Päästösota on hävitty

Hiilidioksidin ja ilmastonmuutoksen vastainen sota on hävitty!

Kiina hylkää Pariisin ilmastosopimuksen. Maan päästöt ovat jo yli 50 prosenttia ihmiskunnan yhteenlasketuista päästöistä (Liitekuva). Kiina käynnistää  joka viikko kaksi uutta hiilivoimalaaMaan päästöjen arvioidaan nousevan ainakin 66 prosenttiin vuonna 2035. Siis samana vuonna kun kunnianhimoisimmat länsimaat ovat luvanneet olla hiilineutraaleja, jopa nollapäästömaita (Net Zero). Tähän pitää vielä lisätä Intian (Liitekuva: toiseksi suurin CO2-päästäjä) jatkuvasti kasvavat päästöt. Yhdessä nämä maailman kaksi väkirikkainta maata vastaavat arvioiden mukaan 85 – 90 prosentista ihmiskunnan hiilipäästöistä vuoteen 2040 mennessä. Eikä tule unohtaa Brasiliaa ja Afrikkaa, jotka myös lisäävät jatkuvasti heille edullisen hiilen käyttöä.

Asia lyhyesti pelitermillä ilmaistuna: ”Game over”. Heitetään pyyhe kehään.

https://www.heritage.org/global-politics/commentary/china-abandons-paris-agreement-making-us-efforts-painful-and-pointless

USA:n hallituksen Ilmastolähettiläs John Kerry kävi ”houkutteluvisiitillä” Kiinassa saaden ”napakan iskun vasten kasvojaan”.  Xi toisti aiemman lausuntonsa: ”Kiina asettaa ilmastoasioissa itse omat tavoitteensa, eikä anna ulkopuolisten tahojen vaikuttaa niihin”. Maa ei siis lähde mukaan mihinkään päästö- tai Net Zero- ohjelmaan. 

Näin ollen länsimaiden ja YK:n ”kunnianhimoinen, katastrofaalista ilmaston lämpenemistä torjuva” päästöpolitiikka, tuuli- ja aurinkovoimalat, sähköautot, biopolttoaineet, Vihreä siirtymä, Saksan Energiewende, Elokapinan toimet ja muut ovat yhtä tyhjän kanssa. Niillä ei ole käytännöllisesti katsoen minkäänlaista vaikutusta päästöihin. Mitä länsimaat vähentävät tuhoten samalla taloutensa ja hyvinvointinsa, sen edellä mainitut maat kuittaavat monin kerroin.

JOS hiilidioksidi todella tuhoaa maapallomme ja kiinalaiset lupaavat antaa tuhon tulolle reipasta lisävauhtia, kannattaa ottaa kaikki ilo irti viimeisistä päivistämme maan pinnalla. < sarc >

”The carbon dioxide policy is now settled – for good.”