotetaan taloussähköä korkeammilla taksoilla. Lataussähkö voidaan ilman eri ilmoitusta katkaista sähkönkäytön rationalisoinnin nimissä. Hallitus voi myös määrätä milloin sähköautoja saa ladata ja milloin ei. Tämän lisäksi auton akusta voidaan tarvittaessa [lupaa kysymättä] ottaa sähköä verkkoon päin.”

Käytännössä myönnetään suoraan, että verkon kapasiteetti ei riitä, jos sähköautot ladataan tyypillisesti illalla. Ladata saa vain, kun verkossa on riittävästi sähköä. -Kiva yllätys aamulla havaita, että yöllä auton akusta on otettu sähköä ”yhteiskunnan tarpeisiin”.


20.12.2021 Ilmastoennusteeni vuodelle 2022 (ilman tinanvalamista tms taikaa):

 1. Venäjä saattaa vähentää tai sulkea kaasun toimituksen alkuvuodesta.
 2. Saksa sulki kaksi uusinta ydinvoimalaansa 31.12.2021, yhteensä 4000MW.
 3. Saksa sulkee viimeisetkin ydinvoimalansa 31.12.2022, loput 4000MW. Miinus 8000MW/2v.
 4. Kaikki ”jalat maassa”- asiantuntijat varoittavat alkuvuoden 2022 sähkökatkoksista.
 5. Saksan energian hinnat nousevat edelleen. Sähkö on jo nyt länsimaiden kalleinta.
 6. Muualla maailmassa rakennetaan kovaa vauhtia lisää hiilivoimaa ja kaikkialla käynnistellään kylmiä vanhoja voimaloita (IEA: hiilen kulutusennuste: Kiina +9%, Intia +12%, USA+EU +20%).

Edit 4.12.2022:

Kohta 1 toteutui Ukrainan sodan myötä. Saksa ei aio luopua ydinvoiman sulkemisesta. Energia on huippukallista. Sähköpula on kaikissa maissa. – En olisi toivonut tällaista täysosumaa tähän veikkaukseeni  …


19.12.2021 Tuulivoiman vaihtelevuus ja puute alkaa herätellä eurooppalaisia, etenkin brittejä. Tuulipuistojen tulot ovat romahtaneet heikon tuulen vuoksi. Korvaavaa hiilisähköä ja ostosähköä on tarvittu paljon, maksoi mitä maksoi. Jopa eräs valtalehti The Daily Telegraph on vihdoinkin havainnut, ettei aina tuule…

https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2021/12/18/the-telegraph-discovers-that-the-wind-does-nor-always-blow/

Eikä tässä kaikki. Yllä on tietoa merituulivoiman investointikustannuksista. Ilmassa on synkkiä pilviä myös niiden huollon suhteen. Tanskalainen tuulivoimayritys Ǿrsted on ilmoittanut vaikeuksista omistamissaan merituulipuistoissaan. Merenkäynti ja vuorovedet ovat vaurioittaneet kaapeleita. Pahimmassa tapauksessa kaapelit pitää vetää kokonaan uudestaan. Korjaaminen sukelluksissa meren pohjalla on erittäin vaikeaa ja vaarallista. Liitoksien vedenpitävyyttä ei voida taata. Korjattavan kohdan pintaan nosto voisi katkaista kaapelin muualta. Lapoja on jouduttu vaihtamaan keskimäärin 10-15 vuoden välein mutta myös jopa vain 5 vuoden välein. Suuri laivanosturi paikalle – paikallinen ”Pekkaniska” kiittää.


23.11.2021 IPCC:n hyväksymien ilmastomallien kritiikkiin tulee kaiken aikaa lisää vertaisarvioituja julkaisuja. Tässä venäläisten tiedemiesten varsin perustellut teesit ja viitteet toisiin samantasoisiin tutkimuksiin.

https://notrickszone.com/2021/11/22/physicists-climate-model-error-overestimates-co2-impact-on-global-temps-by-factor-of-5/

”Ilmastomallit liioittelevat hiilidioksidin vaikutusta maapallon lämpötilaan kertoimella viisi.”

Kolme ydinkohtaa kiteytettyinä ja lisälinkeistä yhdistämällä:

 1. Ilmastomallit eivät ota huomioon Kirchhoffin lakia, jonka mukaan jokainen säteilevä lähde on myös samanaikaisesti absorboiva lähde. Niin ollen mallien laskelmissa on kertoimen 5 suuruinen virhe.
 2. Optisesti aktiivisen hiilidioksidin tai muun ilmakehän komponentin pitoisuuden muutos ei johda poispäin suuntautuvan säteilyn muutokseen (alenemaan).

Säteilyä virittymällä vastaanottava molekyyli toimii myös vastaavan kvantin lähettimenä. Virittymätön molekyyli, esim N2, saa IR-kvantin osuessa lisää dynaamista lämpöliikettä. Lämpöliikkeen mustan kappaleen lämpösäteilyn spektrin mukainen lämpösäteily pääsee esteettä avaruuteen. Kaikki yli absoluuttisessa lämpötilassa olevat molekyylit säteilevät lämpötilansa mukaista IR-säteilyä.

 1. Hiilidioksidimolekyylit eivät ole ilmakehän komponenttien tärkein säteilylähde. Vesihöyryn molekyylit sen sijaan ovat, ja ne saattavat olla vastuussa havaitusta maapallon ilmakehän lämpenemisestä.

Päällekkäiset absorptiokäyrät tulee huomioida. CO2 absorboi (ja lähettää) vain välillä 7um – 15um.

Konsentraatioerot: vesihöyrymolekyylien suhde CO2-molekyyleihin on 29:1

Vesihöyry vastaa takaisinsäteilyn yli 96%:sta, joten CO2:n nousu 550ppm:aan lisää lämpötilaa vain 0,33°C


15.11.2021  US-Puheenvuoron kommenteissa oli linkki Jyrki Itkosen erinomaiseen historialliseen koosteeseen ilmastomme muutoksista eri aikakausina ja tästä uutisoinnista.

https://jitkonen.fi/?p=63&fbclid=IwAR25XZbojJkBiNpbLPQLleKeSCD5-vphjZnaQmsGTQ9Es9Szc4yAfwEHMDI

Tästä saa erinomaisen käsityksen kaoottisten lakien ja useiden, eripituisten luonnollisten syklien vaikutuksesta ilmastoon. Ihmiskunnan hiilipäästöjen vaikutus on käytännössä homeopatiaan verrattava.


15.11.2021 Joanne Nova esittelee uuden kirjan, joka ei ilmastoaktivisteja silittele. ”Vihreä Murha – Elinkautistuomio nollapäästötavoitteen ajajille ilman oikeutta ehdonalaiseen”!

https://joannenova.com.au/2021/11/green-murder-dont-let-them-get-away-with-it-a-new-book-by-ian-plimer/

” In this book I charge the greens with murder. They murder humans who are kept in eternal poverty without coal-fired electricity. They support slavery and early deaths of black child miners. They murder forests and their wildlife by clear felling for mining and wind turbines. They murder forests and wildlife with their bushfire policies. They murder economies producing unemployment, hopelessness, collapse of communities, disrupted social cohesion and suicide.

They murder free speech and freedoms and their takeover of the education system has ended up in the murdering of the intellectual and economic future of young people. They terrify children into mental illness with their apocalyptic death cult lies and exaggerations. They try to divide a nation. They are hypocrites and such angry ignorant people should never touch other people’s money.

The greens are guilty of murder. The sentence is life with no parole in a cave in the bush enjoying the benefits of Net Zero.”


31.10.2021 Tony Heller (mm pentium-prosessorien kehittäjä) on melkoinen piikki ilmastoaktivistien ja poliitikkojen lihassa. Hän kaivaa vanhat paperitiedostot ja ottaa niistä datan julkaisuihinsa. Samalla paljastuu, että tiettyjä tietoja ”suodatetaan” ja jopa poistetaan. Tässä metsäpalotilastojen kohtelu Bidenin aikana: virallisista tilastoista poistetaan data ennen vuotta 1982 koska se ei täytä nykyisiä standardeja?

https://www.youtube.com/watch?v=pNp41F4TLz0&ab_channel=TonyHeller

Video on vain 8 minuutin pituinen ja selkeää puhetta, joten se on aika helppo katsoa Glasgow-uutisten lööppien lomaan.


24.10.2021 Saksan ja samalla EU:n energiapulan ja –hintojen taustalla on monta tekijää. Useimmat niistä ovat täysin itse omalla politiikalla aikaansaatuja.

https://notrickszone.com/2021/10/23/german-energy-prices-going-through-the-roof-supply-tightens-as-leaders-botch-energy-policy/

”Maakaasun, hiilen, öljyn ja sähkön hinnat ovat nousseet jyrkästi tänä vuonna. Leipzigin pörssisähkön hinta on lähes kolminkertaistunut 13 c/kWh. Maakaasun hinta on peräti viisinkertainen. Politiikka ei ole täysin syytön tähän. Hinnannousun syyt ovat:

-hiilen käytön alasajo vuosina 2017-21 koko EU:n alueella, mutta erityisesti Saksassa

-päästöoikeuksien tonnin hintaa on nostettu 20 eurosta 60 euroon. Tämä vaikuttaa myös kaasuvoimaan

-siirtyminen halvemmasta hiilestä kalliimman kaasun käyttöön

-kaikkien fossiilisten polttoaineiden voimakkaasti kasvanut kysyntä pandemian hellittäessä

-Saksan tuulivoiman erittäin heikko tuottoprosentti tämän vuoden tammikuusta syyskuuhun

Viimeinen syy on epäsuorasti omaa tuotantoa. Tuulivoiman voimakas vaihtelu on varmasti ollut tiedossa, samoin teoreettinen varastoinnin kustannus (vaikka ylijäämää ei siis edes ole).


18.10.2021 ETLA ennustaa, että energian hinnat saattavat pysyä pitkäänkin korkeina. Syynä on ”siirtymävaihe puhtaampaan energiaan”.

https://www.mtvtekstikanava.fi/new2008/161-01.htm

Tästä Ilmastopaneelin Ollikainenkin mainitsi A-Talkissa käyttäen muistaakseni termiä ”siirtymävaiheen hinnannousu”. Siirtymävaiheen pituudesta hän ei esittänyt arviota (5 vuotta – 50 vuotta – ääretön ?).

https://www.mtvtekstikanava.fi/new2008/161-01.htm

Jopa Bloomberg uutisoi siirtymän olevan mahdotonta. Uusiutuvat eivät kerta kaikkiaan riitä.

”Maailmanlaajuinen energiakriisi on vasta ensimmäinen monista puhtaan energian mukanaan tuomista kriiseistä. Odotettavissa on energian hinnannousun aiheuttama inflaatio, toistuvat polttoainepulat ja talouskasvun heikkous, kun sähkön saatavuus on vakavien jatkuvien shokkien vaivaamaa.”


2.10.2021 Tämä on tärkeää ja törkeää! Ilmastoaktivistit saivat poistatettua tieteellisesti pätevän julkaisun, joka osoitti, että kaikkina aikaisempina maailmankausina hiilidioksidin nousu on aina seurannut lämpötilan nousua, eikä päinvastoin. Siis toisin kuin mitä meille syötetään niin ilmastomalleissa, mediassa kuin politiikassa.

https://notrickszone.com/2021/05/31/new-study-burden-of-proof-is-on-agw-proponents-as-ice-cores-invalidate-co2-driven-climate-change/

WUWT jatkaa asiasta:

https://wattsupwiththat.com/2021/10/01/activists-get-a-recent-paper-that-threatens-climate-alarm-narratives-removed-from-journal/

Jo vuonna 2009 Climategaten sähköpostit vahvistivat epäilyt siitä, että tieteellisesti päteviä mutta ”asialle” kriittisesti suhtautuvien tutkijoiden julkaisuja ei julkaista. Työkaluna toimii vertaisarviointi, jossa ”asialle” omistautuneet ovat vallassa. He jopa määrittelivät uudestaan, mitä käsite ”vertaisarvioitu” tarkoittaa: tavoitteena on estää ”vääräoppisten” julkaisujen pääsy IPCC:n työaineistoon.

Niinpä ”Kopernikuksen totuuden vartijat” saatuaan raskasta palautetta ilmastoaktivisteilta ”päättivät”, että alussa mainittu julkaisu ei ollut saanut virallisilta vertaisarvioinnista (eli heiltä itseltään) riittävästi ”impact faktori-pisteitä”, jotta se tukisi ihmisen aiheuttamaa lämpenemistä ja olisi voitu ottaa mukaan IPCC:n aineistoon. Eikä tämä suinkaan ole ainut näin kohdeltu julkaisu. Kaveriarviointi rulettaa. Vrt blogini

https://anttilehtniemi.nettisivu.org/2021/05/07/ilmastouutisoinnin-kymmenen-kaskya-voimassa-jo-eilen/


27.9.2021 Tässä on hyvä joskin pitkä (1:30) vihreää energiaa, etenkin tuulivoimaa käsittelevä video.

https://www.youtube.com/watch?v=7RgyLDVlAg4&t=1093s

Aiemmin ”kestävän kehityksen lippulaivan”, HSBC:n pankkiirina toiminut Alexander Pohl törmäsi työssään vihreän rahan todellisuuteen. Hän jätti työnsä, alkoi tutkia asiaa ja yhdessä Marija Poelsin kanssa teki tämän videon. Video kertoo Pohjois-Ruotsin tuulivoimasta. Vähätuulisille tuntureille rakennetaan massiivisia tuulipuistoja. Raha tulee Luxenburgin kautta, taustalla mm eurooppalaisia eläkesäätiöitä. ”Kestävä kehitys” osoittautuu olevan pelkkä savuverho. Voiton tahkoaminen tuulivoimalla on pääasia.  Alexander jututtaa Gretaa Tukholmassa. Mutta kun hän ottaa omat julisteet, joissa arvostellaan vihreää menettelyä ja etiikkaa, hänet varsin näyttävästi heitetään poliisiautoon. 3 kuukauden kuluttua häntä vieläpä kuulustellaan puhelimitse rikoksesta epäiltynä. Greta saa jatkaa julisteineen entiseen malliin.

Koska video on pitkä, voi hypätä kohtaan 30min, josta luonnon ”suojeleminen” alkaa. Rakennustyömaat antavat karun kuvan tuulivoiman luonnollisuudesta. Kysymykseen, paljonko tuulivoima loppujen lopuksi vähentää hiilipäästöjä, ei tuulivoimayhdistyksen tiedottaja osannut sanoa kuin: ”We don’t know”.


24.9.2021 Björn Lomborg kirjoittaa WSJ:ssa: Lämpeneminen pelastaa 166 000 henkeä kun kylmään kuolemat laskevat.

https://www.wsj.com/articles/climate-change-heat-cold-deaths-medical-journal-health-risk-energy-cost-fossil-fuels-11631741045

”… climate change has saved more lives from temperature-related deaths than it has taken. Heat deaths make up about 1% of global fatalities a year—almost 600,000 deaths—but cold kills eight times as many people, totaling 4.5 million deaths annually. As temperatures have risen since 2000, heat deaths have increased 0.21%, while cold deaths have dropped 0.51%. Today about 116,000 more people die from heat each year, but 283,000 fewer die from cold. Global warming now prevents more than 166,000 temperature-related fatalities annually.”

Artikkelin linkkauksen estää Facebook “faktantarkastajineen”. Ilmastosta saa kirjoittaa vain ”huonoja” uutisia, mikä menee aivan CCNow:n kymmenen käskyn mukaan. Alla lisää:

https://joannenova.com.au/2021/09/global-warming-saves-166000-lives-a-year-un-says-stop-that-now/


23.9.2021 Ei lopu ilmastoahdistus. Kun syyskuu näyttää olevan pitkiin aikoihin kaikkein kylmin, unohdetaanpa lämpeneminen ja kaivetaan pakasta uusi kortti: tulviminen.

https://yle.fi/uutiset/3-12108748

”Ilmastopaneeli kehottaa Suomea varautumaan jopa viisinkertaisiin sademääriin ja vakavien tuhotulvien riskiin.”

Kaikilla on mielessä Saksan tuhotulvat, jotka tosin johtuivat siitä, ettei säätiedotuksien varoituksiin reagoitu ja täpötäysiä patoaltaita juoksutettu hyvän sään aikana tyhjemmiksi. Uutisaiheiden pakassa on vielä aika monta korttia kierrätettäväksi, joten taitaa tulla eteen pakko kannattaa vapaata marijuanaa kansamme yleisen ahdistuksen ”soma”-tyyppiseksi, yhteiskuntarauhan ja harmonian takaavaksi aineeksi.


9.9.2021 Englanninkin vihreä siirtyminen kääntyy hiilenmustaksi

https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2021/09/06/britain-forced-to-fire-up-coal-plant-amid-record-power-prices-and-winter-squeeze/

“The UK has turned to a coal-fired power station to help boost its energy supply after global gas and power prices hit new highs and wind farms produced very low levels of electricity.

Englanti käynnistää jo tässä vaiheessa vuotta yhden sammutetun hiilivoimalan helpottamaan energiapulaa. Tuulivoiman tuotto on ollut minimaalista. Kaasun, sähkön ja myös hiilen hinnoissa on tehty uusia ennätyksiä. Hintojen nousun odotetaan vain jatkuvan. Talvi on vasta tulossa. Painajaisena nähdään viime talven pakkasaika, eikä Englannin kesäkään ollut kuin parin viikon mittainen. Helsingissä pitäisi todella vakavasti miettiä Salmisaari-II:n sulkemista, romuttamisesta puhumattakaan. Siperia on varsin kovakourainen ja armoton opettaja.


17.8.2021 Tony Heller on koonnut youtube-videoon materiaalia aiheesta ”kaikkien aikojen kuumin heinäkuu”. The Fakest month in climate history:

https://www.youtube.com/watch?v=rvXgEpE8xc4&ab_channel=TonyHeller

Videolla esitetään USA:n luotettavia lämpötilatilastoja koko viime vuosisadalta. Myös lehtileikkeet kertovat omaa sanomaansa niin lämpötiloista kuin helteen kuolonuhreista. Lämpötilat ovat itse asiassa laskussa, mutta tilastoja ja etenkin anomalian kuvaajia säädetään varsin paljon. Menneisyyttä jäähdytetään, 1930-luvun lämpöjaksot poistetaan ja trendi saadaan nousevaksi. Tämä on NOAA:lle varsin pitkä miinus.

– Kannattaa katsoa, vaikkei tekstitystä olekaan.


12.8.2021 WUWT:ssakin referoidaan Steve McIntyreä. Hän pistää päreiksi IPCC:n uusimman raportin. Uusittu jääkiekkomaila on aikaisemman kopio, nyt ilmoitetaan ”rehellisesti” (sic!) että ”sopimaton” data on jätetty pois!

https://wattsupwiththat.com/2021/08/12/climate-audit-ipcc-ar6-is-worse-than-you-thought/

Todellakin olemme luulleet”. Uusi versio sarjasta ”hide the decline”. Alkuperäinen artikkeli täällä, katsotaan ajan kanssa:, tämä on ”pahempaa kuin

https://climateaudit.org/2021/08/11/the-ipcc-ar6-hockeystick/

Tässä linkki Tiljanderin lustojulkaisun vääristelyyn (alas osoittava käyrä käännettiin lämpeneväksi ylöspäin):

https://climateaudit.org/2009/09/03/kaufmann-and-upside-down-mann/

https://climateaudit.org/2009/10/14/upside-side-down-mann-and-the-peerreviewedliterature/

 


31.7.2021 Pari ilmastouutista kesäkauden osoittaessa päättymisen merkkejä:

1: Los Angeles Times uutisoi huhtikuun lopulla: ”Kalifornia tuotti peräti 95% energiastaan uusiutuvilla”. Vihreä tulevaisuus on jo nyt totta. Hienoa, ottakaa muutkin mallia.

https://www.latimes.com/environment/newsletter/2021-04-29/solar-power-water-canals-california-climate-change-boiling-point

Kun asiaa tutkitaan hieman syvemmältä ja numeroiden valossa, totuus paljastuu: 95%:n tuotantoa kesti peräti neljä (4) sekuntia.

“Saturday’s 94.5% figure — a record, as confirmed to me by the California Independent System Operator — was fleeting, lasting just four seconds.”

https://wattsupwiththat.com/2021/07/30/the-triumphant-march-toward-100-renewable-electricity-germany-and-california/

On hyvä miettiä, mistä on kysymys ja mitä on taustalla, kun muutaman sekunnin ennätystä hehkutetaan estoitta ja totuus hämärtäen. Vuodessa on aika monta neljän sekunnin jaksoa …

2: Jopa ilmastomallien laatijat tiedemiesten ohella ovat alkaneet vihdoin huolestua, kun mallit osoittavat epäuskottavan nopeaa ja voimakasta lämpenemistä. John Christyn satelliitti- ja ilmapallomittaukset osoittavat loivaa pienen jääkauden jälkeistä lämpenemistä, kun taas mallien käyrät sojottavat 40 asteen kulmassa ylöspäin. Mielenkiintoista nähdä, miten asia korjataan.

https://www.sciencemag.org/news/2021/07/un-climate-panel-confronts-implausibly-hot-forecasts-future-warming

”Many of the world’s leading models are now projecting warming rates that most scientists, including the modelmakers themselves, believe are implausibly fast. “


30.6.2021 Jarkko Tontti analysoi vasemmistolaisuutta Verkkouutisten blogissaan.

https://www.verkkouutiset.fi/taistolaiset-ja-laitavasemmiston-ikuinen-paluu/#cea8fdec

Pohjana on Lauri Hokkasen kirja ”Kenen joukoissa seisoin”. Muutama ote:

”Perinteitään punavihreät totisesti osaavat kunnioittaa. Itä-Saksan Länsi-Saksasta erottanut Berliinin muuri oli viralliselta nimeltään Antifaschistischer Schutzwall eli ”Antifasistinien suojavalli”. Siis muurin, jonka oikea tarkoitus oli estää oman maan kansalaisia pakenemasta sosialistisesta Saksasta kapitalistiseen Saksaan. Kun Suomi 1970-luvun alussa oli solmimassa vapaakauppasopimusta EU:n edeltäjän EEC:n kanssa, vasemmisto alkoi heiluttaa kiihkeästi natsikorttia Moskovasta saatujen ohjeiden mukaisesti.

Entä nykyään? Vuonna 2015 tutkittiin Tampereen yliopiston opiskelijoiden puoluekantoja, ja tulokset tuoksahtavat kovasti 1970-luvulta. Esimerkiksi journalismin opiskelijoista lähes puolet kannattaa vihreitä, kolmasosa vasemmistoliittoa. Tämä näkyy erityisesti Helsingin Sanomien sivuilla joka ikinen päivä. Kaikki tietävät tämän, mutta asiasta vallitsee outo hiljaisuus. Toistetaanpa vielä kerran: journalistiikan ja viestinnän opiskelijoista 47,7 prosenttia kannattaa vihreitä, 27,3 prosenttia vasemmistoliittoa. ”


20.6.2021 Tässä linkissä tarkkaa taustatietoa Extinction rebellion-liikkeestä, mikä toimii meillä Elokapinan nimellä.

https://ilmastotiede.wordpress.com/2019/03/28/extinction-rebellion-ilmastotempauksissa-ei-ole-kyse-ilmastosta/

”Extinction Rebellionin Suomen-osasto on koonnut YouTubessa listan opetusvideoista. Niissä ja muussa taustamateriaalissa liikkeen tavoite sanotaan suoraan: ei enempää eikä vähempää kuin globaali vallankumous. Kyse ei ole kielikuvasta. Välittömänä oikeutuksena esitetään nykyhallintoja vastaan syytös suunnitelmallisesta ja tahallisesta ihmiskunnan kaasuttamisesta kuoliaaksi (CO2:lla) – rikos, jota sanotaan holokaustiakin vakavammaksi.

Käytännön toteutus tapahtuu lamauttamalla tärkeimpien kaupunkien toiminta ihmismassojen avulla. Kulkuyhteyksien katkaiseminen riittävän pitkäksi aikaa johtaisi Hallamin mukaan esimerkiksi ruoan loppumiseen. ”Tehkää se päivästä toiseen, niin tuloksena on vallanvaihto”.

Myös Venäläisen RT-median lähetyksissä Hallam selittää juurta jaksain, kuinka hallintojen kaataminen käytännössä tapahtuisi. Kahdessa puolen tunnin jaksossa RT:n juontaja toistaa Extinction Rebellionin sanoman sellaisenaan ilman mitään kritiikkiä ja kuvaa läntisiä demokratioita mm. korruptoituneiksi ja rikollisiksi.Verkkosivuillaan liike kertootoiminnan alkaneen Rising Up! -nimellä. Rising Up!-sivustolla alkuperänä vuorostaan mainitaan Occupy-liike.” Stuart Basdan: Extinction Rebellionin perimmäinen tehtävä on hälventää nykyjärjestelmän harhat, ilmastonmuutosta ”syvemmät” ongelmat, jollaisina hän luettelee mm. valkoisen ylivallan, patriarkaatin, eurosentrismin, heteronormatiivisuuden ja luokkahierarkian.


14.5.2021 Myytti Golf-virrasta elää vuosikymmenestä toiseen. Prof. Judith Curry selostaa tämän asian todellisen puolen. Golf-virran lämmin osa EI ulotu Norjanmerelle!

https://judithcurry.com/2021/05/12/north-atlantic-nonsense/

Potsdamin (kulttuurimarxilainen) instituutti pelottelee tavan takaa Golf-virran heikkenemisellä. Syynä tietenkin ihmiskunnan CO2-päästöt.

” But this a misleading oversimplification: in reality, the Gulf Stream is no more than a short segment of the wind-driven Subtropical Gyre of the North Atlantic and, as Wyville-Thompson wrote in 1871 concerning the Gulf Stream “after leaving the Strait of Florida…at about 42oN a large portion…turns eastward and southward and, eddying around the Sargasso Sea, fuses with the northern edge of the equatorial current and rejoins the main circulation.” [3]


11.5.2021 Tämä on talousuutisen ohella myös ilmastouutinen. Maailmanpankki toimii YK:n ”kestävän kehityksen” ohjelman mukaan. Kehitysmaille ei enää myönnetä lainoja fossiilisten voimalaitosten rakentamiseen. Kaikki lainat suunnataan ensisijaisesti vihreään teknologiaan, joka ei mitenkään riitä sielläkään yhteiskunnan perustarpeisiin. Ei hätää, apuna on ollut jo yli 10 vuoden ajan Kiina – vai olisiko sittenkin hätä?

https://www.verkkouutiset.fi/nain-toimii-kiinan-velka-ansa-salaiset-ehdot-johtavat-tiukkaan-syliotteeseen/#d04a206e

Idea on sama kuin huonosti lainaa saavalla asiakkaalla, jonka on pakko ottaa pikavippejä ja pahimmassa tapauksessa pimeää, korkeakorkoista lainaa mafialta. Kiina toimii juuri näin: Rakennamme teille infraa (materiaali ja miehet tulevat toki Kiinasta), vastineeksi otamme käyttöömme malmiot, hiilikaivokset, satamat käytännössä ikuisiksi ajoiksi. Ehdot on saneltu yksipuolisesti – ota tai jätä. Moni kehitysmaa ottaa.

” Kiinan sanelemille lainasopimuksille on Chellaneyn mukaan ominaista, että lainansaajan kädet ovat tiukasti sidotut, kun taas Kiinan valtion omistamat pankit pidättävät itselleen jopa oikeuden irtisanoa lainat ennenaikaisesti ja vaatia velkojen välitöntä takaisinmaksua.”

Esim. Peru joutui vaikeuksiin. Kiina rakensi pyydettäessä vesivoimalan ja ottaa maksuna rannikon öljyä. Pato on kuitenkin vaikeassa paikassa, maaperä ei kestä ja maanjäristyksiäkin alueella on. Valmistunutta voimalaa ei voi käyttää, Peru ei saa sähköä ja öljytulot menevät kaikki korkoina ja kuoletuksina Kiinaan.

Kiinalla on nykyisin varaa ostaa aivan mitä tahansa, jopa pieni velkaantunut valtio, puhumattakaan Suomen pohjavesistä, malmioista, infrasta jne. Kiinalla on paljon etenkin USA:n velkakirjoja ja muuta kapitaalia. Keltainen vaara on totista totta.


1.5.2021 Skotlanti on ollut Pohjanmeren ohella Englannin tuulivoiman keskus jo vuosien ajan. Periaatteena on ollut: voimalat pohjoiseen – sähkö etelään. Ilmeisesti Brexitin vanavedessä ja muutenkin kansalaiset ovat aktivoituneet vaatimaan Skotlannin uudelleen metsittämistä. 14 miljoonaa puuta on kaadettu tuulivoimaloiden tieltä. Dekkarisarjoja katselleet tietävät, kuinka karua maasto enimmäkseen on. Kun puut kaadetaan, eroosio pääsee sateisen ilmaston vuoksi vauhtiin. Maisemalliset arvot eivät myöskään ole kovin ”luonnollisia”. Kuva 1.

https://realclimatescience.com/2021/04/the-green-shell-game/

Entä Suomessa? Ulkomaalaiset veroparatiisiyhtiöt rakennuttavat tuulivoimaa meille. Kunnanisät hykertelevät verotuloja ihaillen. Saksassa vanhimmat voimalat eivät enää kannata. Niiden kestoikä on rajusti alle ilmoitetun 30 vuotta, jopa vain 10 – 12 vuotta. Monikaan voimala ei ole taloudellisesti kannattava enää 12 vuoden jälkeen. Kun tuulituki loppuu, voimala pysäytetään. Se jää vuokranantajan haltuun. Kuva 2 näyttää, mitä kaikkea maanomistaja saa ”ilmaiseksi”. Hänen vastuullaan on käytettyjen siipien lisäksi tornin ja generaattorin romuttaminen. Kaatuuhan se ajastaan, mutta pois kuljettaminen ja romutuksen maksaminen onkin jo toinen juttu, puhumattakaan maaperän saastumisesta. Vaihteistoöljyt 1500 litraa, raskasmetallit (niobium, neodyymi jne), SF6-suojakaasulla täytetty muuntaja, lapojen lasikuitu, tornin metalli ja maa-ankkurin teräsbetoni eivät ole helposti ja halvalla kierrätettäviä materiaaleja. Yhden voimalan tontista on saanut vuokratuloja jopa 40 000 euroa vuodessa. Toivoa sopii, että rahaa on varattu siivoustöihin.


1.5.2021 Jopa yhden päivän ja muutaman tunnin hetkellisestä lämpöennätyksestä muistetaan uutisoida. Sen sijaan pitempiaikainen trendi ei ole uutinen, etenkään, jos se ei sovi lämpenemisellä pelottelun agendaan (”The Cause” ™).

https://notrickszone.com/2021/04/30/latest-jma-data-show-france-ireland-and-finland-have-cooled-in-march-no-warming/

Japanin ilmatieteen laitoksen kokoamista tiedoista ilmenee, että maaliskuun mittauksien perusteella

* Ranskassa on tapahtunut kylmenemistä jo 30 vuoden ajan. Viinisadosta menetettiin nyt 80 prosenttia

* Irlannissa on kylmennyt 40 vuoden ajan

* Suomessa ei ole havaittu lämpenemistä 30 vuoteen

* Saksassa oli historiallisen kylmä maaliskuu

* Kanadassa, Alaskassa ja Ruotsissa sama juttu

Tässä olisi uutisointiin todellisiin mittauksiin perustuvaa tietoa. Hiljaista on, miksi? (retorinen kysymys)


16.4.2021 Prof. Judith Curryn palstalla analyysia tieteen konsensuksesta ja siitä, miten sen valtaan jouduttuamme petämme itseämme ja kansakuntaamme.

https://judithcurry.com/2021/04/10/how-we-fool-ourselves-part-ii-scientific-consensus-building/#more-27378

“The IPCC’s consensus-building process arguably promotes groupthink. ‘Groupthink’ is a pattern of thought characterized by self-deception, forced manufacture of consent, and conformity to group values. Janis (1972) describes eight symptoms of groupthink:

 1. illusion of invulnerability
 2. collective rationalization
 3. belief in inherent morality
 4. stereotyped views of out-groups
 5. direct pressure on dissenters
 6. self-censorship
 7. illusion of unanimity
 8. self-appointed mind guards

Many defenders of the IPCC consensus − both scientists and consensus entrepreneurs − show many if not all of these symptoms.”


12.4.2021 Juha Ahvion blogissa laaja linkeillä varustettu kuvaus voimakkaasta ilmastopolitiikassakin taustalla vaikuttavista eminensseistä kuten Bilderberger, Great Reset, New world order, Deep state jne.

https://beta.oikeamedia.com/o1-157803

Lähdelinkkeineen työläs luettava, mutta hiuksia nostattavaa tekstiä. Ote:

”  Juuri nyt uusi maailmanjärjestys rakentuu toisaalta teknofuturistisen Kiinan johdolla ja toisaalta niin sanotusti läntisen globalistieliitin lanseeraaman transhumanistishenkisen Great Reset -ilmasto- ja koronasosialismin myötä. Tällaisia rakennushankkeita ja pyrkimyksiä uusi maailmanjärjestys -termi ja käsite oikeasti tarkoittaa.”


19.3.2021 Palautetaan vihreää historiaa mieliin. Sakari Hernberg vuodelta 2012:

>>” Durbanin ilmastokokouksessa (mm. Kaleva 20.12.2011 Prof. Mauno Rönkkömäki) Suomea jälleen huijattiin viimeisen päälle, kun ympäristöministeri Ville Niinistön tietotaito loppui ja hermot pettivät. Suomen metsien ”nielukapasiteetista” eli hiilidioksidin sitomisen nettovaikutuksesta hyväksyttiin, poliittisella päätöksellä, vain 2,5 miljoonan hiilidioksiditonnin osuus, vaikka todellinen sitomiskyky tarkkojen laskelmien mukaan on 40 miljoonaa tonnia/vuosi. ”Puuttuva” osuus Suomen täytyy korvata muilla sektoreilla, tämä maksaa Suomelle ainakin 30 miljoonaa euroa vuodessa, lisävelkana ja verojen nostona.
Saksa saa lukea metsiensä nieluvaikutuksen (samaa luokkaa kuin Suomen todellinen luku) täysimääräisesti hyväkseen, ennen kuin ”kattoluku” tulee vastaan, samoin Britannian kattoluku hyväksytään täysimääräisenä.
”Aika loppui kesken yöistunnossa ja uusiseelantilainen pj. pelotteli Niinistöä ja uhkasi koko sopimuksen kaatumisella.. kokematon ministeri huijattiin suostumaan Suomelle kalliiseen ratkaisuun (kymmeniä miljoonia/vuosi), pääministerin, maa- ja metsätalous- ja elinkeinoministerien katsellessa kylmän rauhallisesti nuoremman kollegansa kujanjuoksua.”

Suomi on ja on aina ollut suuri hiilinielu, mutta vihreiden ”suosiollisella” (sic!) avulla tilanne käännettiin päälaelleen, joten kaikki tulevat sukupolvet saatiin maksumiehiksi.


17.3.2021 Saksassa 55% auton ostoa harkitsevista ei aio ostaa sähköautoa. Sähköauton ostaminen ”ei tule kysymykseen.” Vain 9% ajattelee ostavansa sähköauton seuraavien 3 vuoden aikana.

https://notrickszone.com/2021/03/16/electric-cars-lose-attraction-among-germans-results-of-new-allensbach-survey-astonishing/

Ongelma on se, että moni saksalainen ei usko sähköautojen olevan todellisuudessa ympäristöystävällisiä. Yli puolet kansalaisista on huolestuneita tästä seikasta. ”Jopa 57% vihreän puolueen kannattajistakin ilmaisee epäilyksensä tästä.”

On hyvä muistaa, miten liikenteen sähköistäminen sai alkunsa. EU-parlamentti sääti vihreiden esityksestä tiukan aikarajan ja arvon CO2-päästöille kysymättä auto- tai energiateollisuudelta, onko määräaika ja päästötaso kokonaisuutta ajatellen realistinen ja mielekäs. Tuotantoportfolio on nyt pakon edessä (miljardisakot) suunnattu sähköautoihin ja kauppa ei ala käydä: vaikea tilanne autoteollisuudelle. Käynee kuten aurinkopaneeleille. Saksa aikoi olla niiden valmistaja N:o I maailmassa, mutta tuotanto siirtyi alle 10 vuodessa Kiinaan. Kiinan CO2-päästöt eivät ilmeisesti ole yhtä haitallisia kuin EU:n omat?


8.3.2021 Saksan kaiken energian tuottaminen aurinkoenergialla tarvitsee melkoisen määrän aurinkopaneeleita muihin maihin. Tässä artikkelissa kaksi energia-alan asiantuntijaa esittää tarkan ja perusteellisen laskelman.

https://wattsupwiththat.com/2021/03/07/how-many-km2-of-solar-panels-in-spain-and-how-much-battery-backup-would-it-take-to-power-germany/

total required area of PV-Spain only for Germany becomes ~ 35.000 km2 …”


24.2.2021 Saksan Energiewende puree täysin ”toivotulla” (sic!) tavalla. Vrt Darwall: Vihreä tyrannia.

https://www.cleanenergywire.org/news/chipmakers-lament-high-taxes-and-levies-electricity-germany

Siltronic siirtää tuotantonsa Saksasta Singaporeen. Syynä sähkön hinta: Saksassa 38c/kWh ja Singaporessa 18c/kWh. Saksan sähköstä yli 25% tulee tuulivoimalla (silloin kun tuulee…). Singaporessa käytetään maakaasua, joten voimalat tuottavat sähköä 24/7. Saksan verkkovirran huojunta (50Hz ei pysy) ja katkot haittaavat piisirujen valmistusta: sähkön vaihtelu kesken sulatuksen ja syövytyksen tuhoaa koko valmistuserän. Kyseessä ei ole ensimmäinen (eikä viimeinen) yritys, joka on siirtänyt toimintansa pois. Jo 2014 alkaen kemian teollisuus on siirtänyt toimintaansa USA:an, jossa säröytyskaasun ansiosta energian hinta on vain kolmasosa Saksan tasosta.

– Kunhan Suomi pääsee hiilineutraalisuustavoitteissaan tänään julkaistuihin päämääriin, saa nähdä, mitä teollisuutta meilläkään enää on.


16.-18.2.2021 + 3.3.2021

Teksasissa todella vaikea tilanne. Sähkön hinta ad 9000 dollaria per MWh, kun pahimman kesähelteen ennätys on 100 dollaria per MWh. Ihmisiä kuolemanvaarassa osavaltiossa, jolla on USA:n suurimmat kaasu- ja öljyvarat. Niitä ei pidä ottaa käyttöön koska ilmastonmuutos.

https://www.youtube.com/watch?v=hLJw2pwjhUs&ab_channel=TonyHeller

-hiili- ja kaasuvoimaa on ajettu alas tuulivoiman edestä

-kaasu- ja öljykenttien sähkö riippui tuulivoimaloista, joten niidenkin pumput pysähtyivät

-eteläisissä tuuliturbiineissa ei ole lapojen sähkölämmitystä. Toisaalta se ja vaihteistoöljyn lämmittäminen ja laakereiden pyörittäminen kuluttaisivat sähköä

Teksasin pahaa tilannetta yritetään selittää tavalla, joka ei paljastaisi vihreän energian syyllisyyttä.

https://wattsupwiththat.com/2021/02/17/the-day-after-tomorrow-ercot-fail-edition/

Puhutaan, että ”kourallinen” tuulivoimaa putosi pelistä ja suurin vaikutus oli kaasu- ja hiilivoiman katkos. Totuus löytyy todellisista tilastoista. 16.2. fossiiliset tuottivat 83% sähköstä. Jos mukaan otetaan ydinvoima, luku on 92%. Tuuli 6% (25%), aurinko 2% (ei yöllä), kaasu 65%, hiili 18%, ydin 8% = 100%.

Fossiiliset ja ydinvoima pelastivat sen mitä pelastettavissa oli. Kanadasta tulevan Keystone XL-putken rakentaminen on nyt Bidenin valtaan tultua laitettu lepoon ja vaikuttaa osaltaan siten, että myös kaasuvoimaloilla on ollut puutetta kaasusta kun ajetaan täysillä: varastot tyhjenivät. Teksasin maaperässä olisi öljyä ja kaasua, etenkin jos säröytys sallittaisiin – mutta kun se ei ole vihreää niin D-puolue estää.

Saldo oli yli 200 pakkaseen kuollutta. Aiemmin Teksas on selvinnyt puhtain paperein vastaavista kylmistä jaksoista, joita on ollut kuusi viimeisten 40 vuoden aikana. Miksi? Siksi, että tuolloin Teksasissa oli luotettavaa fossiilista hiili- ja kaasuenergiaa, joka nyt oli korvattu tuulivoimalla. Vihreys tappaa!


3.3.2021 Talvi ei ole vielä ohi, mutta Teksas, Kalifornia ja muut läntiset osavaltiot ovat vaarassa kohdata samanlaiset sähkökatkot myös kesähelteellä. Kuvio on sama kuin Teksasissa:

* tuuli- ja aurinkovoimaa lisättiin 20000 MW ja fossiilista poistui 4000MW

* tuulen tuotto on vaihdellut nopeasti 70% –  0%

* myrskyn aikana aurinkovoima tuotti 0% ja tuulivoima 1% nimellistehostaan

* verkko muuttui epävakaaksi, joten voimaloita oli pakko kytkeä päältä vahinkojen välttämiseksi:

* uhkana olivat generaattorien oikosulut ja vauriot jaksolukujen heittelyn vuoksi

* alueelliset pimentämiset koskivat myös öljy- ja kaasukenttiä, sillä

* niille oli Obaman aikana annettu määräys siirtyä käyttämään verkkosähköä

* näin myös kaasuvoimaan tuli jyrkkä pudotus, kunnes niiden oma varavoima alkoi toimia

Yhteenveto: Luja luottamus uusiutuviin ja varavoiman laiminlyöminen oli kaiken A+O. ”Meidän pitää lopettaa kaikki energiatuet ja panna aurinko ja tuuli maksamaan aiheuttamansa luotettavuushäiriöt.”


8.2.2021 Saksa ja Eurooppa olivat tammikuussa hiuskarvan päässä koko sähköverkon kaatumista. Nyt säätiedotus lupaa kovaa lumimyrskyä, pakkasta, jäätävää tihkua. Sähkön kulutus on huipussaan. Jos jokin iso voimalinja sortuu (Kanadassa kävi näin), edessä voi olla Remeksen ”Jäätyvä helvetti”. 6.2.2021:

https://notrickszone.com/2021/02/06/major-winter-storm-threatens-germanys-power-freezing-hell-threatens-if-already-rickety-grid-collapses/


14.1.2021 Kun saatiin vihdoin reilusti lunta ja pakkasta, on hyvä katsoa, miten Suomen energiahuollon laita on.

https://www.verkkouutiset.fi/auringosta-ja-tuulesta-ei-naina-aikoina-iloa-ole/#d04a206e

” Sähkönsiirrosta vastaavan kantaverkkoyhtiö Fingridin kolmen minuutin välein päivittyvältä sivustolta näkee, että tänään torstaina 14.1.2021 kello 11:31:

-sähkön kulutus 13 318 MW

-sähkön tuotanto 9 410 MW

-tuontisähkön osuus 3 886 MW. [29% kulutuksesta]

Suomen oman tuotannon jakautuma:

-ydinvoima 2 799 MW

-lämmön ja sähkön yhteistuotanto 2 592 MW [Mm Salmisaari Hesassa]

-kaukolämpö tuotetaan pääasiassa puulla, kivihiilellä, maakaasulla ja turpeella

-teollisuus tuotti sähköstä 1 532 MW

-vesivoiman osuus oli 1 998 MW.

-tuulivoima 187 MW [1,4% kulutuksesta]

-aurinkovoima 18 MW [0,1% kulutuksesta]

Helsingissä oli -12.5 °C ja Rovaniemellä -28.8 °C. ”

Olisiko aika vetää johtopäätöksiä ”Suomi hiilivapaaksi 2035”-politiikan suhteen, vai tarvitaanko 3-5 viikon yhtenäinen pakkasjakso?


10.1.2021 US-Puheenvuorossa energia-alalla työnsä tehnyt Jyrki Itkonen on koonnut lehdistä ja dokumenteista viime vuosisadan ilmastotietoa. 30-luvun lämpöjakso tulee hyvin esille. Koko juttu pitää lukea linkistä, sillä siinä on paljon leikekuvia lisäyksineen. Muutama poiminta alla:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/itkonenlindgren/onko-maapallo-saavuttamassa-optimilampotilansa/

1938: ”… lämpeneminen alkoi jo viime vuosisadan puolella … Huippuvuoret +7C.”

1939: ” Tri Keränen kertoo, että Oulun kesät ovat vuodesta 1880 lämmenneet 2 asteella. Talvet Helsingissä ja Oulussa olivat 1880 lukien lämmenneet 2,5 asteella. Kevät oli noissa paikoissa 1880 lukien lämmennyt 2 asteella ja syksy viimeisimmällä vuosikymmenellä 1 asteella.”

1954: ”Lämpimät vuodet ohitse”


9.1.2021 Times’in reportteri  Ed Conway on selvästikin valinnut puolensa:
“Coronavirus has a silver lining”
https://wattsupwiththat.com/2020/03/07/times-coronavirus-will-kill-all-the-old-climate-skeptics/
”… if you were a young, hardline environmentalist looking for the ultimate weapon against climate change, you could hardly design anything better than coronavirus.
Unlike most other such diseases, it kills mostly the old who, let’s face it, are more likely to be climate sceptics. It spares the young. ”
”… jos olet nuori, kovan linjan ympäristöihminen ja etsit äärimmäisen tehokasta asetta ilmastonmuutoksen vastustajia kohtaan, voisit tuskin suunnitella mitään koronavirusta parempaa. Poiketen muista samankaltaisista taudeista koronavirus tappaa eniten vanhimpia, jotka totta puhuen, ovat todennäköisemmin ilmastonmuutosskeptikkoja. Virus säästää [oikeaoppiset] nuoret.”

Kun vanhat eivät enää äänestä/saa äänestää, Elokapinaväki pääsee nopeammin Lääkäriliitonkin johtoon ohjaamaan suuntaa kohti … ?


8.1.2021 Tässä artikkelissa ydinsanoma on se, että päinvastoin kuin IPCC:n mallit ohjelmissaan tekevät, luonnossa CO2-pitoisuus nousee ilman jäähtyessä ja vesihöyryn määrä laskee. Additiivista vaikutusta ei siten voi olla IPCC:n malliin, jossa ensin CO2 nousee, sen jälkeen H2O nousee, sitten ilmakehä lämpenee voimakkaammin.

https://notrickszone.com/2021/01/07/new-study-ipcc-made-fatal-errors-in-assumptions-about-co2-which-destroy-global-warming-alarm/

“IPCC models suggest water vapor perpetually rises along with CO2 and warming, and this rising positive water vapor feedback drives this initial 1.2°C warming up to 3°C, 4°C, and beyond.

A new paper (Lightfoot, 2020) shows that the claims (a) CO2 and air temperature go up and down together, (b) CO2 and water vapor go up and down together, and (c) warming by water vapor can be added to that of CO2 to give enhanced warming are all not observed to occur in the real world.

Instead, when air warms, CO2 falls as water vapor concentrations (40,000 ppm in the tropics, <1,000 ppm at the poles) rise. Again, this fundamentally contradicts IPCC claims.”

-Viitataan suomalaiseen tutkimukseen:

https://www.jstor.org/stable/23726173?seq=1


7.1.2021 Alpit olivat jäästä vapaat 6000 vuotta sitten.

https://notrickszone.com/2021/01/06/very-inconvenient-alps-glacier-history-top-glaciologists-alps-were-ice-free-6000-years-ago/

” The Austrian-Swiss team discovered from ice cores that the 3500-meter high Weißseespitze summit was ice free 5900 years ago. – Beginning some 10,000 years ago, after the Ice Age ended, all glaciers below 4000 meters elevation in the East Alps melted away over the years that followed. Then beginning 6000 years ago, cooling started again and the glaciers returned (neoglaciation). Today temperatures in the Alps are still well below early Holocene levels.”


31.12.2020 Luonnonsuojelujärjestö EarthFirst! on katkaissut 29.12. Coloradon Aspenissa kolme kaasuputkea. 3500 taloutta on ilman lämmityskaasua. Katkaistuihin putkiin on kirjoitettu järjestön nimi (poliisin ottama kuva linkissä).

https://nypost.com/2020/12/29/thousands-in-colorado-without-heat-after-vandals-attack-gas-system/

Aspenissa lämpötila on nollan ja -4:n välillä F, mikä on C-asteina  -17 … -20. Ei mukavaa. Toivottavasti Extinction Rebellion ei keksi tehdä meillä samaa, kun pakkasiakin on luvassa … koronan rasittama terveystilanne voisi pahentua edelleen.

http://www.earthfirst.org/


23.-28.12.2020 Nyt on sähkön toimitus kotitalouksille todella ripeää! Ja asialla vihreä tuulivoima. General Electricin 14 MW:n tehoinen ”Haliade-X” tuulivoimala toimittaa omakotitalon kahden päivän sähköt yhdellä roottorin pyörähdyksellä! https://www.designboom.com/technology/ge-haliade-x-wind-turbine-power-house-two-days-12-22-2020/

Pyörimisnopeus on tässä kokoluokassa suunnilleen 5-10 kierrosta/minuutti. Yksi kierros kestää siten noin 10 sekuntia. Kenen omakotitalossa on tarpeeksi suuri akku ottamassa vastaan kahden vuorokauden sähköt kymmenessä sekunnissa? Itse en haluaisi olla lähelläkään taloa, jonne tällainen pikasähkön kertatoimitus tehdään (-ironiaa-). Näin epärealistisiin mainoslupauksiin ei media ole puuttunut, vaikka aihetta olisi.


19.12.2020 Kun vuosi on aivan lopuillaan, on hyvä katsoa taaksepäin, mitä ilmastonmuutoksen oli määrä aiheuttaa vuoteen 2020 mennessä. Alla malliksi pieni 10 ennusteen otos:

https://wattsupwiththat.com/2020/12/18/wrong-again-2020s-failed-climate-doomsaying/

 1. Lämpötila nousee 3 C asteella 1978 -2020. Todellinen nousu 0,44 C
 2. Ilmakehän CO2 kaksinkertaistuu 1978 -2020. Todellinen nousu 23 prosenttia.

3a. Kiina vähentää päästöjään 40 % – 45% v. 2005 tason alle. Päästöt kasvoivat 85 %.

3b. Intia vähentää päästöjään 20 % – 25% v. 2005 tason alle. Päästöt kasvoivat 150 %.

 1. Kilimanzaron huipun lumet (2008) katoavat kokonaan. Lunta on edelleen huipulla.
 2. USA:n Ympäristöviraston mukaan Floridan merenpinta nousee 1986 – 2020 yli kaksi jalkaa. Todellinen nousu 2020 mennessä oli vain 4 tuumaa.
 3. Hadley CRU v.2000: Lumi on Englannissa niin harvinaista 2020, että lapset näkevät sitä vain kuvissa. Todellisuus: aura-autot ja suolakuormat ovat kaiken aikaa valmiudessa ja olleet jo 14 talven ajan.
 4. Merenpinnan nousu tuhoaa Tyynen meren saarivaltioiden talouden. Totuus: 2019 mennessä Tuvalu on kokenut ennen näkemättömän kuuden vuoden talouskasvun. Malediivien 186 saaresta 59% on kasvanut kokoaan ja 38% on kooltaan ennallaan. Yhteensä saadaan tutut ”konsensus-97%” tästäkin …
 5. Pentagon sanoo 2004, että ilmastonmuutokseen liittyvät resurssipulat laukaisevat maailmansodan vuoteen 2020 mennessä. Totuus: Maapallolla vallitsee käytännössä rauha. Vain Covid-19 sota riehuu
 6. Ennuste 2013: Pohjoinen napajää sulaa kesään 2020 mennessä. Syyskuun 2020 minimi: jäätä oli peräti 3,9 miljoonaa neliökilometriä jäätymisen taas alkaessa.
 7. Ennuste 2009: Montanan luonnonpuistojen jäätiköt sulavat 2020 mennessä. Todellisuus: Jäätiköt ovat edelleen tallella.

18.12.2020 Climategate: Kööpenhaminan ilmastokokouksen alla nettiin vuodettiin ilmastotutkijoiden sähköposteja. Niissä oli varsin arveluttavia ja epätieteellisiä sisältöjä. Malliksi alla olevan linkin eräs posti, joka ei anna kovin hyvää kuvaa tutkijoiden rehellisyydestä. Vinkki tuli WUWT-sivun keskustelusta:

“Also we have applied a completely artificial adjustment to the data after 1960, so they look closer to observed temperatures than the tree-ring data actually were…”

”Teimme vuoden 1960 jälkeisiin mittaustietoihin täysin keinotekoisia säätöjä, jotta ne olisivat lähempänä mitattuja lämpötiloja kuin vuosilustojen arvot itse asiassa ovatkaan…”

—Dr. Tim Osborn, Climatic Research Unit, East Anglia, disclosed Climategate e-mail, Dec. 20, 2006

https://www.masterresource.org/climategate/climategate-fifth-anniversary/


16.12.2020 CO2-päästöistä löytyy uutta tutkimustietoa huolimatta ihmiskunnan syyllisyyden 97 % konsensuksesta. Kallioperästä lähtöisin oleva hiilidioksidi on jäänyt tietokonemalleissa aiemmin huomiotta. Vain maaperän, humuksen osuutta on käsitelty. Geologit ovat jo vuosikymmenien ajan tienneet, että rapautuminen on suurin luonnollinen CO2-lähde. (B Winterhalter 2000-l alussa).

https://scitechdaily.com/paradigm-shifting-researchers-discover-a-substantial-overlooked-source-of-natural-co2/amp/

” The study found that CO2 can also be produced deeper underground in bedrock fractures, and that this source could account for up to 29% of the daily average CO2 emitted by the land, depending on the season.”


8.12.2020 Aiemmin peloteltiin Etelämantereen tietyn alueen jäätiköiden sulavan ennätystahtiin, syynä toki ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos. Sitten paljastui, että ko niemimaan alla ja meren pohjassa on mittavaa vulkaanista toimintaa.

Grönlannin jäätikkö sulaa altapäin ja uhkaa merenpinnan nousulla. Tätäkin, tosin hieman epävarmasti, laitettiin hiilidioksidin piikkiin. Nyt asiasta löytyy uutta tutkimustietoa:

https://wattsupwiththat.com/2020/12/07/newly-discovered-greenland-mantle-plume-drives-thermal-activities-in-the-arctic/

” A team of researchers understands more about the melting of the Greenland ice sheet. They discovered a flow of hot rocks, known as a mantle plume, rising from the core-mantle boundary beneath central Greenland that melts the ice from below.”

Grönlanninkin alla on mittavaa vulkaanista toimintaa. Sinänsä asia ei ole ihme, sillä onhan samalla laattarajalla mm Islanti, Jan Mayen ja Huippuvuoret. Magman lämpömäärä on varsin suuri, ja sen rinnalla ilmakehän 400 ppm CO2 ja tietokonemallien lämpeneminen on hyttysen ininää.


30.11.2020 WUWT-sivulla hiilidioksidin hyödyistä.

https://wattsupwiththat.com/2020/11/29/slight-beneficial-warming-from-more-carbon-dioxide/

”Fyysikoiden William Happer ja Willem van Wijngaarden tekemä tarkka tutkimus osoittaa, että ilmakehän nykyiset hiilidioksidin ja vesihöyryn tasot ovat ”kyllästettyjä”. Säteilyfysiikassa [logaritminen vaste] tämä merkitsee sitä, että näitä kaasuja lisäämällä saadaan aikaan vain vaatimaton lämmön nousu, josta on vain hyötyä kasvien kasvulle ja siten koko maapallon elämälle. Lisäys ei siten aiheuta ”vaarallista lämpenemistä.” Niinpä fossiilisten polttoaineiden käytön jatkaminen lisää ilmakehän lämpötilaa vain vähän. Se, mitä tapahtuu, on metsien ja viljelykasvien kasvun paraneminen. Ei ole olemassa mitään ”ilmaston hätätilaa.”

-Kommenttien puolelta kannattaa lukea Allan MacRaen kirjoitukset.


27.11.2020 Norjassa sulavan jäätikön alta on löytynyt nuolia, nuolenpäitä, mokkasiineja ja peuransarvia. Hiiliajoitus antaa osalle noin 6000 vuoden iän, osalle noin 700 vuoden iän.

https://tekniikanmaailma.fi/kymmenia-muinaisia-nuolia-paljastui-sulavan-jaatikon-alta-norjassa-alue-on-ollut-suosittu-metsastyspaikka-tuhansia-vuosia-tutkijat-uskovat/

Kun vertaa aikoja David Lappi’n jäätikkökäyrään, 6000 vuotta sattuu eoseenin huippualueelle, vieläpä lämpöjakson kohdalle. 700 vuotta osuu keskiajan lämpöjakson lopulle, jonka jälkeen alueelta oli pakko vetäytyä viimeistään Maunderin minimin aikana, kun jäätiköt muodostuivat. Nyt ollaan toipumassa pienestä jääkaudesta, ja näitä lämpöjaksojen löydöksiä tulee esille, mm Alaskan suuret tukkipuut. Miksi pelätään hiilidioksidia, kun ilmaston luontainen vaihtelu on näin selvää?


12.11.2020 Etelä-Koreassa ydinvoimaloiden rakentamisessa on pärjätty hyvin. Ei ole yritettykään rakentaa täysin uuden sukupolven jättiläistä, vaan on monistettu aiempia luotettaviksi osoittautuneita reaktoreita. Näin on voitu tehdä suuriakin osia sarjatuotantona. Sama rakennusporukka tekee näitä, kokemus auttaa, aikataulut ja kustannusarvio pitävät. On saatu jopa 40% tehonlisäys bonuksena.

*Lähde: Michael Shellenberger: Apocalypse never, s.170-.

Jälkiviisaus: Jos Olkiluoto-III:n sijaan olisi annettu lupa kahdelle Loviisa-tyyppiselle reaktorille sen sijaan että vain Olkiluoto-prototyyppi sai luvan, meillä olisi jo yli 10 vuoden ajan ollut lähes täysi sähkön omavaraisuus. Mutta kun Matti Vanhasen hallitus ja vihreät …


6.10.2020 Vihreä sähkö alkaa paljastaa kylmän realiteettinsa. Asiasta uutisoidaan jopa meillä. Isossa maailmassa kookkaat lööpit ovat jo jonkin aikaa kertoneet karua kieltään. Entäpä meidän hallituksemme linja? Bensan hinta pilviin, polttomoottorien kielto, ei lisää ydinvoimaa, lisää tukea väkkäröille … mikä voisikaan mennä pieleen (ironiaa). Mallina voisi olla edistyksellinen Kalifornia.

* Talouselämä:

https://www.talouselama.fi/uutiset/takaiskuja-kalifornian-aikeelle-kieltaa-polttomoottoriautot-2035-miten-luulette-voivanne-ladata-sahkoautojen-armadaa-kun-valot-eivat-pysy-paalla-nytkaan/bd1d2f7b-e58e-4835-8e08-0a82b44ee7f5

”Miten luulette voivanne ladata sähköautojen armadaa, kun valot eivät pysy päällä nytkään”

* Wall Street Journal:

https://www.wsj.com/articles/california-wants-cars-to-run-on-electricity-its-going-to-need-a-much-bigger-grid-11601036583

“The state has recently struggled with rolling blackouts due to tight power supplies. Going all electric in 15 years will dramatically increase electricity demand.”

* CEI:

https://cei.org/blog/california%E2%80%99s-rolling-blackouts-cast-further-doubt-electric-vehicles%E2%80%99-future

California’s Rolling Blackouts Cast Further Doubt on Electric Vehicles’ Future.”


24.9.2020 Vetytaloudesta tiiviisti

 1. Yksi maitotölkillinen (n 1kg) jauhettua kivihiiltä vastaa energiasisällöltään vetykaasumäärää (NPT) pallossa, jonka halkaisija on 6 (kuusi) metriä.
  B. Vety nesteytyy vasta lämpötilassa – 252,8 C, joten nesteenä kuljettaminen on ”haastavaa”.
  C. Tavallisista painetankeista ja -pulloista vety karkaa suhteessa käytettyyn paineeseen (on pienimolekyylisin aine).
 2. Räjähdyspitoisuuden rajat ovat suuret: 18% – 60%.
 3. Palava liekki on näkymätön : vaaran paikka.
 4. Vety haurastuttaa terästä niin tankeissa kuin putkissa. Maakaasuputket eivät kestä vetyä.

1.9.2020 Hyvä kooste vetytaloudesta tällä sivustolla.

https://theconversation.com/time-to-get-real-amid-the-hydrogen-hype-lets-talk-about-what-will-actually-work-144579

Poimintoja vapaasti suomentaen ja täydentäen:

-Nykyisen vetyhehkutuksen aikana pohditaan vain vähän sitä, missä vaiheessa vetyteknologia tulee kaupallisesti mahdolliseksi ja miten se parhaiten toimisi päästöjen vähentämiseksi.

-Vety on maailmankaikkeuden yleisin alkuaine, mutta sitä ole saatavissa vapaana ja puhtaana. Se täytyy vapauttaa vedestä tai fossiilisista polttoaineista (esim metaani) ja sitten paineistaa kuljetusta ja käyttöä varten. Kaikki nämä vaiheet kuluttavat runsaasti energiaa.

-Kuljetettaessa vety täytyy joko paineistaa voimakkaasti tai jäähdyttää nesteeksi, mikä vaatii äärimmäisen matalan lämpötilan (-253C). Energian varastoimisessa jopa kivien lämmittäminen ja kuljettaminen tarvittavaan paikkaan on tehokkaampaa.

-Uusiutuvalla energialla tuotettu vety tulee jossain vaiheessa olemaan tärkeä korvatessaan fossiilisista polttoaineista valmistetun vedyn. Kuitenkin tarvitaan erittäin suuri lisäys päästöttömän sähkön tuotantoon, etenkin, jos pyritään nollahiilipäästöihin vuoteen 2050 mennessä. Tämä on valtavan suuri haaste.

-Vetykäyttöiset ajoneuvot (vetykenno tai suoraan vetyä käyttävä polttomoottori) kuluttavat aina kahdesta neljään kertaa enemmän energiaa kuin akkukäyttöiset ajoneuvot. Tämä johtuu fysiikan laeista, eikä sitä voida ratkaista millään teknologialla. (Tämä johtuu vedyn alhaisesta energiatiheydestä.)

-Mikä vielä tärkeämpää, sähköautoilla on pidempi ajomatka mitä jatkuvasti laajeneva latausverkosto ultranopeine latureineen tehostaa. (Olemassa olevan sähköverkon rinnalle rakennettava vedyn jakeluasemien ketju maksaisi erittäin paljon.)

-Uusiutuva vety on niukka ja arvokas resurssi. Se tulee suunnata kohteisiin, joiden dekarbonisaatio on kaikkein vaikeinta ja joissa vety on välttämätön synteesiaine.

Tässäkin on hiilen ja hiilidioksidin turhaa demonisointia, vaikka realiteetit muutoin kohdillaan.


24.8.2020 ”Guardian: Nyt on viimeinen hetki tehdä jotakin ilmastonmuutokselle”.

Näitä ”viimeisiä takarajoja” löytyy melkoinen määrä, eikä yksikään ei ole osunut nappiin.

https://wattsupwiththat.com/2020/08/23/the-guardian-gives-us-a-last-chance-to-heed-climate-warnings/

YK 1989: ”Meillä on enää 10 vuotta…”

Bonn 2001, Time: ”Viimeinen hetki…”

Montreal 2005, Mark Lynas: ”Montreal … viimeinen mahdollisuus.”

Bali 2007: ”… voi olla viimeinen mahdollisuus…”

Puola 2008: ”Maailma tekee itsemurhaa…”; WWF: ”Poznan on viimeinen mahdollisuus pysäyttää ilmastonmuutos ennen ”point of no returnia”…”

Kööpenhamina, 2009: ”12 vuotta Kioton sopimuksesta meillä on nyt viimeinen mahdollisuus pysäyttää ilmastonmuutos…”

Cancun 2010: ”Intian ympäristöministeri näkee tämän [kokouksen] viimeisenä mahdollisuutena…”

Durban 2011: ”…kokous on viimeinen mahdollisuus…”

Doha 2012: ”Huomenna: maapallon viimeinen mahdollisuus…”

Varsava 2013: ”…viimeinen mahdollisuus … YK: Christina Figueires: … nollapäästöihin vuosisadan puoliväliin mennessä…”

Lima 2014: ”…viimeinen mahdollisuus…”

Pariisi 2015: ”…viimeinen mahdollisuus…”

YK 2016: ”…viimeinen mahdollisuus rajoittaa maapallon lämpeneminen turvalliselle tasolle…”

Etelä-Korea 2018: ”…viimeinen mahdollisuus ennen katastrofia…”

Leeds 2019: ”…on vielä viimeinen mahdollisuus pelastaa…”

Dokumenteista löytyy lisää välivuosien ja kokousten vastaavia ”uskontunnustuksia”. Keskustelussa joku totesikin, että nämä ennustukset ovat kuin Lontoon bussit (tai Hesan raitsikat): jos missaat yhden, tuota pikaa tulee kohdalle seuraava. Toinen kommentti osuu myös: ”Miksi eivät ole ehdottaneet ydinvoimaa lisättäväksi? Sen avulla päästöt laskisivat?”


16.8.2020 Eipä ole Bill Gates kovin perillä CO2:n tärkeydestä. Tällä videolla hän esittää, että CO2 pitää saada nollaan, koska kaikki lisääntyvä lämpeneminen johtaa katastrofiin. Väestön määrää pitäisi myös vähentää (asia ei ihan selviä mutta tarkoittaako ehkäisyrokotuksia??).

https://www.youtube.com/watch?v=wfstBe1buaA

Linkolan linjoilla mennään. Myös Sirpa Pietikäisen periaate ”nollaan pitää päästä” on tässä mukana. Huh!


29.6.2020 Vihreä ympäristöaktivisti tutustuttuaan faktoihin muuttaa mielipiteensä ja pyytää julkisella kirjoituksellaan anteeksi ilmastopelon aiheuttamista. Kirjoitusta mainostaa, siis mainosti Forbes, mutta kun asian luonne ja ilmeisesti (Michael Mooren tapaan) aktivistit valittivat, juttu poistettiin netistä.

https://wattsupwiththat.com/2020/06/29/schellenberger-on-behalf-of-environmentalists-i-apologize-for-the-climate-scare/

”Kaikkien ympäristöaktivistien puolesta haluan pyytää virallisesti anteeksi viimeisten 30 vuoden aikana luomaamme ilmastopelkoa. Ilmaston muutos tapahtuu kaiken aikaa. Se ei ole maailmanloppu. Se ei ole edes tärkein ympäristömme ongelma.”

Forbesin linkki ei enää toimi, mutta internet ei onneksi unohda. Pdf on luettavissa tästä linkistä:

https://wattsupwiththat.com/wp-content/uploads/2020/06/Schellenberger-Apology.pdf

”Vihreä tyrannia” on voimissaan ja vihainen kostaen varpailleen astumiset. Asiallista tieteellistä debattia ilmaston muutoksesta saamme siis odottaa vielä kauan, turhaanko?


27.4.2020 Michael Moore: Planet of the Humans.

Video julkaistiin Maan päivän 50-vuotisjuhlan kynnyksellä. Se joutui hetkeksi pois Youtubesta kun ilmeisesti aiheen taustaryhmät valittivat filmistä (liian paljastava?). Palautettiin sentään takaisin alle 2pv:ssa. Pituus 1h 40min, tekstitys englanniksi puheen lisäksi.

https://www.youtube.com/watch?v=Zk11vI-7czE

Kannattaa katsoa. Uusiutuva energia saa uuden aspektin. Taustarahoituksesta kiinnostunut ja kiireinen voi aloittaa kohdasta 110min – loppuun. Vihreän kilven taakse kätkeytyy miljonäärejä. Gurujen tietämys ja muistaminen rahoituksesta suoraan kysyttäessä on hämmästyttävän heikkoa …

-Vihreä ei olekaan todellisuudessa vihreää. Tuulivoimalat rakennetaan 20v ja aurinkopaneelit 10 vuoden käyttöikää ajatellen. Mitäs sitten? Samat investoinnit tehtävä uudestaan! Vesivoimala toimii 100 vuotta ja uusimmat ydinvoimalat 80 vuotta. Etenkin kohdasta 110’ loppuun katsoen kaksilla rattailla ajo tulee selville. Guru Bill McGibbenin takeltelu biomassan suhteen on hupaisaa. Ilmastorahasto Cayman-saarille … Tukee Green tyranny- kirjan faktoja.


21.3.2020 Tässä linkissä Allan MacRaen sivulta on erinäisiä paljastavia ja raskauttavia sanomisia mitä tulee ilmastonmuutoksen agendan puhtaisiin tarkoituksiin:

http://www.green-agenda.com/

http://green-agenda.com/quoterefs.html

Eräs IPCC:n  kolmen  raportin pääkirjoittaja (impact factoriakin häneltä löytyy) on lausunut:

The data doesn’t matter. We’re not basing our recommendations on the data. We’re basing them on the climate models.”
“Mittausdatalla ei ole merkitystä. Emme perusta suosituksiamme lämpötiladataan. Perustamme ne ilmastomalleihin.”

– Prof. Chris Folland, Hadley Centre for Climate Prediction and Research (HadCRUT)

lähde: https://www.c3headlines.com/global-warming-quotes-climate-change-quotes.html


18.3.2020 Luulin tätä aprillipäivän jutuksi mutta katsoin allakkaa: tänään ei ole 1.4. EU-rahoituksen tukema tutkimus kertoo vakavasta [sic!] asiasta.

Itämeren simpukat pahentavat ilmastonmuutosta pieruillaan (kyllä, luit oikein!).
https://www.euractiv.com/section/climate-environment/news/oyster-flatulence-worries-climate-scientists/
”Suunnitelma laajentaa simpukoiden viljelyä saattaa vaikuttaa vakavalla tavalla ilmastonmuutokseen. Ilmastotutkijat varoittavat asiasta, kun uusi tutkimus osoitti, että merenpohjan simpukoiden suolistokaasut muodostavat 10 prosenttia Itämeren päästämistä kasvihuonekaasuista.”
-Olisiko ilmastonmuutos-avainsanalla myönnettävissä apurahoissa syytä tehdä jotain hienosäätöä … ?


10.2.2020 Jäitä lämpenemisellä pelottelijoiden hattuun antaa alla oleva artikkeli, jota prof Judith Curry referoi blogissaan:

https://judithcurry.com/2020/02/08/economic-impact-of-energy-consumption-change-caused-by-global-warming/#more-25699

Vapaa käännös: “ Analyysimme havaitsee, pain vastoin kuin FUND-projektiot, että maapallon lämpeneminen kolmella asteella C vuoden 2000 tasolta saisi aikaan myönteisen vaikutuksen USA:n talouskasvuun. – – [näiden tuloksien perusteella] maapallon lämpeneminen noin 3 asteella C vuoden 2000 tasolta ja 4 asteella esiteolliseen aikaan nähden olisi taloudellisesti hyödyllistä, ei vahingollista.  – Tässä tapauksessa oletus, että lämpeneminen olisi haitallista tämän vuosisadan globaalille taloudelle saattaa olla väärä, joten menettelyt lämpenemisen hillitsemiseksi eivät saata olla oikeutettuja. – – Suosittelemme, että FUND-perusteisia energiankulutuksen vaikutusmekanismeja muunnettaisiin ja kalibroitaisiin parhaan käytettävissä olevan mittaustiedon mukaan. Niin ikään suosittelemme, että energiaan liittymättömien vaikutusmekanismien merkityksellisyyttä testattaisiin.” -Linkki alkuperäiseen tutkimukseen:

https://www.mdpi.com/1996-1073/12/18/3575


4.1.2020 Australian metsäpalot ovat saaneet ilmastouskovaiset laukalle ja keulimaan: Tässä on pitävä (?) näyttö ihmisen syyllisyydestä. Netistä löytyy laajempaa taustatietoa, JOS vain tutkiva journalismi sitä haluaisi hakea ja julkaista. Esim hyvä kooste löytyy amerikkalaisen ja australialaisen journalistin sivustolta:

https://realclimatescience.com/2020/01/climate-change-in-australia/

Ydinkohdat:

-Australia on aina määrävälein kokenut suurten tulipalojen jaksoja. Tämä johtuu mantereen rakenteesta ja sijainnista, mikä on kriittinen sateiden ja kuivien jaksojen suhteen. Yli 80 vuotta sitten massiiviset tulipalot tekivät juuri samaa kuin nyt: ihmiset pakenevat merelle (1.2.1939). Tuolloin CO2 oli n 270ppm.

-Tulipaloja sytytetään myös tahallaan, eikä tämän kaltainen ympäristöterrorismi ole pois suljettua. Poliisilla on pidätettynä 200 epäiltyä tuhopolttajaa.

-Luonnonsuojelijoiden vaatimuksesta kuivien oksien ja pensaiden raivaus jätettiin tekemättä kuten myös Kaliforniassa: ”hiilinieluun” ei saa koskea! Mediajätti ABC tuki mielenosoittajia estoitta, mutta poisti artikkelit netistä kun tulipalot alkoivat. No, välimuisti auttaa ja netti ei unohda.

http://joannenova.com.au/2020/01/abc-deleting-facebook-posts-on-how-protesters-stop-prescribed-burns-more-worried-about-climate-change-than-wildfires/

-Raivaamattomat, tulikatkoiksi tarkoitetut palotiet reunustojensa kuivien pusikoiden vuoksi toimivat kuin sytytyslanka: kun tuli syttyy tai sytytetään, palo etenee näitä reittejä pitkin nopeasti kauas metsään. Paloautotkaan eivät voi ajaa raivaamattomia reittejä. Yksi sytytys – tuli leviää kymmeniä kilometrejä.

http://joannenova.com.au/2019/12/nsw-is-kindling-to-go-accumulated-fuel-is-an-environmental-time-bomb/


3.1.2020 ”Tutkijat ennustivat miljardien eurojen sähkön hinta-alea tuulivoiman avulla.”

https://www.talouselama.fi/uutiset/tutkijat-ennustivat-miljardien-eurojen-sahkon-hinta-alea-tuulivoiman-avulla-miten-on-kaynyt/8403f277-2ab0-44c2-83dc-414bafe95eda

”Tutkijat toivat julkisuuteen viisi vuotta sitten Ylen sivustolla, miten suuri murros on tulossa sähkön hintaan, kun tuulivoimaloita rakennetaan jatkuvasti enemmän Pohjoismaihin. Sähkön systeemihinnan arvioitiin alentuvan jopa puolella verrattuna 2000-luvun alun tasoon, ja kaikki tämä nimenomaan lisääntyvän tuulisähkön ansiosta. Samalla muutos romahduttaisi perinteisten sähköntuottajien nykymuotoisen liiketoiminnan muutamassa vuodessa. Pohjoismaissa tehtiin viime vuonna sähköä tuulivoimaloilla ennätystahtiin eli lähes 40 terawattituntia, mutta silti sähkön systeemihinta oli selvästi korkeammalla kuin vuonna 2003 eikä lähelläkään vuoden 2015 halpaa hintaa. Nythän sähkön hinnan pitäisi olla selkeästi aiempaa alempi, koska Pohjoismaissa on halpaa (?!? ) tuulisähköä tarjolla enemmän kuin koskaan ennen.” Sähkön hinta on noudattanut teollisuuden suhdanteita, ei tuulivoiman lisäämistä. Tuulivoiman hankalimmasta ominaispiirteestä, satunnaisuudesta, ei artikkelissa kuitenkaan ole mainintaa, minkä vuoksi on hyvä katsoa Fingridin sivulta tuulivoiman kuukausituotannon vaihteleva tuotanto.


8.12.2019 Kun keskustellaan satelliitti- ja ilmapallomittausten erosta tietokone-ennusteisiin, vastaväitteenä esitetään, että pintamittausasemilla kyllä näkyy lämpeneminen. Tähän löytyy useampikin kiistaton vasta-argumentti, joista kaksi tärkeintä ovat:

 1. Urban heat impact vs mittausasemien sijainti

Mittausasemat ovat jääneet asutuksen keskelle, jopa lentokenttien kiihdytysradan päähän. Kaukaisimpien asumattomien alueiden asemia (mm Siperia) on pudonnut pois. Näin jäljelle jääneet painottuvat lämpimille alueille, mistä aiheutuu selvä bias. Jo 25 km matka ulos kaupungista laskee lämpötilaa 5 .. 8 astetta.

 1. Sertifioitujen mitta-asemien määrä

WMO:n sertifikaattien mukaisia mittausasemia on varsin rajallinen määrä. Luettelona pohjoisesta etelään:

N90-N60 167kpl; N60-N30 2643kpl; N30-0 626kpl; 0-S30240kpl; S30-S60 162kpl ja S60-S90 8kpl. Yhteensä näitä asemia on 3846kpl. Maapallon pinta-ala on 510 100 000 neliökilometriä, joten luotettavia mittausasemia on vain yksi per 125 000 neliökilometriä, ja niiden jakautuma on varsin epätasainen kuten edellä on esitetty. Näiden todellisten, luotettavien asemien tulosten pohjalta luodaan ”ekstrapoloivan algoritmin” avulla virtuaalisia mittausasemia. Lähes säännönmukaisesti nämä virtuaaliset asemat näyttävät lämmintä vaan ei kylmää …

Kohdan 2 mukaan voi arvioida, kuinka tiheä mittausverkoston tulisi olla, jotta saataisiin riittävä, luotettava ja tilastollisesti pätevä otos maapallon keskilämpötilan laskemiseksi. Suomen kokoisen alueen lämpötilat laskettaisiin kolmen mittauspisteen perusteella. Suuri ongelma on merialue, joka kattaa ¾ maapallosta: miten täältä saadaan edes tämä keskimääräinen mittaustiheys? -Keskilämpötila sinänsä on varsin ”outo” ja keinotekoinen käsite, kun lämpötilat vaihtelevat vuodenaikoina meilläkin välillä +30C – -30C ja jopa vuorokaudessa 30 astetta (Lapin pakkasen lauhtuminen 9.12.2019).


7.12.2019 Prof John Christyn kattava esitys ilmastomallien osuvuudesta löytyy netistä. Christy on ilmakehän satelliittimittauksien kehittäjä, grand old man. Hän on ollut useita kertoja USA:n senaatin eri valiokuntien valaehtoisena kuultavana. Meidän mediassamme hänet on vaiettu kuoliaaksi. Siksi näen aiheelliseksi linkata hänen tämänvuotisen laajan esityksensä ilmastosta, malleista, niiden osuvuudesta. Kukaan ei ole näitä tietoja osoittanut vääriksi, ei edes IPCC:n 97%:n konsensuksen väki.
https://www.thegwpf.com/putting-climate-change-claims-to-the-test/

— Vapaa käännös esityksen ydinsanomasta:
1. Teoreettinen ilmaston muutosten mallintaminen ei kykene kuvaamaan menneisyydessä tapahtuneita muutoksia. Mallit epäonnistuvat kuvaamaan lähimenneisyydenkään muutoksia, joihin meillä on jo pitävät vastaukset mittauksineen. Mallit ovat epäonnistuneet (lähtöoletusten) hypoteesien testauksessa, mikä merkitsee sitä, että on hyvin kyseenalaista käyttää niitä antamaan tarkkaa tietoa siitä, kuinka huomattavan heikko pakote (ja se on tuo pikkuinen CO2 tuolla) tulee vaikuttamaan tulevaisuuden ilmastoon

2. Sää, josta todella välitämme, ei ole muuttumassa. Äiti luonnolla on monia omia keinoja aiheuttaa ilmastoon huomattavia syklisiä muutoksia. Kun mietimme, kuinka monta vapausastetta ilmastosysteemissä on ja mitä kaoottinen, epälineaarinen, dynaaminen systeemi voi tehdä noilla kaikilla vapausasteilla, ei ole mitenkään epätavallista että koemme aina ennätyksellisen kuumaa ja kylmää, ennätyksellisiä myrskyjä, kuivuutta, sateita ja niin edelleen. Systeemi kerta kaikkiaan vain on sellainen.

3. Lopuksi, hiili on tällä hetkellä maapallon ehdottomasti tärkein energialähde, koska se on edullista ja auttaa suoraan köyhyyden vähentämisessä samoin kuin ihmisen elinajan pidentymisessä ja elämänlaadun parantamisessa. Näistä massiivisista eduista johtuen hiilen käyttö kasvaa kaikkialla huolimatta kehotuksista käytön vähentämiseksi.