Suomentamani kirjat

 

Kaikkia kolmea kirjaa saa Reunan kirjakaupasta https://reunalla.fi/  sekä myös eräistä muista nettikirjakaupoista.

 

Björn Lomborg: Väärä hälytys –    lämpeneminen ei tuhoa meitä

Kolmas suomentamani kirja ilmestyi maaliskuussa 2022. Julkistaminen oli 20.4.2022 Helsingissä. Koska kirjailijan ei ollut mahdollista tulla Suomeen, Ivan Puopolo teki videohaastattelun, joka on nähtävissä suomeksi tekstitettynä alla olevasta linkistä:

 

Kirjailijan vuoden 2021 kesällä lisäämä epilogi on varsin vakavaa luettavaa mitä tulee nykyiseen, aina vain kiristyvään ilmastopolitiikkaan. Epilogi on niin tärkeä, että jo senkin vuoksi kirja kannattaa lukea tämän hetken energiakriisin vallitessa.

 


Michael Shellenberger: Ilmasto lämpenee – maailmanloppu peruutettu

Ilmestyi lokakuussa 2021

https://reunalla.fi/products/ilmasto-lampenee-maailmanloppu-peruutettu

 

 

 

9.11.2021 Michael Shellenbergerin kirjan julkaisutilaisuudessa Helsingissä


Kuvassa Michael Shellenberger ja Antti Lehtniemi

Tässä YouTube tilaisuudesta: https://youtu.be/11xiyVtqtP4

Shellenbergerin puhe, vähän yli puoli tuntia.

AllfaTv uutiset: Ympäristoliikkeen toisinajattelija. Nämä faktat puhuvat ydinvoiman puolesta. Avaa tästä: AlfaTv Shellenberger 


Rupert Darwall: Vihreä tyrannia

 

Antti Lehtniemi ja Rupert Darwall suomennoksen julkaisutilaisuudessa 14.8.2020

Rupert Darwall, Vihreä tyrannia

Mediassa sana ilmastonmuutos esiintyy päivittäin, vieläpä useampaan kertaan. Uhkakuvia on varsin laaja joukko jäätiköiden sulamisesta aina eliökunnan sukupuuttoihin. Vähemmälle palstatilalle on jäänyt ilmastonmuutoksen historia. Olemme tekemässä massiivisen muutoksen energiapolitiikassa ilman, että kokonaisvaikutuksia elintasoon ja hyvinvointivaltion ylläpitoon olisi analysoitu tarkemmin. Vähenevätkö päästöt varmasti uusiutuvaan energiaan siirryttäessä ja onko tämä edes mahdollista koko maapalloa ja ihmiskuntaa ajatellen?

Rupert Darwall on ekonomiaa ja historiaa Cambridgessä opiskellut strategiakonsultti. Hän on toiminut investointianalyytikkona ja yritystalouden palveluksessa sekä rahoitusalan erikoisneuvonantajana. Hän on kirjoittanut lukuisia artikkeleita tärkeimpiin talousalan lehtiin sekä kirjan ilmastonmuutoksen historiasta v 2013. Hänen uusin kirjansa (2017) on

”Green Tyranny – Exposing the totalitarian roots of the Climate Industrial Complex”.

Kirja kertoo lämpenemisagendan historialliset lähtökohdat ja politiikan taustoineen. Uusiutuvan energian aatteen synty; vihreän liikkeen muodostuminen poliittiseksi voimaksi; IPCC:n synty ja taustat sekä poliittinen tavoite; kuka rahoittaa ja ketä; Saksan ”Energiewenden” todellisuus; uusiutuvan energian ongelmat; tieteentekijöiden luotettavuus; sananvapauden asema – näihin kaikkiin kirja tuo tarkkaa, aiemmin jopa vaiettua tietoa.

Edellä mainittu kirja on nyt julkaistu suomennettuna nimellä:

Vihreä tyrannia – Ilmastopolitiikan totalitaarinen tausta ja tavoitteet

Käännöstä on täydennetty muutamilla kommenteilla ja lisäyksillä. Ne selventävät tiettyjä kohtia ja antavat suomalaiselle lukijalle lisää syvyyttä aiheeseen.

Antti Lehtniemi