Ilmastonmuutos tuhoaa meidät ?

Mutta moniko uhkakuva ja aikaraja on toteutunut ?

 Antti Lehtniemi  19.12.2021

Olemme jo yli 20 vuoden ajan saaneet lukea ja kuulla ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen mukanaan tuomista vaaroista ja uhkakuvista. Näitä uhkakuvia on melkoinen leegio, joten varmastikin niillä on tieteellinen tuki takanaan ja ennusteet ovat varmoja. Vai ovatko sittenkään?

Netti on sikäli hyvä tietovarasto, että se kompensoi ”miesmuistin” heikkoudet. Mikä nettiin on tallennettu, se siellä pysyy. Jos jokin taho poistaa viestin, välitallentimissa ja puskureissa on edelleen alkuperäinen tieto. Orwellin kirjan ”1984” maailmassa oli helpompaa: vanhat tekstit voitiin polttaa.

Ilmastokatastrofeilla pelottelu on jo vanha keino. YK:n ympäristöohjelman (UNEP) ensimmäinen johtaja Maurice Strong aloitti tämän jo vuonna 1972. Hän on lausunut seuraavaa: ”Meillä on enää kymmenen vuotta aikaa tehdä muutos”.

Alla on edellisen lisäksi kymmenen raportin ja uutisen otos, joissa esitetään aikaraja, jonka kuluessa radikaalit toimenpiteet täytyy tehdä katastrofin estämiseksi. Alkuperäisten artikkelien kuvankaappaukset löytyvät linkistä:

https://wattsupwiththat.com/2021/10/16/failed-serial-doomcasters/

  1. YK ennustaa katastrofia 1989: Ellei lämpenemistä saada kuriin, kokonaisia kansakuntia voi pyyhkiytyä maan päältä vuoteen 2000 mennessä.
  2. YK:n mukaan Ilmastopakolaisia voi olla 50 miljoonaa vuoteen 2010 mennessä.
  3. Johtava USA:n ilmastotutkija 2008: Aikaa on enää jäljellä kymmenen vuotta. (2018)
  4. YK:n tiedemiehet 2007: Lämpeneminen vaikuttaa jo 2014 ja saattaa olla hallitsematonta.
  5. Professori James Hansen 2009: USA:n presidentillä vain neljä vuotta aikaa pelastaa maapallo. (2013)
  6. Prinssi Charles 2009: Aikaa on vain 100 kuukautta. (2017)
  7. Maailman johtajat 2007: Aikaa on enää viisi vuotta pelastaa maapallo. (2012)
  8. Ilmastouutiset 2006: Vain seitsemän vuotta aikaa pelastaa maapallo (2013)
  9. Australian johtava ilmastotutkija professori Penny Sackett 2009: Vain viisi vuotta aikaa pelastaa maapallo (2014)
  10. Science 2019: 12 vuotta aikaa pelastaa maapallo? Ei, oikea luku on vain 18 kuukautta (2021)

Kuten otoksesta havaitaan, yksikään ennuste ei ole toteutunut, joten tulevien ennusteiden totuusarvoon ei kannata luottaa. Aikarajoja on korotettu uusissa kokouksissa ja julkaisuissa. Media ei ole vaivautunut kysymään toteutumatta jääneistä, jopa samojen tiedemies-ennustajien antamista aikarajoista, vaikka vanhat ennusteet olisi helppo löytää Googlen avulla. Aikaisempi kirjoitukseni ilmastouutisoinnin kymmenestä käskystä antaa vihjeen, miksi tiettyjä kiusallisia kysymyksiä ei tehdä.

Eikä tässä ole suinkaan kaikki. Jääkarhut katoavat, merenpinta tulvii kaupunkeihin, jäätiköt sulavat ja hukuttavat meidät, sään äärevöityminen (hieno ahdistava uudissana, joka kattaa kaikki muutokset!) pahenee. Mitään hyvää ei ole tiedossa, vain pahaa ja kaikki tulee tuhoutumaan.

Hyvä luettelo (n=129) ilmastoskandaaleista löytyy tästä linkistä:

http://notrickszone.com/climate-scandals/

Tässä osoitteessa on todella laaja lista kaikesta mitä ilmastonmuutos muka aiheuttaa:

http://www.numberwatch.co.uk/warmlist.htm

Luettelo on vain vuoteen 2015 saakka, sillä ylläpitäjä ei kerta kaikkiaan jaksa jatkaa. Hänen alkuoletuksensa oli listan supistuminen, kun tutkijat tarkistavat asiat. Kävikin päinvastoin: joka suunnalta tulee yhä enemmän mitä ihmeellisimpiä uhkakuvia, eikä yhtäkään aiempaa tarkisteta tai kumota.