Koronavirus karannut laboratoriosta?

SARS-CoV-2: sittenkin muunneltu, laboratoriosta karannut virus?

Antti Lehtniemi 6.1.2022 & 23.10.2022 & 1.3.2023

Marraskuussa julkaistun kirjan referaatti on alla olevassa linkissä. Otos siitä on suomennettuna tässä kirjoituksessa. Kursivoinnit ovat suomentajan lisäyksiä.

https://wattsupwiththat.com/2022/01/03/viral-a-review/  by Andy May 4.1.2022

Viral, a book review

Covid-epidemian lähtökohdasta on käyty runsaasti väittelyä suuntaan ja toiseen. Virallinen kanta on, että virus on siirtynyt lepakoista ihmiseen. Marraskuussa 2021 julkaistiin kirja Viral, the Search for the Origin of COVID-19. Kirjan tekijät ovat Alina Chan, geeniterapiaan erikoistunut molekyylibiologi (MIT, Harvard) ja Matt Ridley, nimekäs journalisti ja kirjoittaja. Tiedonsaannin vaikeuksien vuoksi tässäkään ei ole vedenpitäviä todisteita siitä, että Wuhanissa olisi muunnettu viruksen genomia. Kirjan luettuaan jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä.

Anonyymin riippumattoman tutkijaryhmän (Drastic) esittämät, aiemmin salaliittoteoriaksi leimatut väitteet ovat osoittautuneet todeksi. Wuhanin tutkija, tohtori Shi ilmoitti tammikuussa 2020, että covid-viruksen genomi täsmäsi (96,2%) instituutissa tutkitun lepakkovirus-4991:n genomiin. Hän ei kuitenkaan maininnut, että oli itse julkaissut jo vuonna 2016 artikkelin tästä viruksesta. Viruksen löytöpaikka oli Wuhanista 1800 km päässä oleva kuparikaivos ja löytövuosi 2012. Kolme kuparikaivoksen työntekijää oli kuollut hengitystieoireisiin. Syyksi todettiin lepakoiden SARS-virus, tyyppi 4991. Tämä virus ei pystynyt leviämään ihmisestä ihmiseen.

Pandemian puhjettua julkisuuteen tuli nopeasti USA:n kansallisen terveysinstituutin, NIH:n rahoittaman Eco-Health Alliancen tutkijaprofessori Daszak yhdessä Wuhanin laboratorion tutkijoiden kanssa. He laativat raportin, joka julkaistiin ennätyksellisen nopeasti kovan tason tiedelehti Lancetissa. Raportissa kiistettiin jyrkästi viruksen mahdollinen laboratoriokarkaaminen ja viitattiin eläinperäiseen lähteeseen.

Tiedetään, että virukset tarvitsevat lukuisia peräkkäisiä mutaatioita voidakseen kehittää tarttumiskyvyn ihmisestä ihmiseen. Näitä välivaiheita ei ole löydetty covid-viruksesta, vaan se ”putkahti” esille vuonna 2019 täysin kykenevänä tarttumaan ihmisestä ihmiseen. Yleensä viruksen eläinisäntä löydetään nopeasti eläimiä ja sairastuneita ihmisiä tutkimalla, kuten kävi esimerkiksi SARS 2003:n kohdalla. Kuitenkaan covidin ainuttakaan eläinisäntää ei ole laajoista etsinnöistä huolimatta löydetty. Myöskään ei ole löydetty yhtään tartunnan saanutta eläintä, joka ei olisi ollut tekemisissä infektoituneen ihmisen kanssa. Kun epidemian alussa väitettiin, että virus oli tarttunut ihmisiin eläintorilta, myöhemmin on voitu osoittaa, että tartunnan saaneet ihmiset olivat vieneet viruksen torille eikä päinvastoin.

Yksityisissä viesteissä mm tutkija Kristian Anderson on kertonut Faucille, että viruksen ”jotkin ominaisuudet vaikuttavat (potentiaalisesti) synteettisiltä” [1.]. Näitä kommentteja tuli muiltakin tutkijoilta (Ranska, HIV-tutkijat), mutta virallisissa yhteyksissä kaikki puhuivat luonnollisen viruksen puolesta. Covidin lähin sukulaisvirus, edellä mainittu virus-4991, on vain 96-prosenttisesti samanlainen, eikä siksi voi olla sen suora edeltäjä. Tämä on varsin epäilyttävää, mutta ei riitä absoluuttiseksi todisteeksi viruksen manipuloinnista.

Synteettisiä, muunneltuja viruksia on osattu tehdä jo kauan. Esimerkiksi Wisconsinin yliopistossa vuonna 2012 tutkija Yoshiro Kawaoka ryhmineen muunsi H5N1 lintuinfluenssan tarttumaan myös ihmisiin. Tutkimuksen toisti tutkija Fouchier Rotterdamin yliopistossa. Tiedemaailmassa syntyi tästä kova kohu, eikä syyttä. Miksi kehitetään tahallaan näin vaarallinen (bioaseeksi sopiva) virus, joka ensi kierrolla voi tappaa jopa 60 % altistuneista ihmisistä? Nämäkin kuten Wuhanin tutkijat saivat rahoitusta aivan julkisista verovaroin kustannetuista lähteistä kuten NIH. H5N1:n tutkijat kertoivat, että heidän tavoitteena oli vain tutkia, olisiko ylipäätään mahdollista muuntaa virus ihmisestä ihmiseen tarttuvaksi.

Ja olihan se! Tästä kohusta seurasi tutkimusalan lainsäädännön ja kontrollin tiukennus länsimaissa. Niinpä tällainen virustutkimus kuten myös sikiön kantasolututkimus siirtyivät USA:sta ”vähemmän säädeltyihin” maihin, mm Kiinaan. Rahoitus tuli kuitenkin entisistä lähteistä. Faucin instituutti, Eco-Health Association ja Wuhan jatkoivat samoja tutkimuksia Kiinassa.

Chan ja Ridley eivät syytä Kiinaa tahallisesta viruksen levittämisestä. Heidän päätelmänsä on, että virus on todennäköisesti karannut vahingossa suojaustoimien pettäessä. Kuitenkin Kiinan voimakas tiedonsaannin esto [2.] on outoa, jos heillä ei ole mitään muuta salattavaa, sillä laboratoriokarkaamiset eivät ole harvinaisia. Niitä on aiemmin sattunut lukuisia (mm Saksa ja NL, Marburgin virus ja Englanti, suu-ja sorkkatautivirus). Samoin askarruttaa, että alkuperäisen viruksen löytöpaikkaa, kaukana Wuhanista sijaitsevaa kuparikaivosta, ei pääse tutkimaan edes WHO:n delegaatti.

— — —

 [1.] SARS-Cov-2:n genomissa on geenipätkä, niin sanottu furin cleavage site, jollaista ei ole millään muulla lähisuvun koronaviruksella. Tämän pätkän koodaama proteiini auttaa virusta kiinnittymään ihmisen soluihin, ja ilman sitä viruksen kyky tarttua ihmisestä toiseen olisi paljon heikompi.

[2.] Syyskuussa 2019, kolme kuukautta ennen koronapandemian alkamista Wuhan Institute of Virology poisti internetistä virustutkimuksiin liittyvän puolijulkisen tietokantansa. Tietokannan sanotaan joutuneen hakkeroinnin kohteeksi. Sen takia se eristettiin internetistä, eikä sitä ole palautettu julkiseksi sen jälkeen. Kesäkuussa 2020 Wuhan Institute of Virology lähetti sähköpostitse NIH:lle pyynnön poistaa tietokannastaan osan heidän tutkimustuloksistaan. NIH toteutti tuon pyynnön.

LISÄYS 23.10.2022:

Tämä on dynamiittia – jos muut tutkijat päätyvät samaan. Linkki kertoo esijulkaisusta, jossa todistetaan, että COVID-viruksen täytyy olla laboratoriosynteesin tuote. Linkki on pitkä, mutta juttu on hiuksia nostattava. Epäilyjä asiasta oli jo pandemian alussa, kuten yllä kerrotaan, mutta korkean tason asiantuntijat tyrmäsivät ne epäilyttävän nopeasti.

https://joannenova.com.au/2022/10/blockbuster-fingerprint-genetic-evidence-strongly-suggests-covid-was-bio-engineered/

Linkissä havainnollistetaan kaavioiden avulla geenien muokkausta. Ensin RNA:sta DNA:ksi. DNA muokataan halutulla tavalla. Muokkauksen tulos palautetaan takaisin RNA:ksi ja siinäpä meillä onkin synteettinen virus. Liitekuvan ylimpinä olevat kaksi pandemiavirusta (punaiset nuolet) poikkeavat sekvenssijakautumaltaan täysin alempana olevista tunnetuista koronaviruksista ollen kuin pikajunan vakiomittaisia vaunuja. Herättääkö tämä ”isyystesti” epäilyksiä sukulaisuudesta? Mielestäni kyllä: isyystuomio ei taitaisi mennä oikeudessa läpi.

Muutama lainaus:

”The virus appears to be too clean, lacking in the noise that all its wild type cousins have.” –Vertaa yllä olevan kuvan tunnettujen virusten ”haulikolla ammuttuun” jakautumaan.

“Both the restriction site fingerprint and the pattern of mutations generating them are extremely unlikely in wild coronaviruses and nearly universal in synthetic viruses. Our findings strongly suggest a synthetic origin of SARS-CoV2.

Esijulkaisu:

Valentin Bruttel, Alex Washburne, Antonius VanDongen (2022) Endonuclease fingerprint indicates a synthetic origin of SARS-CoV-2, doi: https://doi.org/10.1101/2022.10.18.512756

Tämän julkaisun läpikäymiseen tarvittaisiin kipeästi virusopin ja genetiikan puolueettomia huippuasiantuntijoita. Mielenkiintoista nähdä, kuinka tämän käy vertaisarvioinnissa: vaietaanko kuoliaaksi, hylätäänkö jollain perusteella (Esim. on muitakin DNA:n katkomiseen sopivia entsyymejä, liitoskohdat katoavat loppusynteesissä jne) vai pääseekö kuitenkin ”läpi” ja laajempaan julkisuuteen.

LISÄYS 1.3.2023:

COVIDin alkuperästä kiistellään edelleen. USA:n sotilaslähteet ovat kertoneet varmana asiana, että kyse on laboratoriokarkulaisesta. Kiinalaiset puolestaan syyttävät USA:n laboratoriota viruksen karkuun päästämisestä.

https://www.washingtonexaminer.com/news/justice/china-returns-pushing-us-military-conspiracy-theory-covid-19-origins

Kuinka paljon tässä on kuumenevaa Kiina-USA-politiikkaa jää nähtäväksi. Kuitenkin Wuhanissa oli USA:n tukemaa tutkimustyötä, sillä kongressi ei antanut lupaa tehdä näin vaarallisia tutkimuksia kotimaassa.

Senaatin raportissa on painokasta tekstiä:

https://www.propublica.org/article/senate-report-covid-19-origin-wuhan-lab

-Mielenkiintoista seurata asian kehitystä.