Ilmastoahdistuksen syy on tiedon puute

Antti Lehtniemi 17.4.2023 – 21.4.2023

Tieteellisin kriteerein tehty, riippumattomasti rahoitettu, vertaisarvioitu ja tiukan seulan jälkeen julkaistu tutkimus antaa tietoa vakavaksi muuttuneesta ilmastoahdistuksesta ja sen syistä.

https://wattsupwiththat.com/2023/04/16/environmental-knowledge-is-inversely-associated-with-climate-change-anxiety/

Julkaisu: Hannes Zacher & Cort W. Rudolph : Climatic Change , Vol. 176, Article 32 (2023)

”Oikean ympäristötiedon määrä on käänteisesti verrannollinen ilmastoahdistuksen määrään”

Tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka tietävät ympäristöasioista ja etenkin ilmastosta enemmän ja syvällisempää tietoa, ovat vähemmän alttiita kokemaan ilmastoahdistusta. Sen sijaan ihmiset, joiden tiedon taso on pintapuolista tai vain median varassa, ovat kaikkein alttiimpia sairastumaan ilmastoahdistukseen. Julkaisun pääkuva on alla: Vaaka-akselilla on tiedon taso ja pystyakselilla ilmastoahdistuksen määrä.

Tutkimus koskee koulutettua, työikäistä väestöä, sillä mukaan ei otettu lapsia, eläkeläisiä ja työttömiä. Mikä olisikaan tulos, jos nuoret kasvavine ilmastoahdistuksineen olisivat olleet mukana tutkimuksessa. Tähän vastaa Australiassa tehty tutkimus. Myös Australiassa nuorten ahdistus on yleistynyt. Ilmastoahdistus on siellä tätänykyä nuorten johtava mielenterveyshäiriö. Vuoden 2022 tutkimuksessa oli mukana 18800 15 – 19-vuotiasta nuorta. Heistä 26 prosentin osuus oli hyvin huolestunut tai äärimmäisen huolestunut ilmastonmuutoksesta. 38 prosenttia osallistuneista kertoi kokevansa voimakasta stressiä. Hyvin huolestunut tai äärimmäisen huolestunut ryhmä arvioi mielenterveytensä olevan vain kohtalainen tai jopa huono. Ryhmä kertoi voimakkaasta psykologisesta stressistä ja hyvänolontunteen heikkoudesta. Heidän tulevaisuudenodotuksensa olivat kauttaaltaan negatiivisia.

https://www.missionaustralia.com.au/media-centre/media-releases/youth-survey-shows-need-for-action-on-impact-of-climate-change-concerns-on-youth-mental-health

Ahdistus on aina pahaa, mutta vihreän ideologian aikaansaama ilmastoahdistus on kaikkein pahinta lajia viedessään lapsiltamme uskon tulevaisuuteen. Media joutaisi häpeänurkkaan syystä, ettei tarkista julkaisemiensa ilmastouutisten todellista merkittävyyttä ja totuusarvoa. Mutta mediallahan on valitettavasti jo kauan ollut oma ”kymmenen käskyn” paletti uutisoinnin muokkausta eli ”aatteellistamista” varten. Linkki:

https://anttilehtniemi.nettisivu.org/2021/05/07/ilmastouutisoinnin-kymmenen-kaskya-voimassa-jo-eilen/

Bertrand Russellin kaikkiin ismeihin pätevä aforismi sopii ilmastoahdistukseenkin:

”The less you know the hotter you get.