Kannibalismi takaisin?

Antti Lehtniemi 3.3.2024  

Tiedettä popularisoiva englantilainen lehti, New Scientist ottaa esille ”äärimmäisenä tabuna” pidetyn kannibalismin hyödyntämisen. Sillä voitaisiin ratkaista monia ongelmia, mukaan lukien jutun taustalla häämöttävä ilmastonmuutos. Kaikkein kiivaimmat ekofanaatikot ja Rooman klubin jäsenet ovat esittäneet samaa jo 60-luvulla ratkaisuksi väestökriisiin ja ravintopulaan. 

”Eettisesti kannibalismissa on vähemmän ongelmia kuin voisi kuvitella. Jos ruumis voidaan testamentata lääketieteen käyttöön suostumuksella, miksi sitä ei voisi käyttää ruokkimaan nälkäisiä?”  

https://www.newscientist.com/article/mg26134783-600-is-it-time-for-a-more-subtle-view-on-the-ultimate-taboo-cannibalism/ 

New Scientist moittii meitä ”lempeästi” siitä, että olemme vain nykyajan ennakkoluuloisia ihmisiä, emmekä ymmärrä, että kannibalismi on vanhentunut tabu. Jos et pidä kannibalismista, olet rasisti:

”Vastenmielisyyttämme on selitetty eri tavoin. Ehkä se johtuu siitä, että länsimaisen uskonnon perinteissä ruumiit nähdään sielun asuinpaikkana, missä on tuulahdus pyhyyttä. Ehkä inhomme on kulttuurisesti juurtunutta, juurten ollessa varhaisessa kolonialismissa. Tuolloin rasistiset stereotypiat kannibalismista otettiin alkuasukkaiden alistamisen välineeksi. Kannibalismi alkoi edustaa ”toiseutta” länsimaiselle kulttuurille, jolloin vastenmielisyys sitä kohtaan liitettiin länsimaisen moraalisen omantunnon periaatekokoelmaan.” 

Jos ihmisruumiit käytetään köyhien ravinnoksi, eutanasia on melkeinpä lahja ihmiskunnalle. Tiedekin on tämän artikkelin mukaan vain yksi monista ideologioista, ei sen erikoisempaa!? New Scientistin julkaisu on taas yksi uusi yksi artikkeli sarjaan, jolla pyritään kaatamaan läntisen sivilisaation ja moraalin pilareita. Artikkelissa ei oteta huomioon saasteita ja sairauksia. Saman lajin yksilön syömisen aiheuttamia psyykkisiä ongelmia ei ole käsitelty. Eettiset pohdinnat on heitetty suoraan roskiin. Kaikki tämä on varsin noloa tieteellisenä esittäytyvälle julkaisulle ja kertoo enemmän poliittisesta agendasta kuin perinteisestä tieteen kansanomaistamisesta. 

Puolen miljardin vuoden evoluution jälkeen saalistajat eivät juuri koskaan syö muita saalistajia, vaikka reviiritaisteluissa surmaavatkin näitä. Useimmat tavallisetkaan lajit eivät syö omiaan. Ehkä siihen on evoluution tai oppimisen kautta kehittynyt hyvä syy. Ravintoketjun huipulla olevilla pitkäikäisillä eliöillä (ja ihminen on tällainen laji) on taipumus kerätä elimistöönsä kaikenlaisia ei-toivottuja aineita kuten raskasmetalleja, PCB:n kaltaisia yhdisteitä ja taudinaiheuttajia (prionitaudit Creutzfeldt-Jakob ja Kuru, mikrobit, loiset). 

Tervetuloa uuteen uljaaseen dystooppiseen maailmaan. Voimme väheksyä ihmiselämän ja ruumiin eettistä arvostusta ja ottaa käyttöön ”kestävän kehityksen ihmispaistin”. Mutta ennen kuin tuomitset koko ajatuksen, ajattele, että näin pelastamme kanoja, lehmiä, lampaita ja sikoja – ja ilmaston!   

Teksti: Lainauksia linkistä vapaasti kääntäen ja muokaten.

https://joannenova.com.au/2024/03/cannibalism-to-save-the-world-new-scientist-opens-that-door/