Yksityiset maat pakko-otettava tuuli- ja aurinkovoimalle

Antti Lehtniemi 7.4.2023

USA:n suuren pankin (JP Morgan) toimitusjohtaja Jaime Dimon ehdottaa yksityisten maiden haltuunottoa (seize), jotta tuuli- ja aurinkovoimaa voidaan rakentaa nopeasti lisää. Hänen perusteenaan on 5- 10 vuoden välein toistettu lause: ”Meillä on enää vain vähän aikaa korjata ilmastonmuutos”. Muistettaneen, että 30 vuoden ilmastopolitiikan aikana annetuista lukuisista aikarajoista yksikään ei ole toteutunut. Linkit uutiseen:

https://www.telegraph.co.uk/business/2023/04/04/seize-property-build-wind-solar-farms-jp-morgan/

https://www.climatedepot.com/2023/04/06/evoke-eminent-domain-jp-morgan-ceo-says-govt-should-seize-private-property-to-build-wind-solar-farms-the-window-for-action-to-aver-climate-changeis-closing/

Olemme eläneet aikoihin, kun kapitalismin kehdosta tulee ehdotus yksityisen omaisuuden pakko-ottamisesta. Tämä on puhdasta sosialismia, vaikka ideana olisi ylevän eettinen ”maailman pelastaminen”. Kyseisen pelastusideologian tieteellinen perusta ei ole luja, joten objektiivinen tilanneanalyysi on paikallaan. Koko 30 vuoden ilmastopolitiikan ajan hiilidioksidipäästöt ovat vain kasvaneet tasaisesti samalla kulmakertoimella kuin ennen IPCC-aikaa. Liitekuva kertoo tämän: Ilmastopolitiikalla kokouksineen ja sitoumuksineen ei ole ollut mitään vaikutusta ”97 prosentin konsensuksen voimalla syylliseksi tuomitun” hiilidioksidin määrään ilmakehässä.

Don Quijote taisteli harhoissaan tuulimyllyjä vastaan – turhaan.

Ilmastopolitiikka taistelee tuulimyllyillä hiilidioksidia vastaan – turhaan.

Vaikkei ihmisen aiheuttamaksi väitetyn ilmastonmuutoksen mitä ilmeisimmin väärää diagnoosia vielä epäiltäisikään, voidaan jo varmuudella sanoa, että ainakin lääkitys on väärä. Näin ei voida jatkaa. Tuhlatut 3800 miljardia on menetetty tehottomaan hoitoon, joten kustannussyistäkin on lähitulevaisuudessa vedettävä ”letkut irti”. Palataan takaisin lähtöruutuun ja analysoidaan kaikki tekijät uudestaan, käyttäen aiemmin mainittua Occamin partaveistä.

Paasikivi: ”Tosiasioiden tunnustamisessa on viisauden alku”