Tervetuloa!

Tervetuloa kotisivuilleni!

Olen eläkkeellä oleva työterveyshuollon erikoislääkäri (s. 1950). Jo kouluaikana kiinnostukseni suuntautui luonnontieteisiin, matematiikkaan ja kaikenlaiseen tekniikkaan. Niinpä työterveyshuolto oli oikea valinta erikoisalaksi, sillä siinä voin hyödyntää aiempaa kiinnostusta ja laajentaa tietämystäni eri toimialoista ja työmenetelmistä. Kokemusta ehti kertyä varsin laajalti, krematoriosta ydinvoimalaan, muoviteollisuudesta kivenmurskaamoon ja kaupoista ja pankeista toimistotöihin sekä liikennöintiin.

Ilmastonmuutos kiinnitti huomiotani jo 25 vuotta sitten. Koska ”pohjia” oli sopivasti, hankin aiheesta lisää tietoa. Tuli epämukava olo, olemmeko tekemässä hivenainepitoisuutena esiintyvästä kaasusta, elämän edellytyksestä, haitallisen, jopa myrkyn? Netin kautta yhteydet alan asiantuntijoihin samoin kuin tuttavapiirin fyysikoihin ja kemisteihin vahvistivat käsitystäni: tässä on jotain pahasti pielessä.

Seurattuani muita blogeja aloitin itsekin kirjoittelun. Luin aihetta perustellun kriittisesti käsitelleitä artikkeleja ja kirjoja. Suomen kielellä ei ole julkaistu kuin muutama kirja, joissa ilmastonmuutosta käsitellään monipuolisesti. Luettuani englanninkielisiä kirjoja päädyin suomentamaan ensimmäisen ja julkaisemaan sen omalla kustannuksellani. Tuttavien kehotuksesta jatkoin vielä kahden kirjan käännöksillä. Niistä ja koko prosessista on oma kirjoituksensa. Lainaan lopuksi erään nettisivun kirjoituskilpailun voittajan, fysiikan ja fysikaalisen kemian professorin sanoja. Ne kuvaavat hyvin sitä, mitä itsekin tunnen. Suomennettu kirjoitus on kokonaan luettavissa tältä sivustolta lainauksen alla olevasta linkistä.

”En usko, että sinä, lukijani muutat mielipiteesi. Useimmat ihmiset ovat tilanteessa, jossa minä olin aiemmin. He arvelevat, ettei heillä ole tarpeeksi osaamista tai rohkeutta tutkia tieteen väitteitä, joten he tyytyvät auktoriteettien ilmoitukseen asiasta. Syvällisempi tieteellinen totuus saattaa olla mahdoton käsittää heille, jotka tyytyvät valtamedian ja Hollywoodin elokuvien kertomiin tarinoihin. Heidän täytyy odottaa, kunnes Leonardo di Caprio on löytänyt totuuden ja myös kertoo siitä seuraavassa elokuvassaan. Voin vain kertoa sinulle, miksi käsitykseni muuttui. Jos olet yhtä innokas saamaan oikeamman kuvan nykyisestä ilmastopolitiikasta, täältä löydät muutamia hyviä näkökohtia.”

 

https://anttilehtniemi.nettisivu.org/2022/03/12/onko-meilla-ilmastokriisi/

 

Antti Lehtniemi